Hatali alinti
Son düzenleme : Gg1101; 27-06-2025 saat: 13:10. Sebep: Hatali alinti
[QUOTE=tarik1234;7052554]ben tam tersini düşünüyorum sami güvensiz olabilecek ne yaptı
hisseleri sattı yüksekten ok bu paraları yedimi hayır şirkete borç verdi
tahsisli sermayedede onun tarafından bakarsanız adam haklı parası 3 senedir şirkette ve nemalanmıyor usd olsa bir değer kaybı var
en yüksek fiyattan tahsisli açılanması bir bakıma zararına oldu
adam niyet o kadar kötü olsa burdan hisse toplar
tam tersine bedavaya hisse satıp şirketi bedavaya fonluyor
tek sıkıntısı faizlerin bukaar yükseleceğini ve yüksek kalacapını tahmin edememiş olmak
geçen sene iyi bir bedelli yapsa bu fiyatlar hiç düşmeyecekti
şişe ereğli froto ve onlarcası güvens,z olduklarından değil kötü dönem olduklarından düşyor
***sami güvensizliğ şu olabilir 2025 tahmini favök ciro hedefi var 2026-2027 vs
bunların gerçekleşmelerinde anormal bir sapma olursa ok
ama şuan bu durum yok güvensizde değil sadece yanlış karar almış ve sonucunu herkes kötü şekilde yaşıyor
murat ülkeride bilerek güvenilir yazdım egzajere etmek için[
Hergun Tv lere cikip hisse satmayacagim diyen benim. Sosyal medyada hisse satmayacagim diyen benim. Alavere dalavereyle hisse satanda benim. KMT ne icin kuruldu. Abartili ve tutmayan hedefler. Sosyal medyada ve burada parali elemanlarina hisse pazarlatmalar. Emkel i hic saymiyorum. Orada da cok magdur yaratacak. Daha sayarim ama neyse belliki sizinle guven esiklerimiz bir degil.
arkadaşlar ekşide kontrolmatik sayfası var 11 sayfa ve patronun başlığı var bir bakayım dedim nelr yazmışlar diye arada güzel entryler var
https://eksisozluk.com/sami-aslanhan--6807820
https://eksisozluk.com/kontrolmatik-...islik--6680760
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
[QUOTE=Gg1101;7052575]
20 mayıs 2024 yatırımcı sunumu yayınlamış hissede 80 tl civarı 2025 ciro 587 milyon usd
10 mart 2025 yatırımcı sunumu yayınlamış 450-550 milyon usd arası ciro hedefi var orta noktası 516 milyon usd
arada çok fark yok pomega türkiyede beklentiyi biraz düşürmüşler
2025 1.çeyrek ciro 2.041 milyar 2024 1. çeyrek ciro 1.008 milyar tl bazlı %100 üzerinde büyüme var
sasa 2024 10 667 2025 ciro 9,052 o kadar yeni yatırım tamamlandı üretime başladı tl bazlı bile enflasyon muhasebesi öncesi ciro düşmüş
astor 2024 5.8 milyar 2025-1 6,2 milyar sadece kur artışı kadar ciro var
***adamlar 2024 ciro vs tutturdu
trajik derecece tutmayan ciro vs yok
ama hatalı geçen sene yüksek bedelli yapmalıydı inat etmemeliydi
diğer türlü yatırımlar ciro finansal tabloda açık açık görünüyor
nezaman bu 516 milyon usd 350 gelir o zaman dur bir dakika deriz
mesela bir örnek agrot 13 05 2024 yatırımcı sunumu yollamış 2024 ciro 8.1 milyar olacakmış
bayağı yakın gelmiş 10 ay sonra 2024 açıklamış 2.1 milyar ciro gelmiş
türk dil kurumuna göre tokatçı işte tam olarak bu olmuş oluyor
[QUOTE=tarik1234;7052669]Boyle hedefi bende tuttururum. Once hedefi yuzde 25 asagi cekerim. Sonra hedef icinde yuzde 25 de marj eklerim. Sonra hedef tuttu degil mi?
Birde Usd hedeflerimiz bu arada. Bu yatirimci sunumuna gore mayis 2024 de alanlar ne yapsin peki. Abartilan ve tutmayan hedefler olmuyor mu bu durum. Tam tamina 100 milyon Usd den bahsediyoruz.
Agrot konusuda haklisiniz hatta ona Reeder i da eklerim ben. Bu iki sirket tamamiyla milleti tokatlamak icin Borsaya kote olmuslardir. SPK nin bile isteyerek goz yummasiyla.
[QUOTE=Gg1101;7052694]mayıs 2024-aralık 2025 arada 19 ay var %25 fark kabul edilebilir bir fark zaten hissede hımm sen 587 ciro hedefi koydun 516 çektin diye düşmedi yatırımların tamamlanma zamanı, ürün satış fiyatları, maliyetler kamu otoritesi kanun düzenlemeler vs bunlar dinamik unsurlar sürekli değişiyorlar %85 üstünde gerçekleşme bana göre oldukça iyi ama agrot gibi işkembeden sallamıyorlar
zaten düşüş nedenide ne hisse satışı nede hedeflerdeki aşağı yönlü revizyon
tamamen finansal durum ve kar değerli tl ile kar marjlarındaki düşüş kaynaklı
dediğim gibi ben samide kötü niyet görmüyorum hatta fazla iyi niyetli davranmış yüksek bedelli yapmadan yırtarıza oynamışlar sonunda küçük yatırımcı ile birlikte yırtılmışlar
[QUOTE=tarik1234;7052703]Maalesef sizinle ayni fikirde degilim iki yatirimci sunumu arasinda gecen 10 ayda yuzde 25 marj bu olcekteki bir firma icin kabul edilemez. Kaldi ki ne kadari gerceklesecegi de muamma.
Mayis 2024 de alan kisileri alenen kandirmis durumdalar. Ben bir yatirimci olarak bu sirketin bu tur sunumlarina inanipda yatirim yapmam zaten
Diger konular ozellikle yukarida belirttigim yaptiklarina deginmiyorum bile. Daha once de belirttigim uzere sizinle guven esiklerimiz cok farkli.
Yer İmleri