ssk: sağlık + emeklilik şeklinde iki ayrı kesinti yapıyor. bu iki ayrı kesintinin teoride harcanacak yerleri de ayrı.
sağlık primleri sağlık sistemi için harcanıyor. senin için hazır hastane ve doktor besliyor devlet. ok.
buna zaten kimse itiraz etmez. yani sağlık primin ödendiği ay zaten harcanıyor.
ancakkk. emeklilik kesintisi senin için kağıt üstünde devlet tarafından biriktiriliyor (aslında harcıyor). sonra sana emekli olunca ( ki onun şartlarını da kafasına göre değiştiriyor işçi aleyhine) bu parayı taksit taksit vereceğim diyor.
burada gereksiz yere ajitasyon yapan bir kesim ise eyt üzerinden ülke ekonomisini kurtaracaklarını sanıyor (verilmemeli imiş bunlara göre).. bak bakkk bakk. uyanık. o zaten benim param. kafa almıyor galiba bazılarının. devlet bana iyilik yapmıyor. işçi devleti yıllarca finanse ediyor emeklilik primi ile. enflasyonla zaten eziyor geri verirken ama neticede o para işçinin parası: dolayısıyla eyt lilerin sonuna kadar hakkıdır. benim için ideal olan aslında bana topluca (bir kesinti yapabilir %10-20 artık neyse) emeklilik paramı vermesi, emeklilik hakkından feragat edebilirim. ama o da hükümetin işine gelmez. böyle taksit taksit verecek. işi bilmeyenlerde sanki eyt liler devlete yükmüş gibi konuşmaya devam edecek.
Bizim alamadığımız maaşlarıda verseler di iyi olacaktı![]()
Yer İmleri