Arkadaşlar ABD deki FED bizim MB gibi değil..
Garanti Akbank Yapıkredi bir araya gelmiş MBFED gibi bir şey kurmuşlar tl basıp hükümete borç verdiğini düşünün. FED aynen budur.
.
.
.
Siz en iyisi benim alt yazı cevirdiğim şeyi izleyin..
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
91 kriziyle benzerligi biraz var.Saddam kimyasal silah kullanacak korkusu/endisesiyle dogu ve guneydogu bolgelerinde maske edinmisti insanlar.Ayrica cam ve kapilarina biyolojik/kimyasal serpintiden korunma amacli naylonlarla muhafaza altina almislardi.Bunlara ilaveten korfez savasinin nasil sonuclanacagi endisesi,savasa girilmesi ihtimali mali krizi tetiklemis borsa bugunkundende sert bir sekilde dususler yasamis batan zor duruma dusen bankalar olmustu.Doviz kurlari %400 kadar artmisti.Ben o zamanki krizle arasinda biraz benzerlik goruyorum.Tabiiki birebir aynisi olamaz.Sonuc olarak o krizde ve digerlerindede korkmadan uzun vadeli dusunerek dogru hisselere yatirim yapanlar ilerleyen yillarda cok iyi kazandi.Almayan /alamayanlarda ileriki yillarda hep ayni seyi soyleyip durdu.O DONEMLERDE HISSE ALIP UNUTMAK VARMIS.
Tabiiki krizin derinligini gozardi etmeden uygun yerlerden pozisyon almak en onemlsi.Bunlar gecmise donuk anilarimin aktarimindan ibarettir.Yatirim tavsiyesi olarak dusunulmesin.Bu kriz farkli olabilir.
Trend degistigi zaman kimin seyi kimin seyinde belli olmuyor artik. Onlarin da pek anlami kalmiyor. Ama bir toparlama emaresi seans sonlarina dogru olumlu yansiyor bize.
Evet siramizi savdik bugunluk, yanliz VIX oldu 70. Toparlar teorilerimiz cakildi. 2008'de gordugu zirve. Eee, para korkusu degil de d.t korkusu olunca boyle oluyor demek.
Yer İmleri