Artan

286,25 9.99 16:22
92,60 9.98 13:55
295,50 9.95 16:21
81,20 9.95 16:23
56,95 9.94 16:22
Artan Hisseler

Azalan

27,20 -9.99 13:55
39,54 -9.97 16:22
16,09 -9.96 16:23
80,50 -7.58 16:23
15,10 -6.56 16:23
Azalan Hisseler

İşlem

8.348.993.065,50 16:23
4.451.193.644,34 16:23
4.347.170.912,82 16:23
4.213.227.804,60 16:23
4.185.726.200,60 16:23
Tüm Hisseler
Sayfa 154/846 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor"

Bu laf tayyip e ait.
    Kendini padişah, ülkenin sahibi sanıyor.
    Kimin parası ile kimi doyuruyorsun.? Parayı ağaçtanmı topluyorsun.?
    para zaten milletin parası, emeği çabası.

Milleti işsiz bırakıp dilenci haline düşürmüş, el açar hale düşürmüş. Çalışanın parası ile sadaka dağıtıyor. Birde hesabını soruyor.

Sen, siyasete atılmadan önce garibanın biriyken, şu an sahip olduğun servetin hesabını ver.? O para nereden.?
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Screenshot_20190517-174631_Twitter.jpg

Ne güzel görünüm.. sende var mi..
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bi kaç ay önce aldığım çarşaf telefon başıma dert oldu.

Bi kere taşıma yöntemini hala bulamadım. Çoğunlukla arabada bırakıyorum. Tabi telefon yüzünden camı kırmasınlar diyede sesi kısıyorum.
    Küçük bir el çantası alayım diyorum son karar bu.
    Normalde üzerimde elbiseden başka hiç bir şey taşımam. Elbiseyide hafif seçerim. Saat taşımayalı 10-15 yıl olmuştur. cep tel taşıdığımdan beridir saat taşımıyorum. Saatimde çok hafif bir elementdendi ve eve gelir gelmez çıkarıyordum.
    Kolye hayatta takmadım, bir kez takmıştım, deri ipli ahşap bir kolyeydi. Bir kaç ayda çıkardım.

Yani böyle bir huyum var. O sebeple cep telefonun nasıl dert olduğunu biraz anlatabilmişimdir belki.
    Bi kezde küçük omuz çantalarından almıştım, ama askı kısmı omzumda durmadığından, bir kaç haftada onuda bi kenara atmıştım.

telefonun hacmi ayrı dert, programları ayrı dert.

Resmen nikah istiyorlar.
    İstedikleri yetkinin haddi hesabı yok.? Çok alakasız programların, telefonu dinleme, ağ bağlantılarını açma kapama, dosyalara, mesajlara, kameraya, ses sistemine erişim gibi yetkileri var.!!!

Hele google tam olarak diktatör gibi davranıyor. Konum hariç tüm yetkileri kaldırdım, ekstra her hareketimde yetki istiyor. Yetki vermezsen pek çok konuda kısıtlamaya gidiyor. Telefona öyle bir yerleşmişki.(biliyorum, google ve androidin sahibide google(alphabet) Sahip olmak ayrı, nikah istemek ayrı.) )
    Avrupa neden bunu kabul etmiş anlamış değilim.? bizde olan onlardada aşağı yukarı aynıdır herhalde.

Bilgisayara girerken, windows bi kaç şey çıkarıp ortalığı bulandırıyor. Bazı onaylardan geçiyorsun. Bir bakmışsın, senin posta hesaplarına her yerden erişim hakkı almış. Cep telle bilgisayarı birbirine bağlamış filan, her yerden karşıma çıkmaya başladı.

Tabi bunlara hiç biriniz takmıyorsunuzdur. Ben takıyorum.

Olabildiğince yetkileri kaldırıyorum. Sadece önemsiz yerlere erişime izin veriyorum.

yarın öbürgün toplu bir bilgi çaldırma olayı olsa.? Benim bilgilerimin çalınmamasını istiyorum.

Telefonda parmak izi ve yüz tanıma var.
    Olmasını istemiyordum ama tüm telefonlara koymuşlar, mecburen alıyorsun.

Ne parmak izini, nede yüz tanımayı aktif ettim. Aktif edersem, parmak izimi ve yüz tanıma bilgimi, hem Çin'lilere, Hem ABD ye hemde israil e vermiş olacağım. Noolur verirsen diye düşünebilirsiniz.
    Normalde bişey olmazda, rahatsız oluyorum ne yapayım. Niye biyometrik bilgimi vereyim.? Kontrol altına girmek beni gerer.

Son işimde çalışırken, kartlarımız vardı. Benim çalışma katıma çıkana kadar kartlı 2 güvenlik kapısı, birde güvenlik görevlisinden geçiyorsunuz. Boyna kart takmak mecburiydi. takmadım. Ceza riskini göze alıp cepte taşıdım. Bu yıllarda düşününce, kartı boyna taksaydım diyorum, problem yapmak gereksiz geldi ama o zaman kafayı takmıştım.

Huyumu anlatabildimmi bilmem. Kontrol altına alınıyor hissi bende korkunç bir gerginlik yaratıyor.

Tabi içinizde EQ ve IQ su tavan yapmış bir genç varsa sebebini sorgulayacaktır, yaşlı ise sebep oluşturabilecek ihtimalleri zaten biliyordur. Bu konuda kitap yazabilecek kadar bilgi sahibi oldum.

Kendini keşfedersen, evrenin işleyişinide keşfedersin. Bu benim özlü sözüm, ama anlamdaşları çok.

Binlerce yılda benzer cümle kuranlar olmuş.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canına.!

Labaratuvarda "Canlı Bakteri" üretmişler.

Bakteri: Tek hücreli, kendi kendine çoğalabilen, DNA sı olan canlı.
    Doğuyor, hayatı boyunca yaşamasını sağlayacak faaliyetlerde bulunuyor, aynen bizim gibi. Çoğalıyor. Eceli gelince ölüyor. Aynen bizim gibi.

Bizde 2 hücreden başlayıp tek hücreye dönüşüyoruz. Sonra çoğalıp bu hale geliyoruz. Tek hücreden trilyonlarca hücreye.

Bakteri tek hücre olarak ölüyor.

10 yıldan daha eskiden okumuştum, kimyasal maddelerden, canlı davranışı sergileyen hücre yaptılar diye. Ama o çoğalmıyordu. tam canlı değildi.

Bu çoğalıyor.

DNA sını bilim adamları yazmış. Oluşturdukları hücreye koymuşlar. O hücre, normal hücre gibi çoğalmaya başlamış.

Bu ne demek.
    Binanın nasıl olacağına kim karar verir. yaptıranlar ve tasarlayanlar.

Hücrede tasarım hücre. İstediğin işi yapacak hücre üretiyorsun. Önü çok açık.
    Kök hücrelerden, organ üretiyorlar. Epey oldu. Ama insanın işine yarayacak kadar geliştiremediler henüz diye biliyorum.

Mikrobiyoloji, korkunç bir hızla ilerliyor.

Tabi canlı nedir diye bir hafta sonu olayı açmam lazım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Rusya ve Çin.
    USD, dolayısı ile zorba abd den kurtulabilmek için, USD ye dayalı para sisteminin etkisini azaltmaya çalışıyorlar. Kendi paralarıda dünyada diğer güçlü ülkelerce kabul görmediğinden, tüm dünyada kabul gören altın a yöneldiler.

2018 in başından beridir durmadan altın alıyorlar.

Geçen yılbaşı altın ons 1300 ün üzerinde iken, bu 2 dev ülkenin alımlarına rağmen şu an 1300 ün altında.

Dahada önemlisi, altına dayalı ticarete yönelme niyetlerini açıklayan bu 2 dev ülke, altın almayada devam edecek. Hemde yıllar boyu.

Ama yinede altın yükselmiyor.

Aynı miktarda altın ı, ingiltere yada abd alsaydı(yahudiler alsaydı) şu an altının fiyatı 2000 USD yi çoktaaan geçmişti.

Neden yükselmediğini bir kaç kez anlatmıştım. Altın petrol gibi EMTIA fiyatları, aslında finans piyasasına dahil herşeyin fiyatı, Londra ve new yorkta 5-10 tane dev banka tarafından belirleniyor. O finans kurumlarının tamamıda yahudilere ait. Geçen gün dünya finans devlerinin listesini asmış, sahiplerinide yazmıştım.

Altını 300 USD den 2000 e çıkarıp, malı dünyaya kaktırdıktan sonra aşağı indirende onlar. Rusya ve Çin alımları olmasa, şu an 1000 USD nin altındaydı altın fiyatları.
    Petrolu 120 USD den 40 USD ye indirende onlardı. 120 USD ye çıkaranda onlardı. Kendi çıkarlarına göre karar veriyorlar. Tamamen petrol ve gaz parası ile yaşayan Rusya ve İran ı yola getirmeye, batırmaya çalışıyorlar. 40 USD ye inme sebebi buydu.

Altın da Anladğım kadarı ile, Rusya ve Çin alımları bitene kadar bu civarlarda tutup, sonra 1000 USD nin altına indirecekler. Hesapta bu 2 ülkeye ceza verecekler.

Ancak obez beyinlerinin unuttukları şeyse, eğer Rusya ve Çin, istediklerini başarırlarsa. yani londra ve newyork yerine kendi para piyasaları merkezlerini asyada kurarlarsa, dünyada fiyatları artık asyada belirleyecekler.
    londra ve newyork yavaş yavaş etkisizleşecek. Batı ülkelerinin Kafalarına göre Belirledikleri EMTIA fiyatlarının bir anlamı kalmayacak. tayyib in, bizim ülkeye, bizim bankalara kredi derecesini ben veririm demesi gibi. Para piyasalarında Batının etkisi azalacak.

Tabi başarabilirlerse.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok ilginç.
    haberturk de gökhan şen, "TR deki doviz bi kaç bin kişinin elinde. Üstüne devletde dovizle her işi yapmaya başlayınca" diye gerçeklere dokunmaya çalışan bi yazı yazmış.

gökhan beyin kendisininde haberi belki yoktur ama tipi yahudi tipi ve yahudi medyasında çalışıyor.
    Biraz daha derine girerse, kendi patronlarınında içinde olduğu "seçkin" yahudi zümreye dokundurması gerekecek.
    Abartırsa burnunu sürterler.

Yüzeyde dolaş gökhan, diğerleri gibi. Yoksa o üst konumdan aşağı alırlar seni.

yahudi deyince aklıma geldi. Dün gecemiydi, o ses Türkiyeye arada baktım. Çok şaşırdığım bir olay gerçekleşti.

acun ılıcalı yı bilirsiniz. Hızla yükseldi. Yükselişi temiz görünsede, adamın sülalesi medya dünyasından. Adam 10 kere düşmüş, 10 kere kaldırıp yine iyi iş vermişler. En sonunda magazin işinde tutturmayı başarmış. devamı malum.
    Biz bir kere düşsek, alkışlayan çok olur ama kaldıran olmaz.

Bu herifi araştırdım yahudimi? diye. Medyada bu hızı ancak yahudi yapabilir.
    Bişey bulamamıştım. Erzurum Ilıca kasabasından gelmiş. Orası hakkındada güvenebileceğim bilgi yoktu. Bu tür bilgileri google engelleyebilir diye yandex dende araştırırım.

robert kolej'lere değdirmiştim. Gerçekte misyoner okullarıdırlar. Aynı fetullahın okulları gibi. Amaç içinde olduğu ülkeyi ele geçirmek ve sömürgeleştirmektir.
    Okuldaki öğretmenler, öğrencilerden gelecek vadedenleri belirlerler. Kafa yapısı uygun olanlarıda ele alır eğitir ve yahudilerce destekleyerek devlette yükselmesini sağlarlar. Medyada yahudi medyası olduğundan, gencin önü sürekli açılır ve hem para hem medya ile desteklenir.
    Bu tür bir sürü öğrenci, devlette kilit noktalarda, partilerde desteklenir yükselir. Sürekli para ve medya arkalarındadır. Yahudi şirketler arkalarındadır.

İşte dün gece o ses Türkiye yarışmasında, birden bire acun ılıcalı robert kolleji çok anlamsız ve abartılı bir şekilde övmeye başladı.???
    Bir kaç cümlede, robert koleji, bu ülkedeki tüm okulların çok üstüne yerleştirdi.!

İlginçti.? Buna bakarak acun yahudidir diyemem. Ancak bu olay not edildi. Gelecekte vereceği ip uçları ile yahudidir veya değildir diye mutlaka ortaya çıkar.

Peki bu ne işe yarayacak.? Adam diyelimki yahudi. Niye beynini bunlara yoruyorsun.?

Abicim elimde değil, yapım bu.! İstesemde beyin başka türlü çalışmıyor. Hem insanların beynini bilirseniz, söyledikleri ve yaptıklarının sebebini hemen anlayabiliyorsunuz. Yani analiz kolaylaşıyor.

Mesela spor programları.
    Yorumcuların önüne, hangi takımı tuttuklarını, fanatiklik derecelerini yazan bir tabela koysalar. Anlattıklarının sebebi hemen anlaşılabilir. Çok daha kolay neler döndüğünü anlarsınız.
    Bazı yorumcular resmen takım amigosu. onlarıda seyreden var diye ekranlara çıkarıyorlar.

her neyse.. gereksiz yazı oldu... haftasonunuda böyle kapayayım... haber sitelerinde dişe dokunur, gidişatı etkileyecek bir haber yoktu.

Birde İran kuşatılıyor. O olay dikkat çekici.? İranda agresif cevaplar vererek ortalığı kızıştırıyor. "sıkıyosa gel döv" der gibi.

O iş çok önemli. trump deli olduğundan İran a kısa sürede saldırırmı.? yahudilerin böyle bir planı varmı? trump ı konuda desteklerlermi.? Bizim BIST açısından takip edilmesi gereken bir konu.
    Bir FED, bir IMF anlaşması, birde İran kuşatması. Siyasi sorunumuz hariç, dış etkenli olarak, şu aralar BIST i en çok etkileyebilecek konular. İran olayı biraz daha uzun vadeli, ama kısalma potansiyeli var.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canına. Banka sitesine girince portfoyede bakayım dedim. Ekside olduğumu sanıyordum.
    Hala %2,5 artı dayım.

Portfoydeki %15 civarı altın ve yıl içi kazançlı altın satışlarım etkili olmuş.
    Eğer 23 haziranda akp kaybederse ve üzerine imf benzeri bi anlaşma filan çıkarsa. Benim portfoy uçar gider.
    kendim bile güldüm şu an. bizim hükümet en az 2 yeni kriz daha üretir. adamın serveti dolarda sanırsam.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    933
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Vay canına. Banka sitesine girince portfoyede bakayım dedim. Ekside olduğumu sanıyordum.
    Hala %2,5 artı dayım.

Portfoydeki %15 civarı altın ve yıl içi kazançlı altın satışlarım etkili olmuş.
    Eğer 23 haziranda akp kaybederse ve üzerine imf benzeri bi anlaşma filan çıkarsa. Benim portfoy uçar gider.
    kendim bile güldüm şu an. bizim hükümet en az 2 yeni kriz daha üretir. adamın serveti dolarda sanırsam.
    Eğer portföyünün ekside mi yoksa artıda mı olduğunu bilmiyor musunuz?. Yatırım yapan herkes portföyünü takip eder. Hatta ve hatta portföyünde şirketlerin karlılığını takip etmekle yükümlüdür kanımca. Yatırım kağıt alıp satmanın ötesinde çalışma ve stareteji gerektirir.
    Son düzenleme : paRs; 23-05-2019 saat: 02:41.
    Z a m a n ı S a t ı n A l a m a z s ı n !

Sayfa 154/846 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •