Sayın ramzaghi,
kalifieli çalışan sayısı, döviz borcunun olmaması, cari oranın halka arz sonrası daha da güvenilir bölgeye yerleşmesi(normalde 1 üstü iyi kabul edilir) ve katma değeri yüksek çelik konularında aydınlattığınız için teşekkür ederim öncelikle.
yalnız tabi ki simit satmayacak, çiğ köfteci hiç, işler çok iyi gidiyor görünümünde.
Ancak gördüğüm tek sıkıntısı nakiti az tutuyor elinde, yani anlaşma sonrası malı veriyor ama alacağını ortalama 6 ay sonra alıyor, o yüzden her an işletmelerin ihtiyacı olabileceğinden stoklarını yüksek tutuyor ve alacağını 6 ay sonra almaya başladığından nakit görünümü az...dönen varlıklar yüksek görünebilir.Şu konsinye anlaşması iyi olmuş bu açıdan çünkü çinli şirkete yükselen çelik parayı aylar sonra ödeyecekmiş.....Bir de şu ramateks binasının satışı nakit pozisyonunu güçlendirecek görünümünde.
Benim en sevdiğim şirketle ilgili özellikler, DÖVİZ yükümlülüğü tutmaması, yaptığı işten memnuniyetin yüksek olması ve karbon çeliğinden ziyade takım ve kalıp çelikleri gibi vasıflı çeliklere ÇOK HIZLI yönelmesi dolayısıyla CİROSUNU ARTTIRMASI, patronun genç dinamik aile değerlerine sadık olmasıdır.
Neyi takip ediyorum? Yeni alacağı işlerde iş hacmi ve kar marjı ne olacak? Henüz yeni halka arz olduğundan haber görmedik. Ama bu rüzgarı da arkasına alırsa buralarsa kimsenin tutabileceğini zannetmiyorum.
İnternetten şunları bile araştırdım. Bu aileyi tanıyanlar çok dürüst, temiz, işini iyi yapan diye tanımlıyor. Ayrıca gerçek hayatta da önem gösterdiğim özlliklerdir. İnşallah yolumuz uzun olacak. Günlük, haftalık fiyatlar beni ilgilendirmiyor. Olumsuz gördüğünüz ( fiyatlama dışında)herhangi bir materyal var ise lütfen paylaşınız, zira ortak oluyoruz
Yer İmleri