Sayfa 164/1000 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Kredi artışı veya bu yönde bankalara yapılacak bir baskı ile zorunlu karşılıklardaki indirim bence eşzamanlı olmamalı.

En azından tedbir olarak eğer bu yönde bir karar alındıysa bu ikisinden sadece birisi seçilmeli.

Eğer ikisi de eş zamanlı olursa geniş para arzı kontrolsüz şekilde artabilir.

Bu döngü dönüp dolaşıp yine merkez bankasını vurur.

Burada ironik ve hatta biraz da üzücü olan ise merkez bankasının piyasaya kendi hediye ettiği bu silah ile hedef alınmasıdır.

Zira eğer kamu otoritesi kendi gücü ile böyle bir imkanı yaratmaz ise piyasa kamu otoritesini sarsacak kadar bir güce çoğunlukla erişemeyecektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. yabancı oluk oluk dolar getiriyor yerli hayınlar ısrarla alıyor
    tam 20 hafta aralıksız yerli dolar alıyor hiç bir şey sonsuza kadar düşmedigi gibi çıkmazda
    şimdi bu borsa ve diger girdilerden yabancı ben gidiyorum dedigi zaman nerden bu doları alıp gidecek
    şahsen ben yeşil rengi sevdigim için ben vermem asıl dana nın kuyrugu ozaman kopacak
    yabancı merkez bankası önünde varlık kuyruguna girdiginde

3. eskden siyasiler secimlerde aş iş ev fabrika arba refah vaad ederdi türkiye eski türkiye degil arkadaşlar
    şimdi reis millete bahce mera vaad ediyor en büyük projesi 81 ile millet bahcesi herkez rahat rahat otlasın diye
    buda demek oluyorki kimsenin işe aşa eve arabaya ihtiyacı yok tek ihtiyaç otlana bilecegimiz devasa bahceler

4.  Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    okurken midem bulandı. Offf ki of.
    bana mide bulandırıp kusturmak yerine küfrettirip tazminat almaya çalışıyor gibi geldi
    yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Ege hocam yine yapacağını yapmış,
    Merkez iktisatçılarımızın karnında ne varsa kusturmuş;

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...mudur-3715851/
    adam gibi bir üretim ekonomisi ve ahlaklı bir millet için ekonomi politikaları sadece düzgün yürüyen sistemi bozmaması gereken uygulamalardır. sadece ekonomi politikalarıyla hiçbir ilerleme sağlanamaz, sadece sorunların ötelenmesi sağlanabilir. tabii bu da bir şartla mümkündür: amerika ne derse o yapılacak...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Ne kadar dış borçlanma o kadar büyüme ve o kadar da cari açık.

Sayfa 164/1000 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •