Söylediklerim bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Söylediklerim bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Çok farklı düşünüyoruz.
Bizim ülkemize saldırı düzenleyip zayıf düşüren ve gelişmesini önleyen terör örgütlerinin tümü, nato ülkeleri tarafından yaratıldı ve yönetiliyor.
Eğer kendi sanayini, eğitim ve finansını sağlam tutarsan, dost aramaya gerek yok. Seviyeli birliktelik yeterli.![]()
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bu 90binde nerden çıktı ya.? Tam 85 binlerden borsaya ilave dalış yapmayı planlamıştım.
üstelik USD bayramda yukarı tırmanacak diye haberler var. zaten şu an 6.10 ve düşük rakam değil.
bayramda bizim borsa kapalı ancak dünya para piyasaları açık. swap ve türevleri yasaklanınca sıkışan finan kuruluşları, USD yi bayramda tırmandırırlar diye bi kaç yorum vardı.
Buna rağmen BIST 90bini geçmiş.
Üstte, endeks verileri yansıtmıyor, büyükler kenarda bekliyorlardır ama ufak ufakda alıyorlardır demiştim. Kenarda beklemeyenler var anlaşılan.
swapa sıkışanlar 85bine indirdilerse buradan almak lazımda demiştim, ve ilave almaya karar vermiştim ama bayram sonrası.
90bin üstünde almak benim portfoyum için mantıklı değil.
@NeAcaipDunya
Batının kucağından kalkıyorsak, ÇİN in kucağına oturmalımıyız.
ÇİN, ABD den dahamı az sömürgeci.??? Dahamı az ülkelerin iç işlerine kendi çıkarı doğrultusunda müdahil oluyor.?
Batı ülkeleri konusunda derinlemesine tarihsel bilgim var ancak ÇİN konusunda yok. O sebeple ÇİN insanları, batı ülkeleri insanlarından daha iyidir yada daha kötüdür diyemem. Çin'lilere hiç odaklanmamıştım. Onlarda kendi ülkelerinden pek çıkmıyorlardı.
Ancak son yıllarda Çin ülkesi ve vatandaşları kendi ülkeleridışına çıkıp iş kovalıyorlar ve karakterleri hakkında az da olsa bilgi sahibi olabiliyoruz.
Acaba ÇİN, ABD nin yerine süper güç olsa, dünya dahamı güzel bir yer olur.?
Aylar önce NTV spor yerine DMAX isimli bir kanal yayına başladı.
Bu kanalda epey insan belgeselleri var ve hemen hemen hepsini hergün seyrediyorum. Genelda Alaska ülkesi ile ilgili belgeseller, oradaki insanların doğa, hayvanlar ve karla mücadelesini gösteriyorlar.
Yeni bir belgesel başladı, Gana ülkesinde altın arayan 2 tane ABD vatandaşı maceracı.???
Gözlerime inanamadım.
Gana ülkesini, oranın yerlileri değil, dışarıdan gelen insanlar yağmalıyorlar. İnanılmaz. Birde afrikalılara vahşi derler.
Bu 2 amerikalı, toprak kiralayıp, içinde altın arıyorlar. Kiraladıkları topraklarda yine yerlilere değil avrupalı ve abd lilere ait. ganalılar olda sömürge vatandaşı halindeler. Modern köleler.
Amerikalı altın arayıcıların yanında Çinlilerde var. Onlarda altın aramaya gelmişler. Çekirge sürüsü gibi dalmışlar, aynan amerikalı sömürgeciler gibi onlarda altın arıyorlar.
Amerikalılar, çinlilere moron muamelesi yapıyor. Çinlilerde kendilerine hayvan muamelesi yapan amerikalılara saldırgan tavır sergiliyorlar.
Amerikalılar ise çinliler neden kendilerine saldırgan davranıyor anlamıyorlar. Lan olum sen Çin liye hayvan muamelesi yapıyorsun.
Amerikalı buna o kadar alışmışki, ne yaptığının farkında bile değil.
Yanlız şunu fark ettim.
Sınırlarımızı, gümrüklerimizi, Çin mal ve insanlarına kontrolsuz açarsak. Kendi ülkemizde Çinlilerin sömürgesi oluruz.
Avrupalı ve amerikalı şirketlerin yerini Çinli şirketler alır ve onların modern köleleri oluruz. Aynı abd liler gibi, başka insanlar söz konusu olunca, kanun kural tanımıyorlar.
resmen çekirge sürüsü gibiler...
İllede kucağa oturacağım diyen sürüye duyrulur...
@NeAcaipDunya
geçmiş bayramın mübarek olsun alicemal abi..)))
Altını dolara endekslemeleri çok ilginç. Bildiğim kadarı ile altın fiyatlarını yahudi ailelere ait, londradaki 3 banka belirliyor. Mutlaka belirleme yöntemleri vardır, usulune uyduruyorlardır ve stratejiktir.
Belirli bir ürüne talep varsa, arzdan daha fazla ise fiyatı artar. Ana kural budur. Arzdan fazla talep olmalı.
Dünyada 1 kg altın kalmış olsun ama hiç talep olmasın, o 1 kg altının fiyatı sıfır dır.
Dünyada 1 milyon ton altın olsun ama talep milyon tondan fazla ise fiyatı artar.
Altını dolara endekslemek tamamen stratejik ve yahudilerin işine yarayan bir hamle olmalı. Dünyayı buna şartlandırmışlar anlaşılan.
Çin, altına dayalı bir fiyat sistemi kuracaksa, altının ons fiyatı şu an 2000 USD yi aşmış olmalıydı. Demekki henüz karar vermediler.
Zincir paraya dayalı bir fiyat sistemi düşünüyor olabilirler, ama tahminim YUAN a dayalı bir sistemi isteyecekleri yönünde. YUAN ı günlük referans fiyatlarla değerlendirmeye başlamaları, bu niyetin ip uçlarından biri olabilir.
ABD de USD ye dayalı fiyat sistemi kurdu, merkez bankasında sınırsız para basıp finans şirketlerine verdi, o finans şirketleride FON lar kurup, tüm dünyada kârlı ve geleceği olan şirketleri BEDAVA satın aldılar. Dünyadaki bu şirketlerin paraları her gün ABD ye akıyor.
Aynısını Çin neden yapmak istemesin.? Akıllı iseler yapmazlar. ABD bu yüzden obez oldu ve batacak.
Çin de akıl varmı yokmu ilerleyen on yıllarda göreceğiz. Bence yok çünki devletlerinde çok büyük yolsuzluk imareleri var ve abd kurallarına yakın çalışıyor gibi görünüyorlar. Bir kesim zenginleşirken diğer kesimi fakir bırakıyorlar gibi görünüyor.
Son düzenleme : alicemal; 28-08-2018 saat: 09:24.
@NeAcaipDunya
BIST te DOVIZ SWAP pazarı kurulacakmış.
Devlet, Bankalar ve finans kuruluşları arası doviz değiş tokuşlarını görmek istiyor anlaşılan.
Buna hakkı var ve doğru bir işlem.
Ancak herşey elektronik olduğu içinde şu anda görebiliyor olmalılar. Demekki istedikleri şey sadece görmek değil aynı zamanda kontrol etmek.
---
Geçtiğimiz hafta, almanya, fransa, Çin ve Rusya'dan bayağı bir psikolojik destek gördük. Almanya ve fransanınki çakal desteği idi.
Yani Türkiye zor durumda, yanına gidip ne koparabiliriz bir görelim. Bu konuda almanlar ve fransızlar, abd ve ingilizlerle yarışır. Bu 4 ülke ile dost olamazsınız, arkanızı dönemezsiniz. Yüz yüze, çok kontrollu anlaşmalar yapmanız gerekir. Akıllı adamlarınız masada olmalı, yoksa donunuzu bile alırlar, ailenizi parçalarlar, akla gelebilecek her kötülüğü yaparlar.
Rusyayı biliyoruz, kötülüğü kadar iyiliğide var. Cumhuriyet savaşında para ve silah desteği yaptılar, daha sonrada o dönemki tüm sanayimizi teknoloji transferi yaparak kurdular. tüpraş, petkim, ereğli demir çelik hep onların eseri. Ama gazetelerimiz ve aşiretler yahudi kontrolunde olduğundan, gerçek düşmanımız abd ile kanka olduk, o dönem ayağa kalkmamızı sağlayan rusyaya düşman olduk.
---
Doviz krizi uzun sürdüğünden artık 5 TL altını görmemiz çok büyük sürpriz olur. trumpın Türkiyeye gelip, hükümetin gada sından alması, kulak memesinine buse kondurması ve damadının sırtını sıvazlaması gerekir.
2019 Mart ında yerel seçimler olduğundan, USD yi 2-3 ay önceden başlayarak yine tırmandırırlar. Bu kasımdan itibaren pozisyonmu ona göre ayarlamayı düşünüyorum.
Tabi herkes bu duruma göre pozisyon alırsa, başka bişeyde olabilir. Herkesin beklediği şey gerçekleşmez. Gerçekleşiyorsa piramidin halkaları oluşuyor demektir. Piramidin tepesindeki, her an arjantine kaçabilir.
---
@NeAcaipDunya
Yer İmleri