Artan

286,25 9.99 11:31
289,25 9.98 09:55
81,20 9.95 11:30
295,50 9.95 11:31
56,95 9.94 11:29
Artan Hisseler

Azalan

16,09 -9.96 11:31
14,76 -8.66 11:31
41,52 -5.46 11:31
123,60 -5.36 11:31
221,40 -4.98 11:26
Azalan Hisseler

İşlem

3.653.678.275,50 11:31
2.252.306.439,25 11:31
1.833.984.270,50 11:31
1.805.845.636,14 11:31
1.801.957.866,10 11:31
Tüm Hisseler
Sayfa 151/199 İlkİlk ... 51101141149150151152153161 ... SonSon
Arama sonucu : 1724 madde; 1,201 - 1,208 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Sayın qurman,

keşke bu mesajınızı 3 gün önce yazsaydınız, o zaman programda bir takım kontroller yapabilirdik. Fakat gördüğüm kadarıyla ilk mesajda yazdığım "ham" formülü kullansak ve verdiğiniz dosyadaki ilk tarihte ilk 10 hisseyi alıp son tarihe kadar hiç satmasak (ki 3. ayda portföyü yenilememiz gerekiyor) hemen hemen sizin verdiğiniz enflasyon değerlerine yakın bir getiri oluşuyor.

fakat şunu gözden kaçırmayalım : programın seçtiği portföy ile iş yatırım, matriks vb. diğer yollarla saptanan portföyler arasında % 50'ye varan farklılıklar oluşmakta.

BENCE ; matriks kullanıyorsanız topikte yazdığımız formüllerden birini/birkaçını kullanarak TV'ne göre bir portföy oluşturup her 3 ayda bir portföyü yenileyerek ve sonuçları bu şekilde izleyerek daha iyi bir fikir sahibi olabilirsiniz.

2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın qurman,

keşke bu mesajınızı 3 gün önce yazsaydınız, o zaman programda bir takım kontroller yapabilirdik. Fakat gördüğüm kadarıyla ilk mesajda yazdığım "ham" formülü kullansak ve verdiğiniz dosyadaki ilk tarihte ilk 10 hisseyi alıp son tarihe kadar hiç satmasak (ki 3. ayda portföyü yenilememiz gerekiyor) hemen hemen sizin verdiğiniz enflasyon değerlerine yakın bir getiri oluşuyor.

fakat şunu gözden kaçırmayalım : programın seçtiği portföy ile iş yatırım, matriks vb. diğer yollarla saptanan portföyler arasında % 50'ye varan farklılıklar oluşmakta.

BENCE ; matriks kullanıyorsanız topikte yazdığımız formüllerden birini/birkaçını kullanarak TV'ne göre bir portföy oluşturup her 3 ayda bir portföyü yenileyerek ve sonuçları bu şekilde izleyerek daha iyi bir fikir sahibi olabilirsiniz.
    Program, düzeltilmemiş fiyatlar üzerinden tv verimi hesaplıyorsa (bkz: finance.yahoo.com) matriks gibi düzeltilmiş fiyatlar ile görüntüleme yaptığımız programlar ile arasında fark çıkması muhtemel. Aslında ikisi de aynı hissenin fiyatı ama doğal olarak hbt sabit olduğundan hesaplama yaptığı fiyat farklı ise queenstock'ta listede olan hisse diğer veri ekranlarında listede olmayacaktır. Hbt iş yatırımdan alınıp, portföy düzenleneceği tarihte yahoo'nun close fiyatı ile oranlanırsa durum netlik kazanacaktır.

3. Sn.Drizm teşekkür ederim....
    Sn.Mhtakif'in bu stratejiyi aynen uyguladığı söylenemez.Verilen listelere bakarsanız 1nci listede TV değeri daha yüksek olan tuprs,aygaz,alka,aksa,adel,krdsa liste dışı bırakılırken daha düşük değerli hisseler farklı bir kritere göre seçilmiş.yine 2nci listede aygaz,adel,aksa,tatgd yuksek TV değerine ragmen yine liste dışı bırakılmış.Anlayabildiğim kadarıyla sizin öngörüleriniz tam olarak uygulanmamış.
    diger arkadaşımız sn.th3sicilan ise genel hatlarla açıklamıs ama geçmişe dönük incelenebilir bir döküman vermemiş.

yanlış anlaşılmak istemem.amacım stratejinizi kötülemek,karalamak değil.açıklanan olağanüstü getiri değerine göre sistemin her yönü ile irdelemek ve daha doğru bir yaklaşım bulabilmek.
    teşekkürler....

Sayın qurman ;

iyi niyetinizden şüphem yok.

1- sayın mhtakifin linkindeki ALTTAKİ TABLOYU kastetmiştim (hisse isimleri olmayan tablo). Sayın th3scilian ise TV yüksek ilk 10 hisseyi alıyor, fakat dönem içinde programın değiştirdiği hisse olursa (repaint yaparsa) diğerlerine dokunmaden yeni hisseyi de portföyüne dahil ettiği bir sistem takip ediyor izlediğim kadarıyla.

2- göreceğiniz gibi formülde UFAK DEĞİŞİKLİKLER getirilerde farklılık yaratmakta. Kullanmaya niyetlenen herkes eninde sonunda kendi formül testlerini yaparak formülü geliştirmektedir.

5. Merhabalar,
    Bugün programı incelerken "Getiri ortalaması" ve "Portföy değeri" kısmında bir şey dikkatimi çekti.
    Sizlere de sormak istiyorum.
    Ben portföyümü oluştururken Sayın DRİZM' in de önerisi ile 3 aylık portföy oluşturmuş ve backtestleri de buna göre yapmıştım.
    Ancak bugün gördüm ki backtestlerde "Portföy değeri" aylık hesaplanıyor. Bu da bizim gerçek hayattaki portföyümüzle uyuşmuyor.
    Çünkü biz alıp 3 ay bekliyoruz ve 3 ay sonunda satıyor yani kar/zararı realize ediyoruz. Ama sistem sanki her ay alıp satıyor gibi hesaplama yapmış (Portföy 3 aylık olmasına karşın)
    Ekteki excel dosyasında http://dosya.co/nwow77qp943t/Port.xlsx.html 2017 nin 1 ayı ile 12. ayı arasındaki benim sistemime göre önerilen hisseler ve backtest verileri var.
    Bu dosyaya bakıldığında söylediğim şey daha anlaşılır olacaktır.
    Acaba bu konu ile ilgili forumda daha önce konuşulmuş muydu. Ya da bu durum Queenstocka soruldu mu?
    Teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by mabthera Yazıyı Oku
    Merhabalar,
    Bugün programı incelerken "Getiri ortalaması" ve "Portföy değeri" kısmında bir şey dikkatimi çekti.
    Ben portföyümü oluştururken Sayın DRİZM' in de önerisi ile 3 aylık portföy oluşturmuş ve backtestleri de buna göre yapmıştım.
    Ancak bugün gördüm ki backtestlerde "Portföy değeri" aylık hesaplanıyor. Bu da bizim gerçek hayattaki portföyümüzle uyuşmuyor.
    Çünkü biz alıp 3 ay bekliyoruz ve 3 ay sonunda satıyor yani kar/zararı realize ediyoruz. Ama sistem sanki her ay alıp satıyor gibi hesaplama yapmış (Portföy 3 aylık olmasına karşın)
    Ekteki excel dosyasında http://dosya.co/nwow77qp943t/Port.xlsx.html 2017 nin 1 ayı ile 12. ayı arasındaki benim sistemime göre önerilen hisseler ve backtest verileri var.
    Acaba bu konu ile ilgili forumda daha önce konuşulmuş muydu. Ya da bu durum Queenstocka soruldu mu?
    Teşekkürler.
    Evet bir yanlışlık var. Açıkçası, daha önce performans sonuçlarını incelerken fark etmemiştim. 3 aylık portföylerde 3 ayda bir yapması gereken hesabı aylık yapıyor. Fark edilseydi mutlaka finnet'e ulaşılırdı. Dediğiniz gibi, excel dökümünde rahatça anlaşılıyor hata. Rica etsem siz bu excel dosyası ile ulaşabilir misiniz? Şu an ben kullanmıyorum, sizin hesabınıza bağlanıp yine sizinle iletişime geçeceklerdir.

Alıntı Originally Posted by mabthera Yazıyı Oku
    Merhabalar,
    Teşekkürler.
    Sayın mabthera ve konu üzerinde mesaj yazan diğer arkadaşlar ;

bu konu bizzat sayın Yaşar Erdinç tarafından programcılara iletilmiş, verilerin 3 aylık olarak gösterilmesi gerekliliği vurgulanmıştır. Düzeltme yapılmamış olması herhalde çalışmaların bitmemiş olmasındandır diye düşünüyorum.

1 aylık sonuç veriyor ama 3 ay boyunca aynı hisseleri alıyor ...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 151/199 İlkİlk ... 51101141149150151152153161 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •