Merhaba arkadaslar uzun suredir baska islerden oturu forma pek takilmiyorum ara sira bakiyorum uzun suredir sizi kendi halinize biraktim 
Ayni mesajlar hala daha donup dolasip baskalari tarafindan tekrar soruluyor sorgulaniyor.
1. Sistem getirileri gecmis testler repaint durumu soz konusu.
Repaint ne demek googlede arastirin. Algoritma repaint vb gibi aratabilirsiniz.
2.sistem getirileri bileske hesaplaniyor yani sistem ben portfyu realize ettim toplu parayla tekrar baska hisseleri aldim gibi hesap yapiyor buda sistemin uzun vadeli hesaplamalarda asiri yuksek getiriler uretmesine sebebiyet veriyor.
Performansi sene sene veya 3 aydan 3 aya yuzdesel saf getiriyi hesapladiginiz sisteminizin iyimi kotumu oldugunu anlayabilirsiniz bileske getiri sizi cok yaniltir. Ornegin ilk 3 senede 20 ye katlayip kalan 5 senede sistem 0 uretim yapmis olabilir bu durumda siz vahy be 8 senede 20 kat diye sevinir sistem.baglarsiniz gecen 3 yilda getiri yuzde 0 olarak donebilir.
Yani evdeki hesap carsiya pek uymaz buna dikkat edin.
3. Ufak goruenen kucuk hatalar cok buyuk kayiplara sebep olacaktir. Sistem bir gun oncenin kapabis foyati baz alarak hesapla yapiyor alirkende alacagi hisseyi yine bir gun onceden aliyor. Yani siz gercek hesabinizda ayni islemi yapamazsiniz. 1 gunden birsey olmaz fark acilmaz dediginizi duyar gibiyim dikkat edin sistem bileske getiri hesapliyor sadece yuzde 5 lik bir fark bile devasa kazanc patlamalarina yol aciyor. Gecmis test ederken bu farklari dustugunuzde getirinin devasa boyutta azaldigini goreceksiniz.
4. sistrm normalde sig olan ve normalda alinmasi pek.mumkun olmayacak hisseleri almis ve satmis olarak yansitiyor.
Ormegin memsa diye hacimsiz bir hisseyi 100.000 tllik aldim 150 bin tl kazadim ve hemen o fiyattan sattim gibi hesapliyor.
Yani boyle sig bir hisseyi hem bir gun onceden hemde sabit bir fiyattan almak takdir edersiniz imkansiz buna kayma maliyeti olarak gecer.
Uzun.lafin.kisasi bu tur sikintilar goz onunde ulundurarak strateji belilemeniz sizin.menfaatinize olacaktir.
Tum.bu soylediklerimi bir idda olarak kabul edin aksini veya aynisi ispat edip etmemek size kalmis
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri