Sayfa 15/180 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon
Arama sonucu : 1437 madde; 113 - 120 arası.

Konu: TKNSA - Teknosa İç ve Dış Ticaret

1. arkadaşlar bende teknosayı beğeniyorum ama aklıma bazı takılan noktalar var. bunları eleştirmek için yazmıyorum sadece belki yanlış bildiğim şeyler varsa düzelttirmek için de yazıyorum.
    1- teknosayı trendyolla kıyaslamak ne kadar mantıklı, sonuçta biri yıllardır kendini kanıtlamış bir firma ama teknosa daha bu noktada emekleme aşamasında. eğer dediklerini yaparlarsa bebek hissemiz bize kazandırır ama şu noktada kıyaslamak bana mantıklı gelmiyor.
    2-iklamsa evet ges ile bize bişey sunabilir ama biz yatırımcıları olarak bile ges işinin neresinde olduğumuzu bilmiyoruz. sonuçta piyasaya çalışan bir şirket bu ama yatırımcıları bile ne iş yaptığını tam olarak bilmiyor, piyasa niye iş yapsın bununla.
    3-hissenin 2,5 milyar stoğundan bahsedip 3 milyar ticari borcundan bahsetmezsek objektifliğimizi kaybederiz. hissemizi sevelim ama aşık olamayalım derim ben...

2.  Alıntı Originally Posted by kreon Yazıyı Oku
    hepsiburada nasdaq ta 350 milyon dolara işlem görüyor ,tek başına e-ticaret yeterli değil sanırım karlılıkta önemli
    bence karlılıktan çok yaptığı ciro önemli...kaç gündür ben de bu konuya değinmek istiyordum ama bir türlü bu konuya yoğunluğumdan dolayı gelemedim...amazon yıllarca kar edemedi hatta son yıllarda bile ya kar etmedi yada çok cuzi bir kar etti...ama cirosu çok muhteşem...

benzer şekilde tesla da son yıllarda hep zarar açıklıyordu...sanırım bu yıl daha yeni kar etmeye başladı...

bu iki şirkette de önemli olan ciro ve gelecekteki beklentilerdir...bu iki şirketin de piyasa değeri devasadır...özelikle amazon 2021 yılında dünyanın en değerli şirketi olmuştu...bu yıl ise çin firmalarına olan siyasi karşı duruş bu şirketin de değerini biraz aşağı çekti...son olarak yanlış hatırlamıyorsam dünyanın 5 veya 6. değerli firması....1,3 trilyon dolarlık bir değeri var..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. tabi bu söylediklerimi genel kültür bilgilerime dayanarak söylüyorum..vakti geldiğinde bunu kaynak göstererek teyit etmek isterim...bu aralar özel işlerim çok yoğun olduğu için (bu ayın 29 unda özel hastanemiz denetlenecek...benim de birikmiş bayağı işlerim var ..) bu konuyu fazla açamıyorum...vakti geldiğinde bu konuyu da kaynak göstererek açmak istiyorum...kar biraz da e-ticarette ikinci planda kalıyor...ciro çok yüksek olursa zaten %1-2 lik kar marjları bile devasa karların oluşmasına neden olabiliyor...

ama buna rağmen teknosanın şu anda genel net kar marjı %4 tür...pazaryeri uygulaması ile hem ciro hem de net kar artacaktır...önemli olan bu konuda yükselen bir trend yakalanmasıdır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. ciroda sürekli artış olursa esas olarak teknosada yükseliş kaçınılmaz olur.Zira bu pazarda çok fazla e ticaret sitesi teknosa,vatan ,ve mediamarktan daha uygun fiyata teknolojik ürün tedariki yapıyorlar..Bu üçlü fiyat olarak anlaşmalı gibi çok fazla fiyat kıramıyor..

5.  Alıntı Originally Posted by kreon Yazıyı Oku
    ciroda sürekli artış olursa esas olarak teknosada yükseliş kaçınılmaz olur.Zira bu pazarda çok fazla e ticaret sitesi teknosa,vatan ,ve mediamarktan daha uygun fiyata teknolojik ürün tedariki yapıyorlar..Bu üçlü fiyat olarak anlaşmalı gibi çok fazla fiyat kıramıyor..
    bu şirketlerde senin de belirttiğin gibi ciro çok önemli...bu şirketlerin pek de fazla gider kalemi yok...en büyük gider kalemleri sosyal medyaya verdikleri reklam giderleridir...tüketiciye güven vermeleri gerekiyor....teknosa sabancıların vermiş olduğu marka güveni ve sağlamlık duyguları ile bu şirketlerden daha az reklam yaparak aynı etkiyi gösterebilme yeteneği var...bu yüzden de kar marjından feragat edebilir..böylece de daha ucuza vererek cirosunu çok artırabilir...buda onun piyasada lider olması için gereken alt yapıyı sağlar..zaten bu yüzdendir ki sektör ortalamasından fazla büyüyor...sektör %65 büyürken teknosa %95 büyüyor....

6. bu gün tavandan sonra gaplı açılış yapmaması güzel...alanlar niçin aldığını ,satanlar da niçin sattığını bilmeli...gaplı açılışlar ve çok agresif hareketler ,kısacıları ,çorbacıları buraya toplar...teknosanın ihtiyacı olan yatırımcı tipi ,uzun vadeli ve temeline güvenen yatırımcı tipidir...bakalım hayırlısı ile neler olacak ?? sabırla izlemeye devam....

7.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    arkadaşlar bende teknosayı beğeniyorum ama aklıma bazı takılan noktalar var. bunları eleştirmek için yazmıyorum sadece belki yanlış bildiğim şeyler varsa düzelttirmek için de yazıyorum.
    1- teknosayı trendyolla kıyaslamak ne kadar mantıklı, sonuçta biri yıllardır kendini kanıtlamış bir firma ama teknosa daha bu noktada emekleme aşamasında. eğer dediklerini yaparlarsa bebek hissemiz bize kazandırır ama şu noktada kıyaslamak bana mantıklı gelmiyor.
    2-iklamsa evet ges ile bize bişey sunabilir ama biz yatırımcıları olarak bile ges işinin neresinde olduğumuzu bilmiyoruz. sonuçta piyasaya çalışan bir şirket bu ama yatırımcıları bile ne iş yaptığını tam olarak bilmiyor, piyasa niye iş yapsın bununla.
    3-hissenin 2,5 milyar stoğundan bahsedip 3 milyar ticari borcundan bahsetmezsek objektifliğimizi kaybederiz. hissemizi sevelim ama aşık olamayalım derim ben...
    E-ticaret sektöründe Trendyol zirvede ki şirket olduğu için ve Teknosa bu sektöre yeni girdiği için 2 şirketi yan yana koymuş bulunmaktayım. Teknosa henüz 100 şirket içinde bile yok, önce o listeye girsin. Sonra üst sıralarda yerine alacaktır.

İlk 10 şirket arasına girme ihtimalini seviyorum diyelim.

8. Teknosa bu gün cuma günün tavanını hazm etmeye çalışıyor...hayırlısı ile şu hazm işi bitsin tekrardan yola koyulalım...

Sayfa 15/180 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •