Sayfa 165/1078 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265665 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: Sistem Takibi...

1. Teşekkür ederim.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    temettu öncesi tahmini fiyat 1 tl ve üzeri, hatta 1,10 diyelim satarsammi karlı görünürüm (sattigimda 22000 lotun 12000 lotundanda %10 kazanç vergisi kesilecek bir yılı doldurmadigi icin)
    borsada işlem gören hisse senetlerinin kazanç vergisi 2008 yılında sıfırlanmıştı bildiğim kadarıyla.
    yani, alım-satım kazancından vergi vermiyoruz diye biliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    borsada işlem gören hisse senetlerinin kazanç vergisi 2008 yılında sıfırlanmıştı bildiğim kadarıyla.
    yani, alım-satım kazancından vergi vermiyoruz diye biliyorum.
    Sn.mühendis bey sanayi sirketlerinde haklısınız.
    Bizim tartışma konusu yaptığımız hisseler yatırım fonlari ve gyo lar.
    Yani isyat tan bahsediyoruz.

Bu tür hisselerde bir çok kişi biliyorda yinede hatırlatayım temettulerinde stopaj kesintisi yoktur..Bir yıldan kısa sürede al sat yaptığınızda kazanctan %10 vergi kesilir..

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.mühendis bey sanayi sirketlerinde haklısınız.
    Bizim tartışma konusu yaptığımız hisseler yatırım fonlari ve gyo lar.
    Yani isyat tan bahsediyoruz.

Bu tür hisselerde bir çok kişi biliyorda yinede hatırlatayım temettulerinde stopaj kesintisi yoktur..Bir yıldan kısa sürede al sat yaptığınızda kazanctan %10 vergi kesilir..
    Evet haklısınız.
    Bol kazançlar...

Çok güzel bilgiler ve paylaşımlar oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum...

Kafamızdaki birçok soruya böylelikle cevap bulmuş olduk...

Sağolun, varolun... Teşekkürler...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Sevgili forumdaşlarım
    2017_menkulsermaye vrgilendirme.pdf dosyasını buldum. Bu en güncel hemde detaylı açıklama var. Yanlış bilgilere sahip olmadan doğru adım atalım. .Ancak şunu da belirteyim, her mükellefin durumu kendine özel şartlar içerebilir. Yinede bu konuda bir mali müşavir yada en azından muhasebeciye danışın..
    https://www.dosyaupload.com/hC4X

Günlük, Haftalık ve Aylık Grafikler Güncellenmiştir...

http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Sevgili forumdaşlarım
    2017_menkulsermaye vrgilendirme.pdf dosyasını buldum. Bu en güncel hemde detaylı açıklama var. Yanlış bilgilere sahip olmadan doğru adım atalım. .Ancak şunu da belirteyim, her mükellefin durumu kendine özel şartlar içerebilir. Yinede bu konuda bir mali müşavir yada en azından muhasebeciye danışın..
    https://www.dosyaupload.com/hC4X
    Bu son döküman daha ayrıntılı bilgi içeriyor. Teşekkür ederiz...

Tek anlamadığım ve anlamak istediğim:

- Peşin kesilen %15 iskontoya ayvallah deyip, %50 muafiyet sonunda 30bin sınırını aşsak bile, geri iade de istemiyorsak; illâda beyanname vermek zorunda mıyız? Devlet vergisini aldı sonuçta, ortada haksız kazanç da yok. Devletten iade isteyen de yok. Beyanname illâda şart mı?

Sayfa 165/1078 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265665 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •