Sayfa 168/215 İlkİlk ... 68118158166167168169170178 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 1,337 - 1,344 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Bence elde ettiğiniz sonuçlar program ile ilgili.. Bu nedenle bulgularınızı finnete iletmelisiniz diye düşünüyorum..

Elinize sağlık....

2. Finnete mail attım.
    Cevap gelince paylaşırım.
    İyi çalışmalar.

3. Merhaba arkadaslar uzun suredir baska islerden oturu forma pek takilmiyorum ara sira bakiyorum uzun suredir sizi kendi halinize biraktim

Ayni mesajlar hala daha donup dolasip baskalari tarafindan tekrar soruluyor sorgulaniyor.

1. Sistem getirileri gecmis testler repaint durumu soz konusu.

Repaint ne demek googlede arastirin. Algoritma repaint vb gibi aratabilirsiniz.

2.sistem getirileri bileske hesaplaniyor yani sistem ben portfyu realize ettim toplu parayla tekrar baska hisseleri aldim gibi hesap yapiyor buda sistemin uzun vadeli hesaplamalarda asiri yuksek getiriler uretmesine sebebiyet veriyor.

Performansi sene sene veya 3 aydan 3 aya yuzdesel saf getiriyi hesapladiginiz sisteminizin iyimi kotumu oldugunu anlayabilirsiniz bileske getiri sizi cok yaniltir. Ornegin ilk 3 senede 20 ye katlayip kalan 5 senede sistem 0 uretim yapmis olabilir bu durumda siz vahy be 8 senede 20 kat diye sevinir sistem.baglarsiniz gecen 3 yilda getiri yuzde 0 olarak donebilir.

Yani evdeki hesap carsiya pek uymaz buna dikkat edin.

3. Ufak goruenen kucuk hatalar cok buyuk kayiplara sebep olacaktir. Sistem bir gun oncenin kapabis foyati baz alarak hesapla yapiyor alirkende alacagi hisseyi yine bir gun onceden aliyor. Yani siz gercek hesabinizda ayni islemi yapamazsiniz. 1 gunden birsey olmaz fark acilmaz dediginizi duyar gibiyim dikkat edin sistem bileske getiri hesapliyor sadece yuzde 5 lik bir fark bile devasa kazanc patlamalarina yol aciyor. Gecmis test ederken bu farklari dustugunuzde getirinin devasa boyutta azaldigini goreceksiniz.

4. sistrm normalde sig olan ve normalda alinmasi pek.mumkun olmayacak hisseleri almis ve satmis olarak yansitiyor.

Ormegin memsa diye hacimsiz bir hisseyi 100.000 tllik aldim 150 bin tl kazadim ve hemen o fiyattan sattim gibi hesapliyor.

Yani boyle sig bir hisseyi hem bir gun onceden hemde sabit bir fiyattan almak takdir edersiniz imkansiz buna kayma maliyeti olarak gecer.

Uzun.lafin.kisasi bu tur sikintilar goz onunde ulundurarak strateji belilemeniz sizin.menfaatinize olacaktir.

Tum.bu soylediklerimi bir idda olarak kabul edin aksini veya aynisi ispat edip etmemek size kalmis
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sizde bu program var mı aldınız mı peki ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by kont314 Yazıyı Oku
    Sizde bu program var mı aldınız mı peki ?

demo surumunu kullandım.

ben yaklasık 4 yıldır algoritmik yanı tam otomatık calısan sistem kullanıyorum.

bir server kiraladım o serverda sistem otomatık calısıyor. ıster 1 ay ıster 5 ay ekrana bakma otomatık calısır.

BU sebeple kayma maliyeti nedir algoritma ne gibi hatalar yaratabilir repaint nasıl birşeydir. vb vb gibi sorunların bize nasıl yansıdıgını deneyımleyen birisiyim.

Sormak istediğiniz birşey varsa kafanıza takılan cevaplayabilirim.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    demo surumunu kullandım.

ben yaklasık 4 yıldır algoritmik yanı tam otomatık calısan sistem kullanıyorum.

bir server kiraladım o serverda sistem otomatık calısıyor. ıster 1 ay ıster 5 ay ekrana bakma otomatık calısır.

BU sebeple kayma maliyeti nedir algoritma ne gibi hatalar yaratabilir repaint nasıl birşeydir. vb vb gibi sorunların bize nasıl yansıdıgını deneyımleyen birisiyim.

Sormak istediğiniz birşey varsa kafanıza takılan cevaplayabilirim.
    Sn.Erhanacıkoz1 Bilmediğim için sormak ihtiyacı duydum.
    1-Algoritma dediğiniz programı kendinizmi hazırlıyorsunuz?
    2-Örneğin seçmiş olduğum bir hisseyi xx gün içerisinde 60 dak.veya günlük olarak X ortalaması üzerine çıktığında alsın,ortalama üzerindeyken tutsun,ortalama altına düştüğünde satsın,alım satım için x ortalamasını takip etsin.Bu yapılabilirmi?
    3-Yapılabiliyor ise sizce bu yöntem kazanç için olumlu sonuç verirmi?
    4-Aracı kurumlar böylebir hizmet veriyormu?Biliyormusunuz?
    5-Cevabınız olumlu ise ,bunu gerçekleştirmek için hangi programı nereden almak gerekiyor(neler gerekir)
    şimdiden teşekkür etmiş olayım.

7.  Alıntı Originally Posted by mabthera Yazıyı Oku
    Finnete mail attım.
    Cevap gelince paylaşırım.
    İyi çalışmalar.
    Cevap geldi.
    "Belirtmiş olduğunuz husustaki değişiklik devam etmekte olan ürün geliştirme programımız kapsamında değerlendirilecektir." demişler...

Aylık olarak hesaplama yapılsada basit veya bileşik olarak 3 aylık hesaplamalarda sonuç yine aynı çıkıyor. Elle 6 aylık hesaplama yaptım birşey değişmedi yani geçmişe yönelik hisse fiyatlarına bakarak 3 er aylık periyotlarda basit ve artan dönemlerde bileşik uyguladım sonuç aynıydı ...

Sayfa 168/215 İlkİlk ... 68118158166167168169170178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •