Hatali alinti
Son düzenleme : Gg1101; 27-06-2025 saat: 13:10. Sebep: Hatali alinti
[QUOTE=tarik1234;7052554]ben tam tersini düþünüyorum sami güvensiz olabilecek ne yaptý
hisseleri sattý yüksekten ok bu paralarý yedimi hayýr þirkete borç verdi
tahsisli sermayedede onun tarafýndan bakarsanýz adam haklý parasý 3 senedir þirkette ve nemalanmýyor usd olsa bir deðer kaybý var
en yüksek fiyattan tahsisli açýlanmasý bir bakýma zararýna oldu
adam niyet o kadar kötü olsa burdan hisse toplar
tam tersine bedavaya hisse satýp þirketi bedavaya fonluyor
tek sýkýntýsý faizlerin bukaar yükseleceðini ve yüksek kalacapýný tahmin edememiþ olmak
geçen sene iyi bir bedelli yapsa bu fiyatlar hiç düþmeyecekti
þiþe ereðli froto ve onlarcasý güvens,z olduklarýndan deðil kötü dönem olduklarýndan düþyor
***sami güvensizlið þu olabilir 2025 tahmini favök ciro hedefi var 2026-2027 vs
bunlarýn gerçekleþmelerinde anormal bir sapma olursa ok
ama þuan bu durum yok güvensizde deðil sadece yanlýþ karar almýþ ve sonucunu herkes kötü þekilde yaþýyor
murat ülkeride bilerek güvenilir yazdým egzajere etmek için[
Hergun Tv lere cikip hisse satmayacagim diyen benim. Sosyal medyada hisse satmayacagim diyen benim. Alavere dalavereyle hisse satanda benim. KMT ne icin kuruldu. Abartili ve tutmayan hedefler. Sosyal medyada ve burada parali elemanlarina hisse pazarlatmalar. Emkel i hic saymiyorum. Orada da cok magdur yaratacak. Daha sayarim ama neyse belliki sizinle guven esiklerimiz bir degil.
arkadaþlar ekþide kontrolmatik sayfasý var 11 sayfa ve patronun baþlýðý var bir bakayým dedim nelr yazmýþlar diye arada güzel entryler var
https://eksisozluk.com/sami-aslanhan--6807820
https://eksisozluk.com/kontrolmatik-...islik--6680760
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
[QUOTE=Gg1101;7052575]
20 mayýs 2024 yatýrýmcý sunumu yayýnlamýþ hissede 80 tl civarý 2025 ciro 587 milyon usd
10 mart 2025 yatýrýmcý sunumu yayýnlamýþ 450-550 milyon usd arasý ciro hedefi var orta noktasý 516 milyon usd
arada çok fark yok pomega türkiyede beklentiyi biraz düþürmüþler
2025 1.çeyrek ciro 2.041 milyar 2024 1. çeyrek ciro 1.008 milyar tl bazlý %100 üzerinde büyüme var
sasa 2024 10 667 2025 ciro 9,052 o kadar yeni yatýrým tamamlandý üretime baþladý tl bazlý bile enflasyon muhasebesi öncesi ciro düþmüþ
astor 2024 5.8 milyar 2025-1 6,2 milyar sadece kur artýþý kadar ciro var
***adamlar 2024 ciro vs tutturdu
trajik derecece tutmayan ciro vs yok
ama hatalý geçen sene yüksek bedelli yapmalýydý inat etmemeliydi
diðer türlü yatýrýmlar ciro finansal tabloda açýk açýk görünüyor
nezaman bu 516 milyon usd 350 gelir o zaman dur bir dakika deriz
mesela bir örnek agrot 13 05 2024 yatýrýmcý sunumu yollamýþ 2024 ciro 8.1 milyar olacakmýþ
bayaðý yakýn gelmiþ 10 ay sonra 2024 açýklamýþ 2.1 milyar ciro gelmiþ
türk dil kurumuna göre tokatçý iþte tam olarak bu olmuþ oluyor
[QUOTE=tarik1234;7052669]Boyle hedefi bende tuttururum. Once hedefi yuzde 25 asagi cekerim. Sonra hedef icinde yuzde 25 de marj eklerim. Sonra hedef tuttu degil mi?
Birde Usd hedeflerimiz bu arada. Bu yatirimci sunumuna gore mayis 2024 de alanlar ne yapsin peki. Abartilan ve tutmayan hedefler olmuyor mu bu durum. Tam tamina 100 milyon Usd den bahsediyoruz.
Agrot konusuda haklisiniz hatta ona Reeder i da eklerim ben. Bu iki sirket tamamiyla milleti tokatlamak icin Borsaya kote olmuslardir. SPK nin bile isteyerek goz yummasiyla.
[QUOTE=Gg1101;7052694]mayýs 2024-aralýk 2025 arada 19 ay var %25 fark kabul edilebilir bir fark zaten hissede hýmm sen 587 ciro hedefi koydun 516 çektin diye düþmedi yatýrýmlarýn tamamlanma zamaný, ürün satýþ fiyatlarý, maliyetler kamu otoritesi kanun düzenlemeler vs bunlar dinamik unsurlar sürekli deðiþiyorlar %85 üstünde gerçekleþme bana göre oldukça iyi ama agrot gibi iþkembeden sallamýyorlar
zaten düþüþ nedenide ne hisse satýþý nede hedeflerdeki aþaðý yönlü revizyon
tamamen finansal durum ve kar deðerli tl ile kar marjlarýndaki düþüþ kaynaklý
dediðim gibi ben samide kötü niyet görmüyorum hatta fazla iyi niyetli davranmýþ yüksek bedelli yapmadan yýrtarýza oynamýþlar sonunda küçük yatýrýmcý ile birlikte yýrtýlmýþlar
[QUOTE=tarik1234;7052703]Maalesef sizinle ayni fikirde degilim iki yatirimci sunumu arasinda gecen 10 ayda yuzde 25 marj bu olcekteki bir firma icin kabul edilemez. Kaldi ki ne kadari gerceklesecegi de muamma.
Mayis 2024 de alan kisileri alenen kandirmis durumdalar. Ben bir yatirimci olarak bu sirketin bu tur sunumlarina inanipda yatirim yapmam zaten
Diger konular ozellikle yukarida belirttigim yaptiklarina deginmiyorum bile. Daha once de belirttigim uzere sizinle guven esiklerimiz cok farkli.
Yer Ýmleri