Sayfa 150/1000 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,193 - 1,200 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Çelik kasadakilerin yangından sağlam kurtulmasını istiyorsanız kasada en azından bir bardak dolusu su da bulundurmalısınız. Aksi halde kömürleşebilir.

2. Vay arkadaş paranmı var derdin var, parası olmayan daha rahat uyuyor sanırım,
    Allah başka dert vermesin����

3.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Çelik kasadakilerin yangından sağlam kurtulmasını istiyorsanız kasada en azından bir bardak dolusu su da bulundurmalısınız. Aksi halde kömürleşebilir.
    Su işini bilmiyorum, fiziki dövizim de yok çelik kasam da, ancak bir ara yoğun araştırmıştım, yangın sertifikalı çelik kasaların tanıtımlarında diyor; 1 saat boyunca 1000 derecede kaldığında kasa içerisindeki belgeler sağlam çıkarılabiliyor. Ne derece gerçekçi bilemem.

Su işi nedir?
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Kasa kaç para
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Kasanın ağır olmasının sebebi taşınıp götürülürken çok zorlansın ses çıksın vs.

Bu tür kasaları delmek çok uzun sürüyor, hırsız 3-4 saat uğraşmayı tercih etmez.

Hırsız işyerinize girse, kafanıza silah dayayıp kasayı aç dese , gasp'a girer, en az 12 yıl yatarı var.(baklava gasp eden çocukları hatırlayın, 12 yıl yatmışlardı). Gasp'ın en küçüğü dahi çok ağır cezalandırılır. Hırsızlar bu işi meslek edindiğinden kanunları iyi bilirler, gasp'a girecek işleri yapmazlar.

Bazı gasp haberlerini okuyoruz onlar filmlerden etkilenmiş, ya da bende çalarım ulen diyen zerzevatlar. Kanunlar gasp'a karşı çok acımasızdır. Mal güvenliğini çok net şekilde sağlar.
    Adam öldürmekten çok ceza verilir.

Mesela bir ara kapkaç olayından geçilmiyordu. Çünkü cezası çok azdı, kapkaç suçunu gasp'a soktular ve pat kesildi bu durum.

Ayrıca çelik kasa yangına karşı da koruma sağlar. Mücevher değerli evrak vs. de saklanabilir.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/is...e-izi-40048202

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Su işini bilmiyorum, fiziki dövizim de yok çelik kasam da, ancak bir ara yoğun araştırmıştım, yangın sertifikalı çelik kasaların tanıtımlarında diyor; 1 saat boyunca 1000 derecede kaldığında kasa içerisindeki belgeler sağlam çıkarılabiliyor. Ne derece gerçekçi bilemem.

Su işi nedir?
    Geçmiş yıllarda basında ve TV'de çıkan bazı büyük yangın haberlerinden çelik kasa içindekilerin kül haline geldiğini, kömürleştiğini, uzman görüşlerinden kasa içine bir kap su koymak suretiyle kasa içindekilerin yanmasının (su buharlaşacağı için) oldukça uzun bir süre daha geciktirilebileceğini hatırlıyorum. Su kabının sıcakta yanmayacak, erimeyecek çelik vb olması da önemli.

Çelik kasada maddi/manevi değerli şeyler saklayanlar aman bu basit tedbiri almayı ihmal etmeyiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dostum sen bankaların günlük işlem dışında fiziki para tuttuklarını mı sanıyorsun..
    Hangi dövize el koyacakmış devlet..

Sen bankaya döviz veya TL yatırdığın zaman banka onu alıp bir kasaya koyup üzerine de adını mı yazıyor.
    Ortada el konulacak fiziki döviz falan yok..

Bu durumda da şu fiyattan dövizlerinizi bozdum da diyemez onlar kredi olarak dağıtıldı çünkü..

Kaldıki bankadaki paralara çöken bir devlet ile 50 sene!! kimse bir daha iş miş yapmaz..

Elinde tuttuğun dövizi bozacak kimse bulamazsın..
    https://youtu.be/15SP588vCRM

8. Villalar tehlikeli yani...
    Haberde rus çete denmiş, başlarında da bir Türk olduğu anlaşılıyor.

Villaya giriyorlar, zira ev sahiplerinden kasayı açmalarını istiyorlar ve gasp yapacaklar, 6 kişi eve dalıyor falan. Filmlerden etkilenme var .

Villa soygununu tercih etmelerinin sebebi gürültünün, olası bağırış çağırışın komşular tarafından duyulmaması olabilir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 150/1000 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •