Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 150/951 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 1,193 - 1,200 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Fed aylık varlık aylık alım miktarını en az 120 milyar dolar olarak devam ettirdi

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Fed : Dolar swap hatları Eylul 2021’e kadar uzatıldı

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Fed üyelerinden 5’i 2023 yılında bir faiz artışı desteklerden , sadece 1 üye 2022’de faiz artışını destekliyor , 2021 yılında ise herhangi bir faiz arttırılmasını destekleyen üye yok

Felaket tellalı üslubundaki Selçuk Geçer demiş ki;

-Kur hedefimiz yok dedi, diyor
    -Kuru salıp, yukarıdan toplayacaklar, diyor..

Mı acaba demedim değil, 9-10 arası uzun süren yatay bir bant mesela..ÜFE ne olacak o zaman?

Uzun süredir kafamı kurcalayan şey ise şu;

Kurda hedef nasıl belirliyoruz, belirliyorlar...her ne kadar teknik analiz/elliott dalga analizi akademik camialarda tırt diye nitelendirilse de, trend kanallarıyla..Ya da beklenti anketi yapılıyor onların ortalamaları, ankete katılanlar neye göre belirliyor, bu enstrümanlarla..işte 9.30-10 lardan geçen bir paralel kanal, görmeyen yoktur grafiği..

İyi de aga, kafama bir şey takıldı? (Ekmek teknesinde miydi bu replik)

Doları 7.80 den 9.30 a taşıyan etkenler, oraya ulaşıldığında ortadan kalkmıyor ki...trende ulaşınca herkes satacak...ee birileri de oradan alacak..sonra..düşecek...yaw düşünce bir daha alacaklar, alternatif yok...2018 de de ölçtüler biçtiler saydılar dediler ki en fazla 5.75 olur, öbür taraftan Mergen Hoca öhömm, ühümm deyince, hadi olsun olsun 5.90 dediler, zırank 7.26..Uzan bir şeyler geveliyor ağzında da, işte objektif olmayınca kıymeti yok..

Okumuş çocuklara baktım, bugünkü açıklamalara bizim gibi yaklaşmışlar. Demirtaş Hocaya baktım, mevzuyu 'es' geçmiş...bir bakla var ağızlarında ne olabilir..uzun vadeli dovize endeksli bono olabilir mi? Venezuella mı, Arjantin mi, ya da oralarda bir ülke, zamanında denemiş bunu, gerçi başarısız olmuşlar ya..nereden okuduğumu bulmam lazım..

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Felaket tellalı üslubundaki Selçuk Geçer demiş ki;

-Kur hedefimiz yok dedi, diyor
    -Kuru salıp, yukarıdan toplayacaklar, diyor..

Mı acaba demedim değil, 9-10 arası uzun süren yatay bir bant mesela..ÜFE ne olacak o zaman?

Uzun süredir kafamı kurcalayan şey ise şu;

Kurda hedef nasıl belirliyoruz, belirliyorlar...her ne kadar teknik analiz/elliott dalga analizi akademik camialarda tırt diye nitelendirilse de, trend kanallarıyla..Ya da beklenti anketi yapılıyor onların ortalamaları, ankete katılanlar neye göre belirliyor, bu enstrümanlarla..işte 9.30-10 lardan geçen bir paralel kanal, görmeyen yoktur grafiği..

İyi de aga, kafama bir şey takıldı? (Ekmek teknesinde miydi bu replik)

Doları 7.80 den 9.30 a taşıyan etkenler, oraya ulaşıldığında ortadan kalkmıyor ki...trende ulaşınca herkes satacak...ee birileri de oradan alacak..sonra..düşecek...yaw düşünce bir daha alacaklar, alternatif yok...2018 de de ölçtüler biçtiler saydılar dediler ki en fazla 5.75 olur, öbür taraftan Mergen Hoca öhömm, ühümm deyince, hadi olsun olsun 5.90 dediler, zırank 7.26..Uzan bir şeyler geveliyor ağzında da, işte objektif olmayınca kıymeti yok..

Okumuş çocuklara baktım, bugünkü açıklamalara bizim gibi yaklaşmışlar. Demirtaş Hocaya baktım, mevzuyu 'es' geçmiş...bir bakla var ağızlarında ne olabilir..uzun vadeli dovize endeksli bono olabilir mi? Venezuella mı, Arjantin mi, ya da oralarda bir ülke, zamanında denemiş bunu, gerçi başarısız olmuşlar ya..nereden okuduğumu bulmam lazım..
    Evet, Buradaki asıl iluzyon kur hedefidir. Cari açık verdiğiniz sürece böyle bir hedefi bırakın tutturmak, adını dahi telafuz etmek teknik olarak mümkün değildir. Kademeli faiz artışlarıyla ancak enflasyonun kontrolden çıkmasını bir nebze önleyebilirsiniz. 90 lar boyunca uygulanan enflasyon kadar devalüasyon politikasının da ana sacayağı buydu. Dolayısıyla asıl sorun dış borca mahkum çarpık ekonomik modeldir.

Usdtry'nin seviyesine karar veren birileri elbette vardır. Ancak bu karar alıcıların tcmb içerisinde olmadığını söyleyebiliriz. Tcmb bu işi devralabileceğini düşündü 2016 yılındA. Bunun bedeli bugüne kadar yaklaşık 200 milyar dolarlık rezerv kaybı oldu. (Elden çıkardığımız 60 milyar dolarlık abd tahvilini de dahil ediyorum) kaldı ki, olası bir döviz likiditesi sıkışıklığında, işin gerçek faturası daha net ortaya çıkacaktır ve görünenden buzdağı misali ayrışacaktır..
    ytd..

Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Evet, Buradaki asıl iluzyon kur hedefidir. Cari açık verdiğiniz sürece böyle bir hedefi bırakın tutturmak, adını dahi telafuz etmek teknik olarak mümkün değildir. Kademeli faiz artışlarıyla ancak enflasyonun kontrolden çıkmasını bir nebze önleyebilirsiniz. 90 lar boyunca uygulanan enflasyon kadar devalüasyon politikasının da ana sacayağı buydu. Dolayısıyla asıl sorun dış borca mahkum çarpık ekonomik modeldir.

Usdtry'nin seviyesine karar veren birileri elbette vardır. Ancak bu karar alıcıların tcmb içerisinde olmadığını söyleyebiliriz. Tcmb bu işi devralabileceğini düşündü 2016 yılındA. Bunun bedeli bugüne kadar yaklaşık 200 milyar dolarlık rezerv kaybı oldu. (Elden çıkardığımız 60 milyar dolarlık abd tahvilini de dahil ediyorum) kaldı ki, olası bir döviz likiditesi sıkışıklığında, işin gerçek faturası daha net ortaya çıkacaktır ve görünenden buzdağı misali ayrışacaktır..
    Teşekkür ederim, hem fikiriz. Aslında bu bir girizgahtı, devam edeyim o halde, etkileşime hasretiz ya, eskiden forum çok güzeldi..

Ekonomik simülasyonlar yapılıyor, kararlar böyle alınıyor, lafını duyduğumdan beridir, (nereden duydum hatırlamıyorum), çok benimsemiştim, başka türlüsü de düşünülemezdi diye de eklemlemiştim içimden. Matematiksel olarak bir model olmalıydı. Sonra biraz google'layınca, Taylor denklemi McCallum Kuralı gibi matematiksel modelleme çabalarını gördüm. Misal;

http://www.ekonomikyaklasim.org/full...1409706473.pdf

Dolayısıyla, her ne kadar matematik güncelimi yitirmiş olsam da, bunlar yapılmalı, yapılıyordur. Ekonominin, çokça gördüğümüz şekilde, her bakan gözün farklı yorumladığı (iç siyasete alet edildiği) bir Picasso tablosu olmadığını düşünüyorum. Bu işin bir matematiği var. Varsa bilginiz paylaşırsanız veya yol gösterirseniz sevinirim, doktora tezi olur, bir bilgisayar programı olur v.b.

Saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim, hem fikiriz. Aslında bu bir girizgahtı, devam edeyim o halde, etkileşime hasretiz ya, eskiden forum çok güzeldi..

Ekonomik simülasyonlar yapılıyor, kararlar böyle alınıyor, lafını duyduğumdan beridir, (nereden duydum hatırlamıyorum), çok benimsemiştim, başka türlüsü de düşünülemezdi diye de eklemlemiştim içimden. Matematiksel olarak bir model olmalıydı. Sonra biraz google'layınca, Taylor denklemi McCallum Kuralı gibi matematiksel modelleme çabalarını gördüm. Misal;

http://www.ekonomikyaklasim.org/full...1409706473.pdf

Dolayısıyla, her ne kadar matematik güncelimi yitirmiş olsam da, bunlar yapılmalı, yapılıyordur. Ekonominin, çokça gördüğümüz şekilde, her bakan gözün farklı yorumladığı (iç siyasete alet edildiği) bir Picasso tablosu olmadığını düşünüyorum. Bu işin bir matematiği var. Varsa bilginiz paylaşırsanız veya yol gösterirseniz sevinirim, doktora tezi olur, bir bilgisayar programı olur v.b.

Saygılar.
    Ben teşekkür ederim üstat, nacizane bazen aklıma esenleri paylaşıyorum bende. Okuduklarım yazdıklarımdan çok daha fazla elbette 🙂

İş hesaba kitaba gelince her menkul kıymetin bir fiyatlama modeli vardır. Ancak her piyasanın da bir piyasa yapıcısı vardır. Piyasa yapıcı ciddi kar realizasyonu yapacağı zaman genelde teknik ya da teorik kapsamda hareket etmez. Daha doğrusu büyük fiyat değişikliklerinin olacağını iyi kötü anlarız ve bekleriz de.. ancak zamanını kesinlikle tahmin edemeyiz. Mesela, 1929 öncesinde, meşhur iktisatçı fischer borsadaki fiyatların artık bir daha düşmemek üzere istikrar kazandığını iddia etmiştir.
    Veya, 1987 yılında bir günde yüzde 20 göçen dow jones piyasa yapıcı hariç herkesi terste bırakmıştır. Burada greenspan komplosuna girmek istemiyorum 🙂 Benzer şekilde 2008 resesyonunu pek çok kişi bekliyordu, ancak lehman sabahını kaç kişi tutturmuştur merak ediyorum. Py sizin likit kalabileceğinizden çok daha uzun süre ters fiyatlamaya muktedirdir..

Piyasa yapıcıların hareket tarzını anlamak için salt teori yada matematik çoğu zaman yetersiz kalır.
    ytd..

Fed hedeflerde önemli ilerleme kaydedilene kadar tahvil alımlarına devam edecek

Sayfa 150/951 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •