Sayfa 147/760 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. Şirketin kur riski var buna katılıyorum. Satışlarının dolar üzerinden olmasının kur riskini ne kadar tolere edeceği benimde en çok merak ettiğim konu ve bunu son çeyrek bilançoda göreceğiz. Şirketi ben yönetsem bende bu vadeli/fx işlemleriyle kur riskini sıfırlarım. Sonuçta zaten ben yaptığım işten para kazanıyorum niye kur riskiyle karımı riske atayım.

2. çeyrek bilanço geldiği günün ertesinde kağıt 1.94 açmıştı ve güzel bilançoydu. 2. gün 1.69 'u gösterdi. O günden bu güne düşüş kanalında istikrarlı bir şekilde düştü. 3. çeyrek bilanço da iyi geldi. Yani 2. çeyrek ile 3. çeyrek arası neden düşer. Kurda değişiklik yok işler iyi 11.09.2017 de dolar 3.38 ama düşüş trendini hiç bozmadı. Bu durumda ve bu verilerle 2.çeyrek 3. çeyrek arası kağıdın primlenmesi gerekirdi.

Milleti bezdirip malları alır ve bir haber açıklayıp götürürlerse hiç şaşırmam açıkçası, etik olmadıkları aşikar. Şirket en son pay alım satımında 1.95.196 lar dan hisse alımı yaptı. Bu fiyatı edip etmediğini kendileri biliyordur diye düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by zincirsiz Yazıyı Oku
    Şirketin kur riski var buna katılıyorum. Satışlarının dolar üzerinden olmasının kur riskini ne kadar tolere edeceği benimde en çok merak ettiğim konu ve bunu son çeyrek bilançoda göreceğiz. Şirketi ben yönetsem bende bu vadeli/fx işlemleriyle kur riskini sıfırlarım. Sonuçta zaten ben yaptığım işten para kazanıyorum niye kur riskiyle karımı riske atayım.

2. çeyrek bilanço geldiği günün ertesinde kağıt 1.94 açmıştı ve güzel bilançoydu. 2. gün 1.69 'u gösterdi. O günden bu güne düşüş kanalında istikrarlı bir şekilde düştü. 3. çeyrek bilanço da iyi geldi. Yani 2. çeyrek ile 3. çeyrek arası neden düşer. Kurda değişiklik yok işler iyi 11.09.2017 de dolar 3.38 ama düşüş trendini hiç bozmadı. Bu durumda ve bu verilerle 2.çeyrek 3. çeyrek arası kağıdın primlenmesi gerekirdi.

Milleti bezdirip malları alır ve bir haber açıklayıp götürürlerse hiç şaşırmam açıkçası, etik olmadıkları aşikar. Şirket en son pay alım satımında 1.95.196 lar dan hisse alımı yaptı. Bu fiyatı edip etmediğini kendileri biliyordur diye düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Zaten sahipleri etik ve kurumsal olarak seffaf olsalar bu sirketin piyasa degeri bugunku rasyolarla en az 150 milyon TL idi..cunku bu sirket yillik en az 15 milyon duzenli kar uretebilir ve piyasa P/E ortalamasi 10 desek en az 150 milyon ederi var..ustelik faaliyet karinin %60 ini finansman giderine verse de bunu soyluyorum..kur riskini duzgun yonetse yillik 25 milyon kar ve 250 milyon TL ederi olan bir sirket haline de gelebilir..sirf hirs inat ve cahillikle kendi sirketlerine yazik ediyorlar..ytdegildir

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. tekrar baktım bilançosuna. 16-17 milyon dolar açlık döviz pozisyonu var. yurtdışı satışları 4-5 milyon dolar. ne kadar bu baskıyı emebilir, pek değil. ticari alacaklar epey yüksek, bilhassa geçen yıl sonuna göre. alacak devir hızını da bilmek lazım. önemli. şirketin ana ortaklık öz kaynağına bakınca hatırı sayılır borcu var. bilhassa uzun vadeli. şirketin gelecekteki performansları önemli. eğer böyle giderse borçlarını çevirebilir ve azaltabilir. kısa ve uzun vadeli borçlarda bir yükselme var ki bu biraz düşündürücü. aslında 100 milyon ciroda 30 milyon kar iyi bir karlılık oranı. bu tablo karşısında iskontolu olması ve gelecekte pozitif performans sergileme ihtimali dikkate alınarak, yapılacak değerlendirme sonrası alınabilir.

4. Şunu şirket sahiplerinin kafasına kazımak lazım..kur riski almayın kendi işinize odaklanın..bu coğrafyada bu hukumet başta olduğu sürece kur ve enflasyon asla kalıcı olarak düşmeyecek..patronların artık bu gerçeği kabullenip ona göre aksiyon almaları lazım..hadi patronlar cahil peki bu CFO lar ne işe yarar onu da anlamak elde değil..%4-5 dolar faizini görünce ucuz zannediyorlar galiba..böyle basiretsizlik olmaz..ytdeğildir

5. Her türlü olumsuz sözleri hak etmek için olağanüstü çaba sarf ediyor.

6. Patron bozuntusu da işbirlikçi öyle anlaşılmaktadır

7. Patron önce şirketini iyi yönetsin..profesyonel olsun..ama bunlar specle ortak olup gömlekçilik yapıyorlar..sonra niye borsa yeterince gelişmiyor para girmiyor diyoruz..30 yıldır aynı..ytdeğildir

8. Şu anda TEB mal çıkıyor. TEB 2. çeyrek bilanço açılışı sonrası seans açılışında yüklü mal almıştı. O gün 1.87 ortalama ile yanlış hatırlamıyorsam 900.000 lot civarı mal almıştı. Eğer bu tahta sahibini rahatsız eden yabancı birinin alımıysa tahta sahibi bu yüzden baskı kurmuş olabilir.

YTD.

Sayfa 147/760 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •