Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 155/927 ÝlkÝlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,233 - 1,240 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by mdemir Yazýyý Oku
    benim anladýðým tl'yi kýsýnca tl borç almak isteyenler daha fazla faiz vermek zorunda kalýyor. tl'yi kýsmalarýnýn nedeni de tl kullanacak kiþi/kurumlar tl bulamayýp elindeki dolarlarý bozdurmak zorunda kalsýn. ama sadece dolar deðil bonosu olan hisse senedi olanlar da var. bonoyu bozdurunca fiyatý düþüyor ve faizi yükseliyor. hisse senedini bozdurunca borsa düþüyor...
     Alýntý Originally Posted by HAKEM Yazýyý Oku
    Aynen benim anladýðým yapýlan bu.Sakýncasý da yüksek faiz ve diðer dedikleriniz,yani piyasa cambazlýðý yapýlýyor.

Ekonomi yönetimi sermaye kontrolü uygulayarak çift kur deðerli döviz kuruna geçeceðine çift faiz oranlý bir sistemi tercih etti. Swap kanalý çok hýzlý daraltýlýp, swap kanalýndaki TL faizlerinin %35'e çýkmasý saðlandý ve ayný zamanda iç piyasadaki TL faizlerinin nispi olarak düþük (%20-21) kalmasý saðlandý.

Bu nedenle %35'lik TL faizine maruz kalan kesim (çoðunlukla yabancýlar ve yabancýlar ile ayný ters pozisyonda kalan bazý finans kuruluþlarý) týpký ekonomide faiz artýþý olmuþ gibi borsayý ve tahvili sattý.

Bu uzun süre sürdürülemez. Bir taraf diðer tarafa yakýnlaþacak.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Swap kanalý çok hýzlý daraltýlýp, swap kanalýndaki TL faizlerinin %35'e çýkmasý saðlandý ve ayný zamanda iç piyasadaki TL faizlerinin nispi olarak düþük (%20-21) kalmasý saðlandý.
    bizim türkiyeden bu %35 faizle yatýrým yapmamýz mümkün mü? bu faiz gecelik mi yoksa tahvil falan mý?
    yatýrým tavsiyesi deðildir.

3. Heval
    Ne düþünüyorsan
    Tersi de
    Eþit oranda doðrudur.
    Zor soru seninkisi.

Gemiþe de baksan yine terse düþme ihtimalin var. Þimdiki ortam ve durumu iyi ve doðru incelemek, Hesabý çok çok iyi yapmak, ve doðruyu tahmin etmek gerek.
    Ne desem boþ. Doðru cevabý ileride beraber göreceðiz. YTD
    YAZDIÐIM YORUMLAR KÝÞÝSEL DÜÞÜNCE VE FÝKÝRLERÝMÝ ÝFADE EDER.
    KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.

Alýntý Originally Posted by TRON Yazýyý Oku
    Heval
    Ne düþünüyorsan
    Tersi de
    Eþit oranda doðrudur.
    Zor soru seninkisi.

Gemiþe de baksan yine terse düþme ihtimalin var. Þimdiki ortam ve durumu iyi ve doðru incelemek, Hesabý çok çok iyi yapmak, ve doðruyu tahmin etmek gerek.
    Ne desem boþ. Doðru cevabý ileride beraber göreceðiz. YTD
    Benim yaþta epey ilerledi , gördüklerim okuduklarým tecrübelerin oluþumu ile hissettikleri mi burada yazýyorum...Para aðýrlýklý dövizde , biraz altýn var , bir miktar TL ve kayde deðer olmayan biraz hisse var...Trendi hangi tarafta görürsem oradakiaðýrlýðý artýrýyorum böylece kayýbý sýnýrlarken paranýn alým gücünü korumaya çalýþýyorum...

Borsa ayaðýnda 90K de bir MA var orayý kalýcý kýrarsa 70K lara rahat sarkarýz....Þimdi TL likiditesi azalýnca faizin artmasý normal...Yanlýz bankalarýn döviz yükümlülüklerini saðlayabilmekiçin swap yaptýklarýný düþünüyorum...Eðer düþündüðüm þey gerçek ise yakýnda dövizde sanal deðil gerçek alýcýlar bankalar olacak ...Bunuda ellerindeki bono-tahvilsatmaya çalýþarak yapacaklar ....Yani strateji tutarsa devlet kaðýtlarýndaki faiz 40-50 lere rahat gelebilir ...Teknik olarak büyük çanaðý tamamlama isteðivar ki orasýda %40 faizdir....Kýsmet bakalým ................

5. Bence sihirli rakam 6
    Dolar gerçekten Ýyi direniyor.
    Forumdaki KY nýn Karamsar havasýnýn daðýlmasý için bence kýsa vadede dolar da 5 li kalýcý rakamlar þart. YTD

Bence sihirli rakam 6
    Dolar gerçekten Ýyi direniyor.
    Karamsar havanýn için bence kýsa vadede dolar da 5 li kalýcý rakamlar þart. YTD
    Sizin yaþ biraz genç galiba, 90 lý yýllarý yaþayanlar bilir.Dolar ayný son 15 yýldaki emlak fiyatý gibiydi.Hep yukarý asla geri adým atýp orada stabilizasyon olmazdý.O iþ 2000 ila 2014 arasýnda yaþandý bitti saygýsýzca ))))))))))))

7.  Alýntý Originally Posted by HAKEM Yazýyý Oku
    Sizin yaþ biraz genç galiba, 90 lý yýllarý yaþayanlar bilir.Dolar ayný son 15 yýldaki emlak fiyatý gibiydi.Hep yukarý asla geri adým atýp orada stabilizasyon olmazdý.O iþ 2000 ila 2014 arasýnda yaþandý bitti saygýsýzca ))))))))))))
    O yýllardaki bankalarýn durumu ile
    Þimdiki bankalarýn durumu
    Sizce ayný mý?
    Açýða iþlem eskiden serbestti. Ssadecd Bir bono ile 20-30 repo ve ters repo iþlemi yapýlýyordu.
    Hükümete bu parayý daha yüksek faize satýyorlardý.
    Þimdi ise tam tersi.
    Hükümet parayý swift yapma. Varsa ihtiyacýn ben vereyim diyor.

O yýllardaki bankalarýn durumu ile
    Þimdiki bankalarýn durumu
    Sizce ayný mý?
    Açýða iþlem eskiden serbestti. Ssadecd Bir bono ile 20-30 repo ve ters repo iþlemi yapýlýyordu.
    Hükümete bu parayý daha yüksek faize satýyorlardý.
    Þimdi ise tam tersi.
    Hükümet parayý swift yapma. Varsa ihtiyacýn ben vereyim diyor.
    E londradan dolar alýyor bankalar.Yarýn bankalar ver bakalým bana 10 milyar dolar dese misal nerden verecek hükümet.

Sayfa 155/927 ÝlkÝlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •