Sayfa 171/172 İlkİlk ... 71121161169170171172 SonSon
Arama sonucu : 1376 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    patronun elinde sadece kontrolmatik yok.. iştiraklerindeki kişisel ortaklıkları var.. emkel mc fly plan s suyla çalışmıyor..

şirketi siz beğenmiyor, patronu siz sevmiyorsanız o sizin kendi kararınız.

şirketi biz beğeniyoruz, patronu biz seviyoruz.. bu bizim kendi kararımız.
    Emkel de tahtacilik yaptigi asikar. Orada da cok magdur yaratacak goruntu itibariyle

2. ispanya elektrik kesintileri kontrolmatik için ne önem taşıyor ?

Asıl neden, gerilimdeki dalgalanmalar, kontrolsüz üretim kayıpları ve iletim sistemindeki ani reaktif güç değişimleriydi. Raporda, sistemde daha fazla atalet olsaydı bile çöküşün önlenemeyeceği belirtilmekte. Bu analiz, yenilenebilir ağırlıklı sistemlerde voltaj kontrolünün ve şebeke izlenebilirliğinin ne kadar kritik olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.*TÜRKİYE İÇİN ÇIKARILABİLECEK DERSLERÇalışmada 28 Nisan 2025 İber Yarımadası elektrik kesintisinden çıkarılacak 8 kritik ders şöyle sıralandı:* * 1.Şebeke genişleme ve modernizasyonu, dağıtık enerji kaynakları göz önüne alınarak planlanmalıdır.** *2.Dağıtık ve öz tüketim tesislerinin gerçek zamanlı izlenebilirliği sağlanmalı ve dağıtık enerji kaynaklarından iletim ve dağıtım işletmecilerine veri akışı artırılmalıdır.*** *3.İletim ve dağıtım şebeke operatörleri arasındaki koordinasyon artırılmalıdır.** *4.Şebeke esneklik seçenekleri (enerji depolama, talep tarafı katılımı vb.)* çeşitlendirilmeli ve acil durumlarda hızla devreye alınabilmelidir.*** *5.Dinamik fiyat sinyalleri ve akıllı sayaçlar yaygınlaştırılarak talep esnekliği artırılmalı ve toplayıcılık (aggregator) mekanizması ile üreten tüketiciler piyasaya erişim sağlamalıdır.** *6.İnverter tabanlı üretimde gerilim kontrol kriterleri netleşmeli ve reaktif güç desteği iletim ve dağıtım seviyesinde entegre şekilde kurgulanmalıdır.** *7.Enterkonnekte hat kapasiteleri artırılmalı ve gerekli kontrol sistemleri oluşturulmalıdır.** *8.Ülke genelinde akıllı ve mikro şebeke uygulamaları yaygınlaştırılmalıdır. Kritik altyapılarda (örneğin hastane, havalimanı vb) mikro şebeke uygulamaları zorunlu kılınabilir.* Kaynak: Shura: Yenilenebilir ağırlıklı sistemlerde şebeke izlenebilirliği kritik

28 Nisan 2025’teki İber Yarımadası elektrik kesintisi, yenilenebilir ağırlıklı sistemlerde şebeke yönetiminin zayıflığını ortaya koydu:

⚡ Gerilim dalgalanmaları

⚡ Kontrolsüz üretim kayıpları

⚡ Ani reaktif güç değişimleri → Sistemin çökmesine neden oldu.

📌 Shura’nın 8 kritik dersi, özellikle enerji depolama, şebeke esnekliği ve izlenebilirlik üzerine odaklanıyor.

🚀 Kontrolmatik İçin Doğrudan Etkiler
    🔋 1️⃣ Enerji Depolama (POMEGA)
    📦 Enerji depolama sistemleri, şebeke esnekliği ve ani yük değişimlerinde hayati bir çözüm.

POMEGA’nın LFP bataryaları, bu tarz “ani devreye alınabilen” sistemler için ideal.

Ders 4 & 8: Enerji depolama ve mikro şebeke zorunluluğu → POMEGA için dev pazar fırsatı.

🛰️ 2️⃣ IoT ve Uydular (Plan-S)
    📡 Dağıtık üretim tesislerinin gerçek zamanlı izlenebilirliği (Ders 2) için Plan-S uyduları kritik.

Uydular sayesinde karasal ağlardan bağımsız anlık veri iletimi sağlanabilir.

Bu, Türkiye gibi geniş coğrafyada dağıtık enerji sistemlerinin kontrolünü kolaylaştırır.

🏭 3️⃣ SCADA & Akıllı Şebeke Çözümleri
    Kontrolmatik’in SCADA ve otomasyon sistemleri, Ders 1, 3 ve 6 ile doğrudan bağlantılı:
    ✅ Şebeke operatörleri arası koordinasyon
    ✅ Reaktif güç yönetimi
    ✅ Gerilim kontrol kriterleri

📈 Türkiye için Fırsat
    Türkiye, 2035’e kadar %65 yenilenebilir enerji hedefliyor → İspanya’daki riskler Türkiye’de de yaşanabilir.

🔋 POMEGA → Batarya depolama çözümleri

🛰️ Plan-S → Gerçek zamanlı izleme

🏭 Kontrolmatik SCADA → Akıllı şebeke modernizasyonu

Hepsi Kontrolmatik ekosisteminde hazır.

✅ SONUÇ: Kontrolmatik İçin Stratejik Katkı
    🌍 “İber Yarımadası örneği, Türkiye ve bölge için devasa bir iş fırsatı. Depolama + IoT + SCADA çözümleriyle KONTR tam bu boşluğu dolduracak konumda.”

3. İber Yarımadası kesintisinden çıkarılan 8 ders uygulanırsa Kontrolmatik (KONTR) için finansal büyüme senaryosu

ŞURA nın 8 Maddesi & KONTR un Ürünleri
    ŞURA Maddesi KONTRun Çözümü Etki
    1Şebeke modernizasyonu & dağıtık enerji planlaması SCADA, EMS, Grid Yazılımları Ciro artışı %10-15
    2Dağıtık üretim tesislerinin gerçek zamanlı izlenmesi Plan-S IoT Uyduları, Uzaktan İzleme Sistemleri Global hizmet geliri artışı
    3İletim & dağıtım operatörleri arasında koordinasyon SCADA, Haberleşme Çözümleri Yeni kontratlar
    4 Şebeke esnekliği (enerji depolama, talep tarafı katılımı) POMEGA Batarya Sistemleri Ciroya direkt büyük katkı
    5Dinamik fiyat sinyalleri, akıllı sayaçlar, talep esnekliği Akıllı Şebeke Çözümleri Ek gelir akışı
    6İnverter tabanlı üretimde gerilim kontrol kriterlerinin netleşmesi Reaktif Güç ve Voltaj Kontrol Sistemleri Yazılım + donanım satışları
    7Enterkonnekte hat kapasitesinin artırılması Trafo Merkezleri ve HV Projeleri EPC gelirleri büyür
    8 Akıllı ve mikro şebeke uygulamalarının yaygınlaştırılması (hastaneler, havalimanları vb.) Mikrogrid Çözümleri Yüksek marjlı işler

Finansal Etki Tahmini

Yeni Tedbirlerin Katkısı (2026-2027)
    Kaynak Ciro Katkısı
    Enerji Depolama (POMEGA) 8-10 Milyar
    Plan-S IoT Uydu Hizmetleri 1-2 Milyar
    SCADA & Akıllı Şebeke Projeleri 2-3 Milyar
    Yüksek Gerilim Projeleri 1-2 Milyar
    TOPLAM EK CİRO (2026) 12-17 Milyar

Yeni Tedbir Katkısı +12-17 Milyar

4 Net Kâr Katkısı
    Yüksek marjlı depolama (POMEGA): %12-15

IoT hizmet gelirleri (Plan-S): %20+ marj
    SCADA/Mikrogrid çözümleri: %10-12 marj

SONUÇ: KONTR İçin Oyun Değiştirici
    İber Yarımadası dersi Türkiye ve bölge ülkelerinde uygulanırsa:

KONTRun cirosu 2 katına çıkar

Net kâr 3-4 kat artar

hesaplamaya katılmamış ama nihayetinde gerçekleştiğinde doğrudan ciroya katkı sağlayacak işler..

kontr için güncel hisse fiyatı , o olur bu olur deyince soytarı diyenler olacaktır..

inşallah paralı soytarı oluruz..

4. Rakamlar havada ucusiyor. Faaliyet raporlarinda yatirimci sumumlarinda da rakamlar havada ucusuyordu. Sonuc 100 lerden 20 lere dusen hisse fiyati. Patron hisse satislari. Sami nin parali elemanlari ne guzelde fizibilite cikartmis. Milyar TL ler bol sifirli karlar.

Bunlar hep yalanciyi opmediklerinden oluyor.

5. okanın mumu yatsıya kadar yanar ama okan bu

onur gurur varmı yok anca makbule kaşıklar sümüklü hocasının dibinde diğeride aylavyu hocam diye forma giyer

bu okanlar varya bu okanlar hep manipilasyon yalan dolan işleri bu hocalarından aldıkalrı terbiye bu

yalan söyler ama yüzü kızarmaz utanmaz hala yalana devam eder bu okangillerden çok var
    her yerdeler maalesef toplumun yozlaşmasının sebeplerinden biride bu makbuleci okangiller

yalan yorum başka bir bk yok bilgi yok eğitim,bilgi yok sen bilgiyi verirsin yalanda ısrar eder hitlerinde kampanya tetikçisi goebbels sadece uydurma yanlış bilgi manipile eder

okan gillerin 1000 tl hisesi vardır ama her bl maydonoz olur yorum yazar sanırsın batmış parası ama sadece 1000 tl goebbels okan

6.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    okanın mumu yatsıya kadar yanar ama okan bu

onur gurur varmı yok anca makbule kaşıklar sümüklü hocasının dibinde diğeride aylavyu hocam diye forma giyer

bu okanlar varya bu okanlar hep manipilasyon yalan dolan işleri bu hocalarından aldıkalrı terbiye bu

yalan söyler ama yüzü kızarmaz utanmaz hala yalana devam eder bu okangillerden çok var
    her yerdeler maalesef toplumun yozlaşmasının sebeplerinden biride bu makbuleci okangiller

yalan yorum başka bir bk yok bilgi yok eğitim,bilgi yok sen bilgiyi verirsin yalanda ısrar eder hitlerinde kampanya tetikçisi goebbels sadece uydurma yanlış bilgi manipile eder

okan gillerin 1000 tl hisesi vardır ama her bl maydonoz olur yorum yazar sanırsın batmış parası ama sadece 1000 tl goebbels okan
    Ne olur ne olmaz. Yazilanlari bir etiketliyelim. Silinir duzeltilir mazallah. Ve ekleyelim.

Kisi kendinden bilir isi derler atalarimiz.

Yazilanlar yukarida zaten. Yatirimcilar kimin dogru kimin yanlis oldugu kararini verecektir.

7.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Ne olur ne olmaz. Yazilanlari bir etiketliyelim. Silinir duzeltilir mazallah. Ve ekleyelim.

Kisi kendinden bilir isi derler atalarimiz.

Yazilanlar yukarida zaten. Yatirimcilar kimin dogru kimin yanlis oldugu kararini verecektir.
    sende aylavyu forması yaptırdınmı yahu neye kim karar verecek bilgin yok cahilsin bunu hakaret için söylemiyorum cahilliğinin farkında değilsin yada ezdiğim için kayış koptu deliliğe vuruyorsun bilerek gerçekleri saptırıyorsun
    yada hissen yok diye umrunda değil milleti trollüyorsun

ben özellikle kötü düşen hisselerde yazıyorum ülker petkim agholding tamamen bilgilendirme amaçlı niye düştü çıkması için neler gerekiyor vs

bide seni görüyorum tuttuğun takımın genetiği ile tam uyumlu yorumlar, yazılar teknik direktörünün ruh ikizi

8.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    sende aylavyu forması yaptırdınmı yahu neye kim karar verecek bilgin yok cahilsin bunu hakaret için söylemiyorum cahilliğinin farkında değilsin yada ezdiğim için kayış koptu deliliğe vuruyorsun bilerek gerçekleri saptırıyorsun
    yada hissen yok diye umrunda değil milleti trollüyorsun

ben özellikle kötü düşen hisselerde yazıyorum ülker petkim agholding tamamen bilgilendirme amaçlı niye düştü çıkması için neler gerekiyor vs

bide seni görüyorum tuttuğun takımın genetiği ile tam uyumlu yorumlar, yazılar teknik direktörünün ruh ikizi
    Komik sey. Uzuluyorum sana. Allah sevenlerine sabir versin.

Sayfa 171/172 İlkİlk ... 71121161169170171172 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •