Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 153/564 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,217 - 1,224 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by vassago Yazıyı Oku
    Bu arada kendinizi çok teoriye de kaptırmayın.

Nobel ödüllü prof.lar kendi modelleri ile hedge fon batırmışlardı.

Örnek : Black-Scholes opsiyon fiyatlaması ile nobel alan kişiler "büyük" batmıştır.

Burada teori öğrenmeyin/okumayın ne gerek var gibi anlaşılmasın.Çünkü bu modellemeler belli varsayımları sabit kabul eder.Ama piyasa çok bilinmeyenli bir denklemdir. Ve burada 2*2=4 değildir!

Bu enerjiyi faaliyet raporları ile harcamak bence daha çok getiri sağlayacaktır.

Nacizane kendi düşüncelerim,karşıt görüşlüler de olacaktır.
    Katkınız için teşekkürler.

Ancak ufak bir açıklama ihtiyacı hissettim. Burada bahsettiğim şey X fiyatlama modelini seçelim veya veri analizi ile kendimiz bir model oluşturup hisse seçimini sadece bu model üzerinden yapalım değil. En büyük finans modelleri dahi realistik olmayan varsayımlar üzerine kurulu ve ayrıca insanın doğasında bir sürü psikolojik sapmalar var.

Bahsettiğim şey sizin piyasa içi dengeler, psikolojik faktörler, faaliyet raporları vb analizleriniz üzerinden beklediğiniz getiriyi hesapladıktan sonra risksiz bir asset ile arasındaki yaklaşık dağılımın artık matematik işi olduğu idi(burada da tabiki risk averse derecenize bağlı olarak). Daha önce sorulmuş ve teorik olarak çok net bir şey olduğu için bunu paylaştım.

Geri kalan konuda size katılıyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    Dün Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılışı vardı. İlk gününe katıldım.
    İkramlar güzel cevizli sucukta vardı ...katılım 5000 kişiyi aşmış baya kalabalık. bugünde devam ediyor.
    Eğitimlerden Gedik yatırımın "Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?" ile Atilla Köksal'ın "Türkiye'de Finansal Okuryazarlık Faaliyetleri" yararlıydı.
    Panel katılımcıları genelde yüzeysel hemen hemen bildiğimiz şeylerden bahsediyor. Yani bu forum başlığında yazanların çoğunun güncel konulardan ve olabilecek olaylardan bilgisi var.

Syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

3.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    İkramlar güzel cevizli sucukta vardı ...katılım 5000 kişiyi aşmış baya kalabalık. bugünde devam ediyor.
    Eğitimlerden Gedik yatırımın "Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?" ile Atilla Köksal'ın "Türkiye'de Finansal Okuryazarlık Faaliyetleri" yararlıydı.
    Panel katılımcıları genelde yüzeysel hemen hemen bildiğimiz şeylerden bahsediyor. Yani bu forum başlığında yazanların çoğunun güncel konulardan ve olabilecek olaylardan bilgisi var.

Syg.
    Maalesef ben katılamadım, bir kaç işim çıktı. App üzerinden konu başlıklarına baktığım kadarıyla ilgi çekici sunumlar olmuş. Bir de sektör genelde orada, özellikle finans sektöründe aktif bir şekilde yer almak isteyen genç arkadaşlar için çok faydalı olacaktır.

Seneye önemli bir aksilik olmazsa katılacağım inş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku

Syg.
    +
    Kongrede yoğunlukla kaldıraçlı işlemler VİOP, Varant gibi ürünleri tanıtmaya ve pazarlamaya yoğunlaştılar.
    Bu tarz ürünler bizim gibi uzun vadeli düşünen ve riskini düşük tutan bireysel yatırımcıya uygun değildir.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

abiler zaman geçtikçe her şey daha kötü oluyor.

yaşım çok sayılmaz, 11 yıldır kamuda çalışıyorum. 11 yıl öncesiyle şimdiki durum arasında çok fark var. hem de her açıdan çok fark var.

emeklilik yaşı 60 olmuşken, bir memurun bu kadar alım gücüyle o yaşa erişmesi zaten çok zor.

diyelim 60 yaşına geldi, emekli maaşı cücük kadar kalıyor. böyle giderse o yaşta ne maaş alacağı da belirsiz.

velhasıl temettü şirketlerini yazmıştım.

bunun yanında ayvalık-akhisar-edremit taraflarında zeytin bahçesi bakmaya da başladım. sonuçta işçiliği ve bakımı diğer tarım sektörlerine göre uygun. diğer sektörler mazota çok bağımlı ve emek gücü daha çok fazla.

sepette iyi bir yumurta olabilir.

son bir haftada tüpraş ve aselsan güzel uzun vadeci dersi verdi. onu da yazayım.

iyi akşamlar.

6.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    abiler zaman geçtikçe her şey daha kötü oluyor.

yaşım çok sayılmaz, 11 yıldır kamuda çalışıyorum. 11 yıl öncesiyle şimdiki durum arasında çok fark var. hem de her açıdan çok fark var.

emeklilik yaşı 60 olmuşken, bir memurun bu kadar alım gücüyle o yaşa erişmesi zaten çok zor.

diyelim 60 yaşına geldi, emekli maaşı cücük kadar kalıyor. böyle giderse o yaşta ne maaş alacağı da belirsiz.

velhasıl temettü şirketlerini yazmıştım.

bunun yanında ayvalık-akhisar-edremit taraflarında zeytin bahçesi bakmaya da başladım. sonuçta işçiliği ve bakımı diğer tarım sektörlerine göre uygun. diğer sektörler mazota çok bağımlı ve emek gücü daha çok fazla.

sepette iyi bir yumurta olabilir.

son bir haftada tüpraş ve aselsan güzel uzun vadeci dersi verdi. onu da yazayım.

iyi akşamlar.
    Toprak, hele verimli toprak en değerli yatırımlardandır. Tarla yatırımını uzun vadeli temettü yatırımcılığına benzeten çoktur. Aldığın mahsül, az da olsa, parasal olarak çok bir şey ifade etmese de, verdiği haz farklıdır. O mahsülden yediğin meyvenin, yemeğin tadı farklı olur...Bu arada tarla da zamanla değer kazanır, hele merkeze yakın araziler uzun vadede hep kazandırmıştır.

Burada da fiyat kavramı karşımıza çıkıyor...Tarla yatırımı iyi diye, gidip saçma sapan fiyatlardan dağ başında tarla almamak lazım.

Bursa Orhangazi'de göl manzaralı 2,5 fönüm zeytinliğim var, parasal olarak çok büyük bir rakam değil, ama bana verdiği huzur ve mutluluk çok farklı. 40 adet 20-25 yaşında zeytin ağacı var bahçede, geçen yıl 20 tane meyve ağacı diktim...2-3 sene sonra meyve yemeye de başlayacağız inşallah....anadolu yakasından 45 dakikada tarlama ulaşıyorum..ileride küçük bir prefabrik koyup, haftasonları doğal yaşam fırsatı olarak kullanabilirim.

özetle, fiyatı ve lokasyonu uygun olmak koşulu ile tarla yatırımı tam manasıyla uzun vadeli yatırımdır.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Toprak, hele verimli toprak en değerli yatırımlardandır. Tarla yatırımını uzun vadeli temettü yatırımcılığına benzeten çoktur. Aldığın mahsül, az da olsa, parasal olarak çok bir şey ifade etmese de, verdiği haz farklıdır. O mahsülden yediğin meyvenin, yemeğin tadı farklı olur...Bu arada tarla da zamanla değer kazanır, hele merkeze yakın araziler uzun vadede hep kazandırmıştır.

Burada da fiyat kavramı karşımıza çıkıyor...Tarla yatırımı iyi diye, gidip saçma sapan fiyatlardan dağ başında tarla almamak lazım.

Bursa Orhangazi'de göl manzaralı 2,5 fönüm zeytinliğim var, parasal olarak çok büyük bir rakam değil, ama bana verdiği huzur ve mutluluk çok farklı. 40 adet 20-25 yaşında zeytin ağacı var bahçede, geçen yıl 20 tane meyve ağacı diktim...2-3 sene sonra meyve yemeye de başlayacağız inşallah....anadolu yakasından 45 dakikada tarlama ulaşıyorum..ileride küçük bir prefabrik koyup, haftasonları doğal yaşam fırsatı olarak kullanabilirim.

özetle, fiyatı ve lokasyonu uygun olmak koşulu ile tarla yatırımı tam manasıyla uzun vadeli yatırımdır.
    hocam zeytinlerin bakımını nasıl yapıyorsun? 40 ağaçtan kaç kilo çıkıyor mesela. bir de diktiğin meyve ağaçları hangileri?

20 liralara donerse 45-46 dan maaliyetlenenler ne olacak.?

F/K orani 32.50 yil olan hisseye pahali dedigimizde, herkes tepki vermeyi biliyor.

1 Milyar lot hissesi var, 9 ayda hisse basina 82 kurus kazanmis.

Bekle bakalim yil sonunda ne veriyor?

Bilmeden anlamadan ogrenmeden biliyormus gibi ahkam kesiyorsunuz.

Yancilar da onlara alkis tutuyor.

Bunlar iyi gunleriniz yazmaya devam edin. Mantigi olmasada gaza gelenler nasil olsa almaya devam ediyor.

Sayfa 153/564 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •