Sayfa 1586/2511 ÝlkÝlk ... 5861086148615361576158415851586158715881596163616862086 ... SonSon
Arama sonucu : 20081 madde; 12,681 - 12,688 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

1. Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý’ndan (TCMB) bankalarýn çýkardýðý opsiyonlu KKM ürünlerine önlem geldi. Buna göre kur korumalý mevduat hesaplarý türev iþlemlere konu edilemeyecek. Son dönemde birçok banka TL dönüþüm oranýný tutturabilmek için, müþterilerine getirisi yüzde 10’u aþabilen opsiyonlu kur korumalý mevduat ürünleri sunuyordu. TCMB’nin bankalara gönderdiði uygulama talimatý ile bu ürünler çýkarýlamayacak. Merkez Bankasý’ndan bankalara gönderilen yazýda, bu kurala uymayan KKM hesaplarýna kur farký ödenmeyeceði belirtildi.

TL’ye dönmeyen bankalara yüzde 8 komisyon uygulanýyor
    TCMB, 24 Kasým’da bankalara gönderdiði yazý ile TL mevduatý düþük bankalara uygulayacaðý komisyon oranlarýnda artýrýma gittiðini acýkmýþtý. Buna göre TL mevduat/katýlým payý oraný yüzde 50’nin düþük olan bankalarýn zorunlu karþýlýklarýna yüzde 8 komisyon uygulanýyor. Bu oran bir önceki düzenlemede yüzde 3 olarak belirlenmiþti. TL payý yüzde 50 ile 60 arasýnda olan bankalarýn zorunlu karþýlýklarýndan ise yüzde 3 komisyon alýnýyor. TL mevduat oraný yüzde 60’ýn üzerinde olan bankalara ise herhangi bir komisyon uygulanmýyor.

bloomberght.com internet sitesinde yayýnlanan sözkonusu habere aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz:

[https://t.co/Wtwm6OxYU0](https://t.co/Wtwm6OxYU0

Aslýnda her þeyin baþý eðitim üstadým... ekonomimizin duzelmesi icin temelde ihracatimizin ithalatimizdan cok olmasý lazim ki ulkeye dýsaridan para girsin zenginleselim... bunu saglayacak uretimi yetistirdigimiz nufus yapacak ... zaten bir milletin en onemli kaynagi dogal kaynaklar degil yetismis insan gücü... bu oyle bir guc ki borç icinde yorgun bir ulkeyi alir herkesin saygý duydugu birlesmis milletlere katýlmasý icin mektup yazdýgý bir ulke yapar... veya malezyada suriyede oldugu gibi ulkeyi petrol alamaz hale getirir.. biz yerin kaç yuz metre altýndan suyu çýkarýrýz ama bu suyu nasil kullanacagimizi ogrenemezsek asiri tuzlanmadan topraklarimizi kaybeder ziyan oluruz... demek ki ekonomi aslinda egitimle kýyaslandiginda kesinlikle acil bir oncelik degil
    Ikinci olarak adalet... dusunelim ki insan yetistirildi ama bu insan ozel hayatinin korunacagindan emin degil yarin bir gun basina birsey gelse hakkýnýn yerde kalmayacagindan emin degil patent hakkina riayet edileceginden urettigi urune vergi gelmeceginden emin degil ... tabii ki yetismis, isini dunya capinda yapabilen bir insan bu ortamda durmayacaktir boylece almanyaya doktor hollandaya muhendis yetismus olacak .... mesela ulkemizin gozbebegi sirketlerimizden kac muhendisimiz ayrildi ... bu elemanlarin derdi para degildi bence hic birinin para sýkýntýsý oldugunu dusunmuyorum... .. veya o ulkeden muhendis ayrilirken o ulkeye yatirim yapmayi düþünen yabanci oldugumuzu hayal edelim .. orada fabrikasini acacak istihdam saglayacak yurt disindan para getirecek ama görüyor ki yatýrým yapacagi ulkede insan durmuyor...demez mi yaa o ulkenin evladi gidiyor benim ne isim var orda diye ... demek ki aslýnda adalet de hakça paylasmak da oncelik sirasinda ekonominin cok uzerinde
    Ben ekonomiyi bir sebep degil sonuc olarak gormemiz gerektigini dusuyorum .. yoksa daha cok domates satip da az telefon almaya devam ederiz malesef.. bu yil yuz milyar dolar acik verdik bu demek oluyor ki disaridaki ulkeler hepimizin cebinden aylik 100 dolar kapti ... insallah bu yapilan enerji projeleriyle bu rakami olabildigince düþünürüz son dönemde petrol bile bulduk bu da bir nebze merhem olur ..
    En kötüyü gectik mi ustadimm... ukrayna savasi devam edecek gibi en buyuk pazarimiz avrupa cok talepkar olamayacak ... fed de bir muddet daha faiz oranlarini yuksek tutacak gibi gorunuyor bu da guclu dolar temasini en azindan ilk yarida da gorme ihtimslimizi arttiriyor ... cinde de covid var o taraf da sýkýntýda.. bu major parameterelere gore biraz daha vakit var sanki bence ... kesinlikle ytd... insallah bu tedarik zincirinin avrupaya yaklasmasi konusunu cok iyi kullaniriz bir an once dibi yapar yukseliriz..cok boþ yaptim aksam aksam affola... . tum forumdaslara saglikli mutlu yillar dileri
    Son düzenleme : HATAKE; 28-12-2022 saat: 21:34.
    yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...

Fatih Altaylý,karadenizden çýkarýlmasý beklenen doðalgaz ile ilgili kamuoyunun merak ettiði sorularýn cevabýný araþtýrmýþ:

https://www.haberturk.com/yazarlar/f...a-bedava-degil

"bu sahada 2024 yýlýnda baþlayacak ticari üretimin ilk yýl günde 6,5 milyon metreküp olacaðý 2025-2030 yýllarý arasýnda en verimli haline gelip günde 10 milyon metreküpe ulaþacaðý, 2031 yýlýndan itibaren verimin düþmeye baþlayacaðý ve 2057 yýlýnda sahanýn ekonomik ömrünü tamamlayacaðý yazýlýyor. Zaten karada kurulmakta olan Gaz Ýþleme tesisinin günlük kapasitesi de 10 milyon metreküp. Bu durumda uzmanlarýn hesaplamalarýna göre faz 1 kapsamýnda 2057 yýlýna kadar çýkarýlacak doðalgaz miktarý yaklaþýk 100 milyar metreküp. "

Not1:2021 yýlý doðalgaz tüketimimiz yýllýk 57 milyar metreküp idi.

Not2:Rusya BOTAÞ'ýn doðalgaz borcundan kaynaklý 20 milyar dolarlýk ödemeyi önümüzdeki yýla ertelemeyi kabul etmiþ.Zaten daha önce bu haber dýþ basýnda da çýkmýþtý ve burada yazmýþtým.

https://www.haberturk.com/yazarlar/b...dirim-geliyor-

4. Bu kadar mujdeyi Kilicdaroglu icin verdi demek ki..

5.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku

Not2:Rusya BOTAÞ'ýn doðalgaz borcundan kaynaklý 20 milyar dolarlýk ödemeyi önümüzdeki yýla ertelemeyi kabul etmiþ.Zaten daha önce bu haber dýþ basýnda da çýkmýþtý ve burada yazmýþtým.

https://www.haberturk.com/yazarlar/b...dirim-geliyor-
    inanýlmaz bir miktar.. nasýl ödenecek belli deðil, iktidar seçimden sonrasýna tsunami býrakýyor, kendileri de devam etse, baþkasý da gelse korkunç tablolarla karþýlaþýlacak, üstelik daha seçime var, seçim ekonomisi tam uygulanmadý, aflar krediler vb. musluklar iyice açýlýp tüm ödemeler ertelenebildiði kadar ertelenecek ve bu tablolar daha da aðýrlaþacaktýr. Hem döviz hem de TL yükümlülükler için. EYT bunun bir tanesiydi, o kadar kiþinin emekli edilmeye baþlanmasý ve sgk maliyesine yükü seçim sonrasýna kalýr.

Rusya konusuna dönersek dýþiþleri bakýmýndan da çok zor bir duruma düþüyoruz, seneye Rusya ya þu konuda þöyle davranýrsýn ve borcu bir yýl daha ertelerim ya da hemen çýkar öde borcunu deme þansýna sahip olacak.

(Deniz bey forumu býrakmamanýza çok sevindim, çok deðerli insanlar küsüp gittiler, çoðu insanýn anlamadýðý þey þu: buraya para verip hizmet almýyorlar, bir þey talep etme haklarý yok, buraya yazan kendi deðerli vaktinden harcayýp ücretsiz karþýlýksýz yazýyor. Buna sadece teþekkür edilir. Beðenmiyorsan da okumazsýn kimse zorla okutmuyor. Ýnternet maalesef böyle bir ortam, günlük hayatta karþýlaþmayacaðýnýz yanýnýza sokmayacaðýnýz insanlarla muhatap kalabiliyorsunuz.
    Ben de zamanýnda bu forumda birinden ana avrat sinkaflý küfür yemiþtim, kaydettim savcýlýða gidip verecektim, siteye de þikayet edince forumdan attýlar zaten, savcýlýkla uðraþmaktan vazgeçtim. )

Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Fatih Altaylý,karadenizden çýkarýlmasý beklenen doðalgaz ile ilgili kamuoyunun merak ettiði sorularýn cevabýný araþtýrmýþ:

https://www.haberturk.com/yazarlar/f...a-bedava-degil

"bu sahada 2024 yýlýnda baþlayacak ticari üretimin ilk yýl günde 6,5 milyon metreküp olacaðý 2025-2030 yýllarý arasýnda en verimli haline gelip günde 10 milyon metreküpe ulaþacaðý, 2031 yýlýndan itibaren verimin düþmeye baþlayacaðý ve 2057 yýlýnda sahanýn ekonomik ömrünü tamamlayacaðý yazýlýyor. Zaten karada kurulmakta olan Gaz Ýþleme tesisinin günlük kapasitesi de 10 milyon metreküp. Bu durumda uzmanlarýn hesaplamalarýna göre faz 1 kapsamýnda 2057 yýlýna kadar çýkarýlacak doðalgaz miktarý yaklaþýk 100 milyar metreküp. "
    Ýnsanlarý gerçekten anlamýyorum. Araþtýrma yaptým, cevaplar þu dediði þeyler zaten mantýklý deðil. Hadi onu geçtim. Arkadaþ biri de çýkýp demiyor ki; artýk ülkenin kaderi deðiþiyor, gaz çýkarmayý öðrendik, gemimiz var, bir kaynak bulduk...vs Bu iþe nasýl *ok atarým diye sabah akþam yýrtýnýyorlar.

Bu gaz ilk bulunduðunda botaþ müdürü (eski) olacak zat çýkýp dedi ki, ülkenin parasý yok, kadrosu/uzmanlýðý yok, altyapýyý halletmesi...vs en az 5 sene sürer demiþti. Ulan iki yýlda nereye geldi olay gidip gezdin mi? 2 yýl geçti, hatta gaz verilecek 3 ay sonra..!!! Ýnceleyip rapor sundun mu kamuoyuna. Oturduðun yerden *ok at sadece.

2024' ten itibaren günde 6,5 milyon m3 ne abi Allah aþkýna. Yýlda 3 milyar bile etmiyor.
    Bu Tanap nasýl yýllýk 16 milyar m3? Hatta kýsa sürede 32 milyar m3' e çýkarýlacak.
    Madem çok uzmanlar, çýkýp anlatsýnlar neden bu kadar zayýf bizim hat?
    2057' ye kadar 100 milyar metreküp çýkarabilirler demiþ. Arkadaþ, azeri gazý 3 yýlda 100 milyar m3 verebiliyorken, bizde nasýl 35 yýlda toplam 100 milyar m3 ancak oluyor? Size mantýklý geliyor mu bu dev fark? 3 yýl / 35 yýl...!!! Anlat, öðrenelim.

Yatýrým maliyetini hesaplamýþ. m3' ü pahalýya geliyormuþ. Daha ucuzunu almak varken neden bu kadar para harcýyormuþuz.
    Ulan aðzýmý bozmamak için zor tutuyorum. Vakti zamanýnda "üretimi pahalý" diye neleri üretmekten kaçtýk da, daha ucuz diye dýþarýdan aldýk, geliþemedik, ENGELLENDÝK, hep onlarýn ellerine baktýk??? Beyinsizlik bu. Ulan bu yýl Ýran kýzýnca "teknik arýza" diyerek gazý 10 gün kesince afalladýk hatýrlamýyor musun? Her þey para mý ulan? Elektriðin kesilse ortalýðý yýkarsýn... Enerji güvenliðinin bedelini o zaman hatýrlarsýn....

Yurtdýþýndan gaz alýmlarýnda elimiz güçlenecek mi ey zat. Buna da bak...
    Türkiye gaz geçiþ merkezi olmaktan kurtulup, gerçekten "hub" olabilecek mi bunlara bak.
    Ýþin gücün ülkenin bu dev adýmýna *ok atmak.

Tuz gölü, Silivri yer altý doðalgaz depolama tesisleri niye yapýldý ki? Hem de 10 milyar m3' lük. 2-3 aylýk tüketimimiz kadar depoyu ne yapacaðýz ki? Gereksiz harcama deðil mi? Hatta karadeniz gazýyla bu depoyu doldurmamýz bile tam 4 yýl sürüyor bunlarýn mantýðýyla. Gerçekten yazýk, bu kadar düþmeye ne gerek var.

Bu zatlarýn iha/sihayý kabullenmesi bile 5 sene sürdü. Bu gazý nasýl hemen kabullensin, takdir etsin, faydalarýný anlatsýn.
    Ulan TOGG fabrikasý açýlmýþ, arabalar yollarda. Ayný zatlar çýkýp, üretemezler, niye üretiyorlar..vs saçmalýðýný bile yapýyorlar. Ulan git gezsene. Elle, dokun, maket mi bir bak. Beyinsiz topluluk iþte....

7. Her yazana ayný lafý söyleme kardeþ haydeee borsacýlar 2023 senesinde coþuyor muyuz eller havaya 10.000 puanlara

Baþlýðý baþka yönlere çekmeye çalýþmayalým .. Güzel bir baþlýk faydalanmaya bakalým ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 1586/2511 ÝlkÝlk ... 5861086148615361576158415851586158715881596163616862086 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •