adamların (ingiliz) derdi kendi şehirlerini korumak ve geleceğe taşımak, bu siyasal islamcı ve yandaşlarının derdi ise betona çevirip para basmak.. hangisinin ülkesini daha çok sevdiği belli oluyor..
adamların (ingiliz) derdi kendi şehirlerini korumak ve geleceğe taşımak, bu siyasal islamcı ve yandaşlarının derdi ise betona çevirip para basmak.. hangisinin ülkesini daha çok sevdiği belli oluyor..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Londra’da Göçmen Nüfus Hızla Artıyor (2015 yılı)
Londra Büyükşehir Belediyesi’ne göre, İngiltere'nin en çok göç alan şehri olan ve 300'den fazla dil konuşulan başkentin nüfusu 8 milyon 615 bin 248 kişiye ulaştı. Nüfusun 2028 yılında 9 milyona, 2050 yılında ise 11 milyona çıkması bekleniyor.
Yapılan açıklamalara göre, son 25 yıl içinde Londra’nın nüfusu 2 milyon arttı; Hillingdon bölgesi yüzde 82 ile nüfusun en çok arttığı bölgelerin başında geliyor. Nüfusun en çok azaldığı bölge ise yüzde 36 ile İslington bölgesi.
İstatisitiklere göre, son 25 yılda başkentte yerleşik olarak yaşayan 3,8 milyon kişi, yani nüfusun yüzde 44’ünü siyahlarla etnik azınlıklar oluşturuyor. Bu oranın 2038 yılında yüzde 50’ye çıkması öngörülüyor.
https://www.amerikaninsesi.com/a/lon...r/2990987.html
Londra Havaalanları; Heathrow, Stansted ve Gatwick Havaalanları Londra Dünyanın en önemli şehirlerinden birisi. Yılda 30 Milyon'dan fazla kişiye ev sahipliği yapan bir şehir için birden fazla havaalanı şart olmuş. Bu sebeple de Londra'da bir değil, iki değil, üç değil tam altı adet havaalanı var.26 Nis 2013
https://www.skyscanner.com.tr/havali...limanlari.html
Londra'yı gördüm.. Madrid e gittim.. Frankfurtta kaldım.. Lüksemburg ta toplantıya gittim.. Zürih te tatil yaptım.. Berlin de arkadaşlarımı ziyaret ettim.. Kopanhag ta turistik geziye katıldım. Melbourne 'de akrabalarımı ziyarete gittim. Pekin'de 3 ay kaldım..
Güney Amerika hariç pek çok yeri gezdim.. Doğma , büyüme Ankara'lı ve 22 senedir Antalya'da yaşayan bir insan olarak;
Sizi bilmem ama beni İstanbul kadar heyecanlandıran bir yer olmadı..
İnanın bana,
"Eğer Tüm Dünya Tek Bir Ülke Olsa idi, Başkenti Kesinlikle İstanbul olurdu.."
Sayın selka,
kanal projesi ile ilgi olarak yazdığım konudan sonra yazılmış olan siz ne kadar alaya alırsanız alın kelimesine istinaden,
- benim belirttiğim şahsi görüşümde alay olduğunu sanmıyorum,
- geçmediğim köprünün , otoyolun parasını ödemek istemediğim gibi kullanmayacağım kanal istanbulun parasınıda ödemek istemiyorum.
Siyasi açıdan bakarsak fikrim kanal istanbulun türkiyeye değil, başka ülkelere avantaj sağlayacağı yönündedir.
kanal istanbulun yanındaki araziler değer kazanacak, bu değer bazılarına akarken bence vatandaşın cebinden fazlasıyla çıkacaktır.
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
ne kadar zavallıca.. akılları fikirleri beton.. başka bir şeye kafa çalışmıyor..
ve maddi gerçeklerden kaçıyorlar.."hiç bir yer istanbul gibi heyecanlandırmamış"
komedi.. aynı şeyi londralı da kendi şehri için düşünüyor.. ama beton yapmaya kalkmıyor..
işte böyle durumlarda medenilik farkı ortaya çıkıyor.. medeni bir ulus ülkesini korurken diğeri az gelişmiş şark kurnazı yağmalıyor betona çevirmeye çalışıyor..
mesela abd de yellowstone ulusal parkı var.. orası da "priceless" bir yer.. ama adamlar koruyor.. bir sürü yer var aslında benzer şekilde priceless kategorisinde..
ayrıca.. ne kadar ilkel bu zihniyet arkadaş.. dunya üzerinde "priceless" yerler sanki sadece Turkiye de..
ama yabancılar başları sıkışınca "priceless" yerleri betona çevirmeye çalışmıyorlar.. aksine çalışıp terliyorlar.. öyle para kazanıyorlar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
hahhaaa brexit i duymamış bunlar anlaşılan.. neden yapılıyor acaba ? canları sıkıldığı için mi?![]()
Yer İmleri