Sayfa 144/372 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon
Arama sonucu : 2973 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Martıı Yazıyı Oku
    Neye gör yazıyorsunuz bunu? Bir açıklaması olmadan bu tür laflar sallamasyondan ileriye gitmiyor ve bir çok yatırımcıyı etkiliyor.
    .... güzel hareketler ve açıklamalar.. .

2. hissenin 12 yıllık grafiğine baktığımda yön yukarı gösteriyor...

3.  Alıntı Originally Posted by gainer Yazıyı Oku
    Halka arz yöntemi zaten mevcut payların satışı, parayı sadece burada kullanacak olsalardı sermaye artırımı yoluyla halka arz yapılırdı, halka arz gerçekleşti, kimbilir bir dahakine öyle yaparlar Diğer yandan, borç batağından kastınız nedir, %kaç olmalı bir enerji şirketinde borçlanma rasyosu, birebir emsali bulunmasa da enerji sektörü firmalarına bakınca borç batağı (?) tabirine diğer firmaların da uyduğunu söyleyebiliriz. Sektörde (enerji üretim-dağıtım) daha güçlü olmak adına grubun kaynağı bu alanda kullanacak olması bence olumlu. Üretim firmasının da halka arzından bahsediliyordu, kısa vadede olur mu bilemem, lakin o da bu firmayı pozitif etkileme potansiyeline sahip. 2017 yılsonu mali verilerini görelim bakalım, orta vadeli ancak o zaman daha sağlıklı değerlendirilebilir. Şu piyasda zaten haftaya noluru kestiremiyoruz. Hayırlısı diyelim..
    Halka arzdan elde edilen kaynağın üretimde kullanılması olumludur. Elektrik enerjisinin 3 ayağı vardır. Üretim (hammadde planlaması da var onu elektrik cycleının dışında tuttum) - İletim - Dağıtım. Üretim de dörtte bir pay EÜAŞ devlette, geri kalan YİD, Yİ, serbest üretici vs özel. İletim TEİAŞ'da devlette. Dağıtım 21 bölgeye bölündü tamamen özelde. Dağıtımcı Enerjisa'nın kendi üretim santrallerinden (özelikle termikden) 7-8 kuruş / kwh elektrik alabileceğini tahmin ediyorum. Üretimde özellikle linyitte hükümetin yoğun teşvikleri var. Yeni veya mevcut linyit santralinin tevsii Enerjisayı maliyet bazında çok olumlu etkiler.

Bence enerjisa özellikle uzun dönem, defansif tam bir temettü hissesi olur. Yukarıda takas değişimindede zaten yatırım ve emeklilik fonları devreye girmiş gözüküyor. Ha yabancı bazı çakallar hisse sattı bunu da şöyle yorumluyorum. Mesela BCG partners denen taşeron at sineği gecen cuma 4,5 milyon lot sattı ki neden satmasın 6,75-6,25, yüzde 8, 3 günde güzel mama yediler. Tek korkum endeksin bozulmasıyla birlikte satış baskısının uzaması. Bunun içinde paranızın en az yarısını cash de tutun.

Benim yorumum

para girişi

para çıkışı

Ben enerjisa hissedarlarina bir şey sormak istiyorum halk açilan veya açilmayan paylarda carçursanin (crfsanin)herhan bi bir payi varmi crfsa nin enerjisa ile sonunda ki sadan başka nit gobek baği varmi yokmu bilgisi olan cevap verirse çoooooookkkkk teşekkurederim

Sent from my LG-D320 using Android mobile app

6.  Alıntı Originally Posted by isagnakkk Yazıyı Oku
    Ben enerjisa hissedarlarina bir şey sormak istiyorum halk açilan veya açilmayan paylarda carçursanin (crfsanin)herhan bi bir payi varmi crfsa nin enerjisa ile sonunda ki sadan başka nit gobek baği varmi yokmu bilgisi olan cevap verirse çoooooookkkkk teşekkurederim

Sent from my LG-D320 using Android mobile app
    hiç bir alakası yok bu soru zamanında ak enerjiyi akbankla isim benzerliğinden ötürü sabancı kağıdı sananların ki gibi oldu biraz sadece ikiside sabancı holding iştiraki onun dışında göbek bağı yok

7. Sabancı mı? Tövbe

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Yabancı takasının daha ilk etapta %74,63ten %66,32ye gerilemesi düşündürücü. Ya bunlar yabancı değildi ya böylesine fırsat bir arz olması gereken şekilde becerilemedi, ya da başka iş var.. Mpark ilk işlem gününde arz fiyatının altında açtı ve işlem görmekte. Enerjisa olumsuz piyasaya rağmen sağlam durmuş demek ki, bu da şirketin ve sektörün beklentilerine bağlı olsa gerek..

Velhasılı, Ak yatırımın arzlarda çuvalladığı bir gerçek..

Enerjisanın mevcut seyrine gelecek olursak; her ne kadar endekse henüz ayak uyduramasa da alıcı ve satıcılar arasındaki dengenin oluşması adına halka arz sonrası fiyatın belli bir seviyede konsolide olması gerekiyor, şu an için 6,5x-6,6x. Henüz ilk günün sindirme aşamasında ve ilk T+2yi dün geride bıraktık. Kısa vade için bugünden itibaren göreceğimiz hareketler daha gerçekçi olacak, günsonu bir ipucu verebilir. Yarın bist30 a dahil olmasıyla piyasa ile az/çok bir korelasyon oluşacaktır..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yatırım tavsiyesi değildir..

Sayfa 144/372 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •