Sayfa 161/853 İlkİlk ... 61111151159160161162163171211261661 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 1,281 - 1,288 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    moruk, kapitalist sistem aslında sadece bir sistem. Onu vahşi yapan, sistemi yönetenler. Yani yönetenler kötü olduğu için, sistemde adaletsiz gibi görünüyor. Gerçekte değil. Sistem sadece çalışana hizmet ediyor, yani kominist sisteme göre daha adil bile denebilir.

Sorun şurdaki kapitalist sistemi geliştiren ve dünyada uygulayan yahudiler. Uygulamalarının sebebide mecbur kalmaları.

Şimdi neden kapitalist sistemi kullanmak geliştirmek ve yaymak zorunda kaldılar, bunu anlatmam için önce 500 yıl geri gitmem lazım sonrada Musa peygambere kadar gitmem lazım.
    Kısaca, sistemin başındaki yahudiler, kapitalist sistemi dünyayı sömürgeleştirmek için kullanıyorlar. O sebeple sistem kötü gibi görünüyor. Yoksa kötü olmayabilir, hatta çok faydalı bile olabilir. tamamen kullanana bağlı.

Şöyle düşün, altında araba var. İnsan, eşya taşıyabilirsin yada birini ezmek için kullanabilirsin. Araba sadece bir araç, kull*****n niyetine göre hareket eder. Kapitalizm, liberalizm, kominizm hepsi birer sistem. Kull*****n kapasitesi, niyeti filan sistemi tamamen değiştirir.

Örneğin bana Türkiyeyi ver, sonrada deki şeriat la yöneteceksin. 20 yılda avrupa ile yarışır, çoğu büyük avrupa ülkesini geçeriz, tüm sahalarda.
    Şeriat yerine kominizm, krallık, yada kapitalizm ile yöneteceksin de, yine 20 yılda avrupayı yakalar geçeriz.

Ama tayyip, kılıçdaroğlu(bu soft), bahçeli gibi birine ver, hangi sistemi kullanırsa kullansın, şu anki durumdan daha iyi olmayız ve sürekli geri gideriz. Gerimizdeki ülkelerde gelir geçer.

Olay sistemde değil.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada bu aybaşı bilanço açıklamayı unutmuşum.
    Bayram sonrası ilk iş günü bankanın sitesine gireyim bakayım ve açıklayayım.
    Hisseden kazanç sıfırdır herhalde. altın fon kazancı %20 üstündedi, ancak usd düştü, ons yükseldi, son duruma bakmak lazım.

Her kese bol şans.

Biraz haber okuyayım, değerli bişey görürsem asayım, sonrada işime bakayım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yunanistan, dünya savaşlarında Almanya nın kendilerine verdiği zararı tazmin için 320 milyar avro istiyormuş.

Bu durumda bizim ingiliz abd rus italyan ve fransızlardan trilyonlarca dolar istememiz gerekir. Osmanlıyı parçaladılar ve çoğunu aldılar.

TR cumhuriyeti osmanlıyı red etti ise, Osmanlının borcunu niye ödedik. O zaman o parayı faizi ile geri verin, oda iyi para tutar.

Irak ve Suriye nin abd ve avrupalılardan trilyon dolar istemesi gerekir. ABD başkanları itiraf etti, Irak a sahte bilgi ile girdik diye...
    Her neyse... bizim maraba kafalıların istemeyeceği kesinde Irakla Suriye istese iyi olur. Suriye'nin bizdende istemesi lazım. Tabi bizimde ondan istememiz gerekir, Iraktanda istemeliyiz. Her neyse...
    @NeAcaipDunya

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yunanistan, dünya savaşlarında Almanya nın kendilerine verdiği zararı tazmin için 320 milyar avro istiyormuş.

Bu durumda bizim ingiliz abd rus italyan ve fransızlardan trilyonlarca dolar istememiz gerekir. Osmanlıyı parçaladılar ve çoğunu aldılar.

TR cumhuriyeti osmanlıyı red etti ise, Osmanlının borcunu niye ödedik. O zaman o parayı faizi ile geri verin, oda iyi para tutar.

Irak ve Suriye nin abd ve avrupalılardan trilyon dolar istemesi gerekir. ABD başkanları itiraf etti, Irak a sahte bilgi ile girdik diye...
    Her neyse... bizim maraba kafalıların istemeyeceği kesinde Irakla Suriye istese iyi olur. Suriye'nin bizdende istemesi lazım. Tabi bizimde ondan istememiz gerekir, Iraktanda istemeliyiz. Her neyse...
    Bunlar feci kotu fena haberler ya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD ye ne oluyor yaw.? Biraz abarttı gibi sanki. 5.70 görünüyor.

frenleri kopmuş gibi gidiyor.

Daha elde altınlar var onları bozacaktım.? Ons un yükselişi kurtarmaz.?
    Sebep ne acaba.?

Bizim piyasalar kapalı. O sebeple biraz düşmesine şaşırmamda.! Kısa sürede bayağı bi düştü.

FED le ilgili bir haber var. Faiz artırmayızda indirmeyizde demiş. Bu bilinmeyen bişey değildi, aylardır biliniyor. Birazda USD diğer paralara karşı düşmüş. Bu tür hareket şimdiye kadar bizi etkilememişti. İçerde bankalar kendi çıkarlarına göre at oynatıyordu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canına, son 1 haftalık FON ların BIST e girişi, kısa vadeli planımı bozdu.

İstanbul Seçimi iptal olunca ne tahmin yürütmüştüm.?

Büyükler seçime kadar BIST i düşürür, USD yi 6 üzerinde tutar. akp ye baskı oluşturur imamoğluya destek amacı ile. Seçim sonrası normal seyre döner. Sürekli kriz çıktığından yükselir kelimesini rahatça kullanamıyorum.
    Büyükler BIST düşürünce, diğerleri almaya korkar. Medyada büyüklerin yanında, gün boyu ciddi ekonomi programı yapan 3-4 kanal var, hepside yahudilerin.

Millet seçime kadar almaya korkar. Büyükler kaptırdıkları mallarıda kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez şeklinde sineye çeker gibi bişeyler demiştim.

BISTi 83 e kadar düşürdüler. Eldeki altını satıp hisseye geçmek üzereydim, o esnada ons altında düşük olduğundan BIST biraz daha düşşün diye beklemiştim.

Ancak FON kanunu çıkınca, hem benim kısa vadeli planımı bozdu. Hemde büyüklerin seçime kadarki planına çomak soktu.

USD yi yukarda tutmayı başarıyorlar çünki USD kontrolu onlarda. BISTi aşağıda tutamıyorlar çünki senet sayısı belli, sanal olarak BISTi çok uzun süre yukarda aşağıda tutamazsın, tüm bilgiyi herkes anında görüyor. BIST in kontrolunu medya ve büyük parayla tutuyorlar, ancak FONlarınki gibi ciddi para girince, kısa vadede, kontrolleri dışındaki hareketlere katlanmak zorunda kalıyorlar. Orta uzun vadede yine kontrol ellerine geçer. FONların sokacağı paraya bağlı.

23 hazirana epey var, FONların alımı biterse, BISTi yeniden aşağı yönlenmiş görebiliriz. FONlar güçlü devam eder yada hükümet BIST e sokacak başka paralar bulursa, BIST endeksi seçime 90 üzerinde girebilir.

Detayla ilgilenmediğimi, makro veri dolaylı verilerle durumu anlamaya çalışıp, oyun tarzımı ona göre belirlediğimi, uzun süredir burayı okuyanlar anlamıştır. FON alım satımı yaptığımdan, detay veri, şirketlerin tek tek verileri beni ilgilendirmiyor. Sadece bilanço dönemlerinde sektörlerin durumu ve büyüklerin tercih ettiği IMKB30 hisselerinin bazılarının bilançolarına şöyle bir bakıyorum, bana yetiyor.

Amacım BIST den köşeyi dönmek değil, enflasyon üzerinde kazanmak.
    Geçen sene artı da bitirmeme rağmen, enflasyon altında kaldım. Bu sene durumu kurtaracağım gibi görünüyor.

Her kese bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İlginç.
    abd s400 alırsanız haziranda oyarım tehdidini, 31 temmuza uzatmış. Sanki seçim geçsin, akp s400 konusundan etkilenmesin der gibi.?

Eskidende tüm seçimlerde özellikle abd ve almanya devlet başkanlalrı, her seçim öncesi teyyip ile yanyana gelir, bir sürü fotoğraf verir ve tayyipe destek olurlardı.
    Batıda "kullanışlı aptal" diye bir deyim var. Yahudiler trump için bunu şu an kullanıyorlar. Davalarla trump'ı korkutarak her istediklerini yaptırıyorlar.
    Aynısını tayyip içinde kullanıyorlardır. Bişeylerle korkutup, 20 yıldır her istediklerini alıyorlar.

Araya sadece darbe olayı sonrası 4 yıl girdi. 4 yılda bişey alamadılar gibi görünüyor. Şimdi yine arka planda barıştılarmı acaba.? Dolaylı veriler onu gösteriyor. Suriyede abd yoluna girmemiz. Iran ambargosuna katılmamız, petrol alımını sıfırlamışız.
    s400 de iptal olursa, yada alıp depoya kaldırırsak yada bi şekilde TRnin işine yaramaz bir hale getirirsek, abd ye çoktan teslim olmuşuz demektir.

Bu arada Haziranda s400 ü teslim edebiliriz diyen Rusya da, 2 ay içinde diye lafı değiştirmiş. Buda demektirki ağustos. Yani işler tamamen seçim sonrasına aktarılmış gibi. s400 iptali ihtimali epey bir miktar arttı.
    Çin füzelerini 2 yıl önce son anda iptal etmemiş olsalar, s400 olayına daha mantıklı yaklaşabilirdik ancak tayyipte mantık aramak akıllı adam işi değil.

Tabi abd TRye ne cezası verirse versin, içerdeki büyük bankalar abd ye destek olmasa, bu kadar büyük etki görmeyiz. Maalesef, 80 yılda ülkeyi sömürgecilere teslim etmişiz.
    Son düzenleme : alicemal; 08-06-2019 saat: 09:22.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Rusya dün çok önemli bir iş yaptı.
    Dünyaya Sattığı petrol ve gaz karşılığı olarak artık Ruble istiyor. Avro, Yuan verirsenizde kabul ediyor ama USD kabul etmiyor.

Zaten Çin, İran TR gibi bazı ülkelerle olan aralarındaki ticarette kendi paraları kullanılıyordu. Şimdi genelleştirdi.

Bunu daha önce yapmaya çalışan ülkeler olmuştu.
    Irak'ta saddam hüseyin, Libya da Kaddafi.

İki ülkedede ayaklanmalar, savaşlar ve saddamla kaddafi nin kafalar kesildi.

Rusya yı Çin, İran ve diğer bazı büyük ülkeler izlediğinde, abd'nin artık Venezuela gibi küçük ülkelerle uğraşmasına gerek kalmayacak. Başı büyük dertte olacak.

Diğer ülkelerin takip etmesi ne kadar sürecek acaba.? Önce Rusya nın başına bişey gelecekmi, onu görmek isterler.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 161/853 İlkİlk ... 61111151159160161162163171211261661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •