Zamanýnda ford 23 lerden 18 lere gelmiþti. Temettü vermeyecegiz dediðinden. Geçti gitti o günler. Darýsý tofaþa. 5-10 lardan sert geldi ama saðlam düzeltti
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
2 yýlda yabancý payý 86 dan 83 e gerilemiþ.
3 yýl önce 90 mýþ.
Yabancý top çeviriyor. Takaslar doðruluyor bunu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bi yandan otomotiv sektorunu daralmasi ve sirketin durumu, bi yandan gittikce kotulesen ulke ekonomisi.. Zor gunler bekliyor tofasi.. 10 lira altina gelir mi?
https://twitter.com/1982ersin/status...543373824?s=21
"Toaso için daha beklenmeli daha en kötüsü gelmedi yan sanayilerine yýlbaþýndan sonra 1 ay duruþ olacak denilmiþ þu an itibariyle 4 gün çalýyor 3 gün yatýyor fabrika egea tutulmadý doblo ve fiorino lara piyasa doydu bursada sekterun içinden biriyim 15 ý bekliyorum almak için"
32'den 18'e geldi küçük düzeltme yapayým. Her gün düþmüþtü dün gibi aklýmda. 18,65'den aldýðýmý 22 den sattýðýmý hatýrlarým ve 1 haftada 26 olmuþtu çok üzülmüþtüm. Sattýðým gün Ereðli almýþtým 2,8 idi. 2 hafta hareket ettirmedi namussuzlar Froto uçtu. Ne günlerdi. Sonra 70 lere gitti temettülerle neredeyse 10 lira maliyetleri vardýr.
Toaso bu düþüþü hiç haketmiyor. ÖTV indirimi geldiðinde 19-22 hareketini 2 günde yaptý ve oralarda bayaðý atlayan olmuþ çok hýzlý geri gedi. Öyle bir algoritmik emir girmiþler ki aldýðýn anda düþmeye baþlýyor ve domino gibi daha da düþerek gidiyor. Sattýðýn anda hýzlýca 20-30 kademe yukarý gidiyor.
Geçen hafta 3 iþlem yaptým ve hiç zorlamadan az zararla 3'ünde kar edemedim. Daha perþembe günü 19,45 gibi aldým. 19,30 sattým. Endeks 1000 puan düþtü 19,47 kapattý. Yani çok düþtü deyip atlamamak lazým. Dönüþü çok hýzlý yakalamak lazým çünkü çok hýzlý çýkacaktýr.
yeni bir dunya krizi geldi. Avrupa borsalar felaket, hemen hemen butun büyük hisseler yüzde 2~3 aþaðýda, Amerika ayný duþüsler devam ediyor.
Bugun Ereðli bile 4,6 % düþtu. Bilanço, kara falan bakmýyorlar.
M1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
tofaþýn ülke ekonomisiyle alakasý satýþlarýn sadece %25'i için geçerli... ürettiðinin %75'ini ihraç ediyor, o ihracat da uzun vadeli al ya da öde anlaþmalarýyla garantili... yurt içi satýþlarýn nerdeyse sýfýra indiði 3. çeyrekte bile kar geçen seneden yuksek...
Ha, ben 2008 krizinde 1 f/k'ya düþen hisse de gördüm, sonraki 2 senede 5-6 kattan fazla çýktý o kaðýtlar... bugun de akbnk, garan, vakbn gibi bankalar 3-4 f/k'lara kadar indiler... tofaþ da þu halde 6 f/k'ya inebiliyor bu piyasa koþullarýnda...
belki fiyat daha da düþer belki de bugunku fýyat dip kalýr, onu bilemem, kimse de bilemez... ama bildiðim þu ki 2018 karý 2017 karýndan yuksek olur... 2019 karý da bu seneden yuksek olur... bu da er geç doðru dürüst fiyatlanýr...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
kusura bakmayýn evet 32. 23 yazmýþým.
ayný dönemden geçiyoruz.
þimdi ford nasýl 55 lerde. bu da oralara gelecektir.
fordu sattýk mý hayýr bunu da satmayýz önemli olan kar payý ile ortaklýk payýmýzý artýrmak.
buyursun 10 liraya düþürsün. sorun yok.
Yer Ýmleri