birde carizmanýn bu bedelli konusunda neler yazacaðýný merak ediyorum
birde carizmanýn bu bedelli konusunda neler yazacaðýný merak ediyorum
1. Profesyoneller hata yapmaz diye bir kural yok. Öyle olsaydý mesela tüm yatýrým fonlarýnýn aldýðý her pozisyonda sürekli kâr basmasý gerekirdi ki, dünyada bunun örneði yok.
2. Bu durumun piyasaya yansýmayan karþýlýklý baþka bir özel anlaþma ile yapýlmýþ olabileceði ihtimali neden hiç düþünülmüyor?
Hadi biz kötü niyetli düþünmeyelim ve 1 numaralý ihtimalin olduðunu varsayalým. Öyle bir durumda da 'hadi ben salaðým, bunlar da mý salak?' yaklaþýmý sizi doðru yola götüren bir rehber olmayabilir. Piyasadaki fonlarýn çoðunluðu burada saklý bir deðer görse ve ATH'ýndan % 85 geri çekilmiþ fiyatlarýn diplerde olduðuna inansa, zaten kurumsal yatýrýmcý oraný % 10'larda deðil en az % 50'lerde dolaþmaz mýydý? Sizin gördüðünüzü zannettiðiniz deðeri diðer fonlar neden göremiyorlar mesela? Bence bunlarýn geçen aylarda ciddi þekilde sorgulanmasý gerekiyordu.
Bunlar benim kiþisel görüþlerim ve bir yatýrým tavsiyesi deðil.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Yahu kafamdaki sorulara bir türlü cevap bulamýyorum ,hadi bu Sami bu kadar uyanýk .eeeee o zaman neden þirketi batýrma noktasýna gelmiþ yanlýþlar yapmýþ ,neden bunca emeðini parasýný yatýrým yaparak riske atmýþ bir karar verin akýllýmý aptalmý nedir.
batan gemiyi önce fareler terkedermiþ hisseyi satýp terkedersek faremi olmuþ oluruz daha bir sürü sorular varda ,lahmacun aklýma gelince kafam iyice karýþýyor help help
Yer Ýmleri