Sayfa 145/987 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
    Az başını yukarı kaldırdımı tokmağı başına vuruyorlar,acep bu tokmağın adı ne ?,tam takır,tımtıkır hazine,ebat yani ot diyorki elimiz güçlü diyor,benim bildiğim sadece faiz yükseltme,vamı ötesi ?

Olay gelecek hafta belli olacak.Geçen hafta 6 milyar dolar almış vatandaş,bence bu hafta da alındı.Gelecek hafta da dolarlar bozulmamış olursa ocak ayında başka bir boyuta geçeriz.Resmi paramız dolar oldu demektir
    ,

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Neye inanıyorsunuz sn zafer doğu şu anda ters dolarizasyon mu oluyor.Fiyata ve tekniğe bakmayın,alım satımları kim yapıyor,vatandaş şu anda dolar mı bozuyor.
    hazineden boru döşendiğine.

düşüncemin/inancımın etkisi
    camdaki serçenin dağa etkisi kadar..
    enfazla üstüne pisler..

yağni, fiyatı alıp satıyorum ona bakarım..

4. BAKAN DA MÜDAHALEYİ DOĞRULADI
    21 Aralık Salı günü katıldığı televizyon programında, döviz kurlarındaki düşüşe ilişkin “kesinlikle müdahale olmadı, bireyler bozdurdu†diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşamki açıklamasında ise söylem değiştirdi.

Nebati, “Şunu söylemeye başladılar; Merkez Bankası ya da Hazine üzerinden neden müdahalede bulundunuz? Türkiye olayları oturup kendi başına izleyecek, elindeki bütün enstrümanları pozitif yönde kullanmayacak kadar beceriksiz bir ülke mi? İhtiyacı olan her enstrümanı kullanır†sözleriyle müdahale olduğunu üstü kapalı olarak kabul etti.

bakanımız Akp politikalarına hemen uyum sağlamış görünüyor bugün söyle yarın tam tersini söyle...pazartesi salı çarşamba örtülü toplam satış 8.6 milyar dolar.

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Az başını yukarı kaldırdımı tokmağı başına vuruyorlar,acep bu tokmağın adı ne ?,tam takır,tımtıkır hazine,ebat yani ot diyorki elimiz güçlü diyor,benim bildiğim sadece faiz yükseltme,vamı ötesi ?
    E faizi artırdımı da yıllardır deniyor ya inşaat ve inşaata dayalı 300 sektör diye bunların hepsi gümler.Bu zamanda kim emlakla uğraşır,millet bu hayat pahalılığında hep survıvor oldu,azıcık kredi talebi ile olabilecek ticareti de elinle kesmiş olursun.4.murat zamanı gibi ey ahali buyrun cenaze namazına.Bence nebatinin dediği buydu,işlemezse herşeyimi kaybederim dediği zaman güldük ama adam tüccar ticaret bitebilir demek istemişti.Bence şu anda zaten durdu.Forumdaşlardan esnaf olan varsa kendi alanındaki durumu yazabilir,çok makbule geçer.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
    Merkez toplamda 9 milyar dolarlık müdahale yapmış diyorlar,acep bu kimin parası ?,sanırım sektörlerin ödünç parası,yani vatandaşın parası kendisininki bu müdahale ile eksi 50 milyar dolara yaklaştı rezervi

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Neye inanıyorsunuz sn zafer doğu şu anda ters dolarizasyon mu oluyor.Fiyata ve tekniğe bakmayın,alım satımları kim yapıyor,vatandaş şu anda dolar mı bozuyor.
    Sn. Hkm Hocam terste kalanlar hayatta bozdurup bu sisteme girmez sadece sıradan vatandaş mevduata sıcak bakanlar bu işe girmeye çalışır. Yoksa bizim gibi bilinçi yada alsat yapanlar bu işe hayatta girmez.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    E faizi artırdımı da yıllardır deniyor ya inşaat ve inşaata dayalı 300 sektör diye bunların hepsi gümler.Bu zamanda kim emlakla uğraşır,millet bu hayat pahalılığında hep survıvor oldu,azıcık kredi talebi ile olabilecek ticareti de elinle kesmiş olursun.4.murat zamanı gibi ey ahali buyrun cenaze namazına.Bence nebatinin dediği buydu,işlemezse herşeyimi kaybederim dediği zaman güldük ama adam tüccar ticaret bitebilir demek istemişti.Bence şu anda zaten durdu.Forumdaşlardan esnaf olan varsa kendi alanındaki durumu yazabilir,çok makbule geçer.
    Hangi esnaf,zaten fırıldak market sahipleri depodaki malların üstüne katlamalı zamı yaptılar,benim bildiğim bir market sahibi var,çocuğu ağzından kaçırdı,babam yağı 35-45 almıştı 5 litre sıvı yağını 120 üzerinde okuttu diyor 1 sene içinde,yani %200 kazanç,geçen ayni markete baktım yağ fiatı 153 tl,arada elinde stokta malı olmayanlar eziliyor,bunun yani sıra üretim yapan ve üreticiler,zaten ocak ayında herşey belli olur.

Sayfa 145/987 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •