Sayfa 168/898 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 1,337 - 1,344 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Merhabalar bir şey daha sormak istiyorum, sosyal medyada çok söyleniyor vergi teşviği olmasa geliri olmaz diye, proje bazlı vergi teşviği olduğu için yatırımı tamamlamazsa vergiyi ödeyecek, yatırımı tamamlarsa vergiyi ödemeyecek doğru mudur bu bilgi? Bilenler aydınlatabilir mi?

2. Borçluluk yükselmiş. Satışlar düşmüş, marjlar daralmış. Önceki çeyrek 880 milyon vergi öncesi net kâr varken, bu çeyrek 680 milyon vergi öncesi zarar var. Benim esas dikkat ettiğim kalem bu fakat ardından yine vergi geliri devreye girmiş ve kağıt üstünde kâr gözüküyor ancak bana göre çok kötü finansallar. Vergi geliri olmasa yıllık 1 milyar kârı zor yazacak şirket şu fiyatlardan işlem görüyor ya inanılmaz. Hatta vergi gelirinin hesaba katıldığı senaryoda bile bu rakamlar akıl alır gibi değil. Dinamiğini ve hikmetini çözemediğim ender şirketlerden biridir bu sasa.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

3. Zaman ve Sabır.
    Bazıları yıllardır vergi gelirleri ile uğraşır , bazıları da yıllardır paralarını sayar.

Zaman ve Sabır.
    SaSa , dün de pahalıydı , bugün de pahalı , yarın da pahalı olacak.

Zaman ve Sabır.
    Bir X hisse düştü ve/veya yükseldi diye alma sadece..... Araştır şirketi , oku şirketi , suyunu sık şirketin ; ne yapmış , ne yapıyor , ne yapacak diye...... Hani EV alırken tüm odalara , banyoya , mutfağa bakıyoruz da ; ısınmasından aidatına , asansöründen bahçe düzenlemesine kadar soruyoruz yaaaa.. İşte öyle yap.

Zaman ve Sabır.

Herkese bol kazançlar
    Sewgiler
    Beetlejuice.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

4. Esas Faaliyet Karı: 2022/9=4.613.990 2021=1.617.952 +185%

çeyreklik bazda: artış ise 1 miyar 300 milyon civarı(hatırladığım kadar 1.6 da olabilir) vergiden borçtan bahsedenler iyi niyetli değil.

Bunu sanki ...kunda boncuk bulmuş gibi söylüyorlar, zaten FAVÖK diye bisey var (faiz vergi amortisman öncesi kar):
    FAVÖK: 2022/9=5.264.571 2021/9= 1.644.399

faaliyet dışı finansal giderler: -4.828.025.000 vergi avantajından bahsedenler bundan bahsetmiyor. önceki çeyrek -2.788.015.000 TL, 2021/9. ay tutarı ise -1.458.258.000 TL

suyu bulundırmaya gerek yok esas faaliyet karı zararı, ciro artışı maliyet artışı hepsini herkes görüyor nereden baktığınıza bağlı, görmek istediğiniz gibi görmek çok kolay.
    "Ne zaman insanlar benimle aynı fikirde olsa, o zaman hatalı olduğumu düşünürüm." Oscar Wilde
    Hiçbir yazım ve gönderim yatırım tavsiyesi değildir.

5. Sattığıma pişman olmuştum... yeniden alım fırsatı verdi...
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

6. seviyorum bu hisseyi... bundan aldığım heyecanı başka hiç bir hisse vermiyor...

7.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Neler oluyor, yoksa Sasa efsanesi bitti mi? Mey dey mey dey, Houston cevap verin, güç kaybediyoruz, düşüyoruz, mey dey. Emercensi durum. Sos
    Bence Hektaş efsanesi bitti gibi... yakında hektaşçıları burada görürüz

8. Sasa'nın Aralık ayında yine borç ödemesi (tahvil ödemesi) olacak...
    şirketin elinde şu anda hisse senedi yok...
    Yeni hisse geri alımını kaçtan ve ne zaman yapacak...
    Bekleyip görelim...
    kredili işlem yasağı 16/11/2022 de sona eriyor...
    patron bu tarihten önce alım yapmak isteyecektir...

Sayfa 168/898 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •