Başlığımızın en tazesiyim ben… Hatta ilk geldiğim gün arkadaşlar beni iyi bir ısırmış, dişlemişlerdi…. İnsanoğlu bir anda yeşil dişleri çıkınca gururlanıyor, yalan yok… Ama bu başlıkta yazan arkadaşların hiç biri bu dişlere güvenip başka bir başlıkta ahkam kesecek yapı ve karakterde kişiler değil… Sadece kaba gözlemle bile bunu görmek mümkün, ve buradaki söylemi biraz çözümlediğinizde katılımcıların yapmacıksız ve eşsiz yüzlerini görebiliyorsunuz….
Borsa forumları başlıkları tepede aldığı kağıda umut arayan, aldığı kağıdı pazarlayan, farklı bakış açılarına tahammülsüz paylaşımcılarla, ve bildiklerini paylaşmaya çalışan, okuyan, araştıran, yazan, yeni bakış açıları sunmaya çalışan ve bu arada haksız yere hırpalanan fedakarlarla dolu… Son birkaç yılda beni yatırımcılıktan soğutan bist, katılımcı psikolojilerini de etkiledi hiç kuşkusuz… Öngörülerinizi, bildiklerinizi gönül rahatlığıyla paylaşamıyorsunuz, her an birinden duymak istemediğiniz bir söz duyabilirsiniz…
Ama burada biz her gün ana çatıya dair tahmin yapıyoruz, ve hiç kimse yapılan tahminlere dair en küçük bir tepkide bulunmuyor… Beraber gülüp beraber üzülüyorlar… Hatta arada endeks tahmini dışında borsaya dair bir paylaşıma katılmayan arkadaşların bunu ifade biçimleri bile kırıcı değil… hatırlarım, “bazı xu030 kağıtlarında EMAcılara malı devredip zararkesle çok güzel geri alıyorlar” dediğimde, gerçek yatırımın temel analizle, değeri karlılık büyümeyle yönlenmesi gerektiğine inandığını düşündüğüm (ki ben de buna inanıyorum) sevgili izci “borsamızda tekniğin gelişimine” atıfla haklı eleştirisini dile getirmişti…. (Ah sayın izci, petunlarım, mardnlerim, ttraklarım vardı benim.. sormayın… Bist benim algılarımı bozdu… gittim bu yaşta teknik öğrendim, öğrenmez olaydım…)
Borsa duyguların farklı işlediği bir yer… Ucuza aldığımızı kime sattığımızı düşünmeden pahalıdan satıp mutlu oluyoruz… Kimin aldığını bilmeden… Ama bu başlıkta hissedilenler farklı… Kimse bahsettiğim bu çabayla burada değil… Sayfanın oluşturduğu insani bağlar davranışları bile etkiliyor, inanır mısınız, bir kağıdı yukarıdan verirken başlıktan birinin almaması için dua ediyorum…
Lafı çok uzattım… Son söz olarak, Lütfü kardeşimizin kalbi kırılmış…. Değerli bir paylaşımcının aramızdan ayrılması beni de üzer… Umarım bizi kendinden uzun süre mahrum bırakmaz…. Sadece paylaşımları değil, varlığıyla değerli lutfu001, bir de o Guy Fawkes avatarı yok mu…
Hepinize selamlar, sevgiler ve saygılarımla….
Yer İmleri