Sayfa 144/503 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon
Arama sonucu : 4021 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

bir başka bakan bey buyurmuş ki dolar kurundaki oynaklık daha da azalacakmış...

son 60 gündür kur 1850-1865 bandında
    yani %1 oynuyor

aynı 60 günlük dönemde bist100 endeks 3200den 4800e geldi.
    cds de nerden baksan 300puan azaldi.. kur yine de düşmedi
    bu ikisine rağmen kur düşmedi.

bu da aralıkta zam yok (indirim yok) müjdesi gibi bir durum.

yarın tcmb ne diyecek bir de ona bakalim

zaten film koptu gidiyor....

2. Üzümünü ye bağını sorma demişler. Yılbaşına kadar Dolar kuru bu fiyatlarda kalırsa kur zararı düşük olur, bu da bilançodaki görünümü iyice iyileştirir...
    Dil aslandır, yatar eşikte...

3. Firma Değeri / FAVÖK
    Sektör ortalaması: 40,90 Akenerji: 8,87

Firma Değeri / Net satış
    Sektör ortalaması : 12,23 Akenerji: 1,25

Bu çarpanlara göre sektöre göre 5-10 kat arası ucuz duruyor. Son 3 aylık FAVÖK 1.36 Milyar Lira. Bu dönem de 1.5 Milyar Lira diye atacak olsak ve Dolar kuruda bu seviyelerde kalacak olsa yılsonuna zararı bayağı bir azalacak diyebiliriz bu bakkal hesabı ile...

4.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Firma Değeri / FAVÖK
    Sektör ortalaması: 40,90 Akenerji: 8,87

Firma Değeri / Net satış
    Sektör ortalaması : 12,23 Akenerji: 1,25

Bu çarpanlara göre sektöre göre 5-10 kat arası ucuz duruyor. Son 3 aylık FAVÖK 1.36 Milyar Lira. Bu dönem de 1.5 Milyar Lira diye atacak olsak ve Dolar kuruda bu seviyelerde kalacak olsa yılsonuna zararı bayağı bir azalacak diyebiliriz bu bakkal hesabı ile...
    Şu anda anlaşılan piyasa bunlara bakmıyor...

Kıytırıktan

"Romanya'da, Irak Erbil'de şurda burda şirket kurma kararı aldık" ,

"Enerji Depolama şirketi kuruyoruz." ,

"%bilmem kaç bedelsiz veriyoruz." ,

" Patron olarak şirketin %5'ini sattım-pardon çaktım- ama çok alçak gönüllüyüm %50'sini faizsiz borç veriyorum"

"15000 MWh depolama 15000 MW GES-RES başvurusu yaptık EPDKéya.."

haberleri daha etkili.. TAVAN garantili uyduruk haberler bunlar... Olum patron hisse satıyor.. Olumsuz haber la bu.. Yok patron bir MELEK.. Bak şirkete borç veriyor...

Olum başvuru yaptında aldın mı lisansı? Yooo.. Eee o zaman şirketin PD'si niye 200 milyon dolar arttı bir günde.. Olsun.. Başvuru yaptı ya.. Lisansı verse sanki yapabileceksin, özkaynağın yeterli mi, kredi bulabilecekmisin fizibil olmayan bu projelere!. Yapsan sanki hemen yarın kara geçecek?

Neyse..

Zenginin parası ,züğürdün çenesini yoruyor...

5. Şöyle 1000 MWh depolama, 1000MW RES+GES'de biz başvuruyoruz deseler, KAP'a bir haber çaksalar bizimkiler, AKENR'dehaftaya 10lu fiyatları görür emin olun...

Ha 1000 MW projeyi yapabilirler mi? Teminat yok, ceza yok, maliyeti yok, hiçbirşey yok... Yalandan kim ölmüş.. Yap beleşten başvuruyu ŞANIN YÜRÜSÜN...

Emin olun şu anda durum bu.. Her firma ŞANI YÜRÜSÜN diye başvuru yapıyor.. ATIYOR yükseklerden.. Borsaya açık firmaların büyük bir bölümü de sırf SPEKÜLASYON için yapıyor bence bu başvuruları... PATRON hisse satışına hazırlık.. ;)

Emin olun öbürleri de yapamaz. KoÇ (Tüpraş), Sabancı dahil.. Hiç biri yapamaz bugünün şartlarında...

Zaten EPDK hangi birine verecek o kadar lisansı.. 40000 MWh başvuru olmuş? 40000 MWh depolama değil ama onun yanında bonus olarak verilmesi planlana 40000 MW GES-RES sistemi altüst eder...3 günde ülkenin tüm GRİD sistemi patlar...

Ayrıca aynı tepeye başvuru yapılan RES'ler, aynı kamu arazisini kullanmayı planlayan GES'ler için hangisine lisans verecek mesela?

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Şöyle 1000 MWh depolama, 1000MW RES+GES'de biz başvuruyoruz deseler, KAP'a bir haberçaksalar bizimkiler, AKENR'dehaftaya 10lu fiyatları görür emin ölun...

Ha 1000 MW projeyi yapabilirler mi? Emin olun öbürleri de yapamaz. KoÇ (Tüpraş), Sabancı dahil.. Hiç biri yapamaz bugünün şartlarında...

Zaten EPDK hangi birine verecek o kadar lisansı.. 40000 MWh başvuru olmuş? 40000 MWh depolama değil ama onun yanında bonus olarak verilmesi planlana 40000 MW GES-RES sistemi altüst eder...3 günde ülkenin tüm GRİD sistemi patlar...

Ayrıca aynı tepeye başvuru yapılan RES'ler, aynı kamu arazisini kullanmayı planlayan GES'ler için hangisine lisans verecek mesela?
    ohooo amma karıştırdın sen de meseleyi sayın anyoranza
    dur bi başvursun bizimkiler hissemiz 2 doları görsün, ben satayım, ondan sonra yaz olumsuz ne yazacaksan.

klasik depolamada her çevrimde %30-40 civarı enerji kayboluyor. teknik kayıp. yeni teknolojilerde , örneğin süperkapasitörde ne oluyor araştırmadım.

ama kabaca 100mwh lityum bataryayı şarj etmek için şebekeden 130mwh çekmen lazım, bunu geri şebekeye verirken yine kayıpların olacak, anca 70mwh verebileceksin.
    büyük teknolojik sistemlerde dedigim gibi bu oranlar belki düşürülebilir.
    ama teoride aldigin elektrigi 2 kat paraya satabilmelisin ki bu işten kar edebilesin.

bugünkü koşullarda ptf smf tavani bunu kurtarmıyor
    ama dengelemede 7000liraları görüyoruz. bataryanın amacı da dengelemekse, bu şekilde ticari hale gelebilir.

40000mw güneş gridi niye mahfetsin orayi anlamadim. adam onu hibrit yapacak neticede. toplam gucu artirmiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    ohooo amma karıştırdın sen de meseleyi sayın anyoranza
    dur bi başvursun bizimkiler hissemiz 2 doları görsün, ben satayım, ondan sonra yaz olumsuz ne yazacaksan.

klasik depolamada her çevrimde %30-40 civarı enerji kayboluyor. teknik kayıp. yeni teknolojilerde , örneğin süperkapasitörde ne oluyor araştırmadım.

ama kabaca 100mwh lityum bataryayı şarj etmek için şebekeden 130mwh çekmen lazım, bunu geri şebekeye verirken yine kayıpların olacak, anca 70mwh verebileceksin.
    büyük teknolojik sistemlerde dedigim gibi bu oranlar belki düşürülebilir.
    ama teoride aldigin elektrigi 2 kat paraya satabilmelisin ki bu işten kar edebilesin.

bugünkü koşullarda ptf smf tavani bunu kurtarmıyor
    ama dengelemede 7000liraları görüyoruz. bataryanın amacı da dengelemekse, bu şekilde ticari hale gelebilir.

40000mw güneş gridi niye mahfetsin orayi anlamadim. adam onu hibrit yapacak neticede. toplam gucu artirmiyor.

40000 MW civarı şu anda Türkiye'nin pikteki çektiği güç miktarı.. 10000MW civarı mevcut Güneş'e ilave 40000 MW yeni GES kapasitesi demek 50000 MW güç demek. Öğle saatlerinde 4-5 saat bu güçte enerji olması demek, talepten fazla arz demek. Nükleeri, HES'leri,RES'leri, Kömür ve Doğalgazları pas geçelim... Onları yok sayalım o saatlerde ki, malum Nükleeri ve Kömürleri durduramazsın. Yani çok ama çok fazlan var demektir bu...

40000 MWh depolama sadece 1 saatlik bir depolama kapasitesi demek... Yani Öğle saatlerinde üretilen güneşin tamamını değil 5-6'da 1ini depolayabileceksin. O da kayıpla dediğiniz gibi... Sonuç olarak öğle saatleri fazlan olacak.

RES'ler son günlerdeki gibi tam kapasite olduğunda ne olacak? Baharda HES'ler devreye girdiğinde ne olacak? 10000 MW İthal kömür, 5000 MW Yerli kömür santrali ne olacak? 5000 MW NES devreye girdiğinde ne olacak?

Yani şu anda bol bol üfürüyorlar...

Tamam.. Enerji Depolama gelecek.. Gelmeli.. Ama bu şekilde değil... Bizatihi Fizibil olduğunda gelmeli.. RES ve GES bonusu ile değil.. Gece enerji ucuzken çeksin, gündüz pahalı iken versin sistemden.. Ama şimdi kurulan sistem işin doğasına aykırı. Güneşten ürettiğimi depola gece ver.. Buna yetmez o güç.. Depolamanın amacı bu değil ki!

Artı depolama konuşulan bu miktarlarda artarsa aradaki makas artar, enerji fiyatlarında marjdan kazanmak mümkün olmaz ve tüm depolama tesisleri iflas eder..

Şu anda Lisanssız GES sadece fabrikalar için mümkün. Enerji firmaları için imkan yok. Lisanslı YEKAlar 3 cente gitti ihalelerde.. Cazip değil..

Şu anda depolama sadece ve sadece bu enerji firmalarının GES yapabilmesi için bir imkan olarak görüldüğü için başvuruya saldırdılar.. İnanın depolama yapma niyeti yok hiçbirinin... En adisinden, en ucuzundan yapacaklardır/yapmayı düşünüyorlardır. Teknolojisi en yüksek olanı değil!...

8. Hocam, biz ciddi şirketiz. Böyle dandik KAP'lar bize yakışmaz... :oleyo:

Şimdi bir kaç gün şu 5,5 - 7 Lira arası alan bebeleri dökecekler bence. Biraz daha aşağı sarkabilir gibi geliyor ama tabii bunları bilmek müneccimliğe girer...

Beklerken sıkılmamak için tekrar biraz Ünlü aldım...

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Şu anda anlaşılan piyasa bunlara bakmıyor...

Kıytırıktan
    "Romanya'da, Irak Erbil'de şurda burda şirket kurma kararı aldık" ,
    "Enerji Depolama şirketi kuruyoruz." ,
    "%bilmem kaç bedelsiz veriyoruz." ,
    " Patron olarak şirketin %5'ini sattım-pardon çaktım- ama çok alçak gönüllüyüm %50'sini faizsiz borç veriyorum"
    "15000 MWh depolama 15000 MW GES-RES başvurusu yaptık EPDKéya.."
    Son düzenleme : Chetuo; 24-11-2022 saat: 14:35.

Sayfa 144/503 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •