-
Taşınan Açıklar, açıkcılar THYAO da düşüşten ümidi kesmişler gibi,
-
1-
26,60 ikili tepeciler,
İz surenciler,
Fibonacci ciler,
Direnç,destekciler
Yani birçok teknikci bence malsiz kaldı
2-1-Pandemi endemiye dönüşme olasılığı
2-Doların artisi(%90 USD ile satışları)
3-Thy kargonun agresif büyümesi
4-Thy kargonun halka arzı veya ortak gelmesi
5-2022 yılının turizm yılı olma ihtimali..
3-thy beklentileri den dolayı 10-20 arası alıp yatanlar büyük para kazandı
Teknikci kardeşlerim sizlerede saygım var ama 10-12 arası alıp yatan 3 kat kazandı.
4,-
15 yıldır borsadayim aktif,
İlk iki yıl müthiş al sat yapardım,altını cizdigimde kazanç yok,devasa komisyon odemisim...
5-
Strateji değişti gurup çok sağlam olacak bist30-50 gibi hisseyi al yat 1 yıl 2 yıl sonra ortalama %100 kazanç olabiliyor,çok büyük siyasi kriz,savaş v.s. cikmassa
6-
Uzun vade candır
))
Y.t.degildir.
-
Sn akdeniz gun sonu takas verebilirmisiniz
-
İngiltere karantina süresini 10 günden 5 güne indiriyor.
Trt haber
Y.t.degildir
-
Dünya havayolları güzel şuan için.
Y.t.degildir.
-
Bugün %7 olunca satmıştım bende. Baya kâr yapmışım bu gune kadar. Çıkıp kenardan biraz bekleyecektim aslında ama işlem hacmi çok yüksek ve aşağı yönlü gitmiyor hisse. Durum böyle olunca +%4 olursa (yaklaşık 27,90 civarından) tekrar almayı düşünüyordum. Ama Ustteki nedenler nedeniyle vede hisse aşağı inmek istemeyince,, fikrim yine değişti, ve son 1 saat içinde hisse ye 28,38 den tekrar daldım artık 😁 (Banka da faizler de pek bir şey getirmiyor zaten)
Tabi orta vade düşünürsek THY yi, gidecek çok yolu var hissenin. Bu sene havacılığın ALTIN yılı olacak. Bunu herkes söylüyor şuanda. Çoğu borsa şirketi ederine yakin seviyede yada biraz ustunden fiyatlaniyor. Omicron için artık kötü konuşan pek kalmadı. Ucak sayısı da artacak zaten. Ani Yukselislerde satıp alttan geri almaya calışıcam artık. Küçük yukselmelerde hiç ellemicem. Bakalim gittiği yere kadar devam.
Ama şu varki 3 yillik aşağı inen surenin acısını,
şimdi sert atraksiyonlar ile yukarı şekilde çıkarıyor bence.
Yabancinin pay orani da %41 üstüne çıkmış tekrardan. Yabancinin ilgisi büyük şuanda havacılık sektörüne.
Ama çok aksiyonluk bir gündü yine. Bol kazançlar herkese.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
-
Amerika ve Avrupada havacılık hisseleri baya canlı görünüyor. Bence bu tüm havacılık hisseleri için olumlu bir gelisme.
-
THY nın yıl sonu kar rakamı fiatın yönünde etken olacaktır. THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, "THY olarak 2021’i 2019’un üzerinde kapattık" dedi. 2019 yılı cirosu 75 milyar dı Demekki Yıl sonu 80-90 milyar arası bir ciro gelebilir..Bu cironun anladığımız kadarı ile yüksek gelmesinin sebebi kargo taşımacığı olabilir..9 aylık bilanço da net kar 6.3 milyar dı ..eğer son çeyrekte bir 3 milyar daha net kar getirise yılı 9 milyar net kar ile kapatırız ki bu fiatı rahatlıkla 50 li rakamlara götürecektir. Burada soru kurdaki artışın finansal borçlara ne kadar etki edeceğidir.. 2022 de THY den başka kağıta geçmeyi asla düşünmüyorum..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri