Sayfa 150/760 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 1,193 - 1,200 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. Tahtayı okuyabildiğim kadarıyla 2. seans itibariyle şirket pay alımı yapıyor. Satıcı tarafta yine TEB var. TEB 1.87 ortalama ile aldığı mallarını bu seviyelerden çıkıyor. Daha öncede yazdığım gibi bugüne kadarki baskının nedeni TEB'in yüklü mal alması ve üstüne oynanması olabilir. Bunlar sadece tahminlerim olup YTD değildir.

2. tebde ne kadar mal var acaba? baskı ne kadar sürecek? daha önce de diğerleri basıyordu yapı kredi idi yanılmıyorsam.. baska isler var

3. O günkü alımdan kalan 400.000 civarı malı vardır diye tahmin ediyorum. TEB takasındaki malların hepsi bir kişinin değil net bir şey söylemek bu yüzden zor açıkçası. Ben sadece takip edebildiğim kadarıyla bilgileri analiz edip yorum yapıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by zincirsiz Yazıyı Oku
    Tahtayı okuyabildiğim kadarıyla 2. seans itibariyle şirket pay alımı yapıyor. Satıcı tarafta yine TEB var. TEB 1.87 ortalama ile aldığı mallarını bu seviyelerden çıkıyor. Daha öncede yazdığım gibi bugüne kadarki baskının nedeni TEB'in yüklü mal alması ve üstüne oynanması olabilir. Bunlar sadece tahminlerim olup YTD değildir.
    ilk önce Gedik 1 haftada topladığı 500.000 lotu hemen 1,65 ten 1,55 lere verdi daha sonra kağıt düşmeye başladı sonrasında da Teb mal çıkmaya başladı. Sanırsam tahtanın speği kendisinden başka toplu mal sahibi istemiyor yada elinde yüklü mal olanlar güçlü olmadığı için satıyor olabilirler.

5. Gedik bilanço öncesi alım yaptığında ben de ilk önce tahtayı gedik ile yapacaklar galiba diye düşündüm. Sonrasında o da malı sattı. Buraya daha güçlü alıcıların gelmesi gerekiyor. Ucuz hisse arayan büyük oyuncular. Şirketin günlük 50-100 bin lot alımları sadece yerinde saydırır. Bekliyoruz vaktimiz de var çok şükür. Elbet bir gün ederine gelecek.

6. Ewt insan takip edince takaslara da bakiyor ister istemez..aslinda orta uzun vadede hic bir kiymeti yok..su doviz kontrolune dair sirketin tepkisi onemli..finansman giderleri son ceyrekte azalacak mi acaba? Aslinda yatirimci iliskileriyle gorusmek lazim..ytdegildir

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. Sirket sahipleri daha önce SPK'dan ceza almış. Şimdi kağıdı üflemeye korkuyorlardır. Piyasadan anlayan birilerine işi bıraksalardı, piyasa yapıcısı gibi davranıp kağıdın fiyatını 8-12 FK aralığında karlılığa ve piyasa koşullarına göre ayarlasalardı vss..

8. Geçen seneden beri hisseyi takip ederim. Oyak malları topladı daha sonra çıkış başladığında mallar biraz gezdi daha sonra bu mallar YKBye gitti. Tahtayı yapacak kişi kimse Oyak ve YKBde malları olan kişi/kişilerle anlaşmak yada icazet almak zorunda. Şahsi fikrimi sorarsanız ben şirket yatırımlarını yaptı. Bunun içinde uzun vadeli Döviz kredisi çekti. Finansal tablolarda yazdıkları gibi kurun %10 artması durumunda 3 milyon Tl Eurodan 3.Milyon dolardan zarar yazabilir. firma için görünen tek risk bu. Artıları ise yatırımları bittiği ciro ve favök artmış kar marjı iyi durumda eğer otelin doluluk oranını %55 lerden 80-90 lara çıkarırlarsa her sene iyi kar açıklar ayrıca elinde 7 yıldır değerleme yapılmayan taşınmazlar var eğer değerleme yapılırsa özkaynak borç oranı bayağı aşağıya düşer. Şimdilik spek anlaşmazlığı haricinde olumsuz bir durum görünmüyor. Sabretmek lazım diye düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 150/760 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •