Sayfa 173/1004 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

Sert bir düşüş olacağı kesin de; ne zaman olacak o belli değil.

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Doktor yer gök kanal oldu...USDARS ile USDVES e bak bakalım kanal manal var mı? 3 e gidiyoruz o yüzden kanal yeni oluşuyor, oluşunca 1-3 deyip 2-4 paraleli atılacak, ki paralel de şart değil bu kadar uzatırsa daralan kanal olur.

Süt 7 TL, yoğurt 8 TL, peynir 30 TL...hava bedava su bedava daha ne ossun..dana eti de 68 TL miş...ayıptır söylemesi geçen mahalle pidecisinde 1.5 karışık pide yedim 60 TL aldı, bi tuhaflık var ama ne
    Spesiyal dir o spesiyal 😂😂

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Sormasi ayip neden TL desiniz?

Neden dolar degil?
    13 TL üstünde Dolar kanımca tam anlamıyla köpük bölgesindedir. Dolayısıyla TL tarihindeki en düşük seviyededir, hem TÜFE reel efektif kur hem de gelişmekte olan ülkeler reel efektif kur bazında. Kontrollü kambiyo rejimine geçilmesi an meselesidir diye düşünüyorum aynen Barron's FT Reuters da dendiği gibi zira başka seçenek kalmadı. Diğer 2 opsiyon olan faizlerin artırılması ile olmayan rezervlerin satışı mümkün olmadığına göre geriye tek bir seçenek kalıyor ve o da sabit kur veya kontrollü kambiyo rejimi artı sermaye hareketlerinde kısıtlamalar. İşte bu yüzden 13 TL nin hemen altından TL ye geçtim. Gece yarısı yayınlanacak bir kararname ile bu iş çözülür.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Ne kadar fedakâr üreticimiz var, halk enflasyon altında ezilmesin diye artan fiyatları yansıtmıyor, cebinden ödüyor.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Şebekede su kalmadı.!!
    Sistem çökmüş durumda.!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Yükselen takoz görüntüsünü bozarsa uçar yukarı. Bozamaz ise sert düşüş olur diye yorumlamaktayım.

7. Geçen gün şeref oğuzu dinledim. Diyor ki merkez bankasının doların fiyatını düşürmek gibi amaçları yok. Amaçları kontrollü yükselmeyi sağlamak. 94 senesinde 8 binden 42 bine çıkmıştı. 2 bin 3 bin haftada artarak. Şuanda olan da bu dedi. Sene sonu 15, 16,17 olamaz diyemem dedi...

.

Alıntı: ekonomi yazarı!!!
    Piyasada TL geçmiyor

3 Aralık 2021 Cuma
    İnşaat yapan bir arkadaş anlatıyor… ''Demir almak istedim. İlk gün henüz fiyat belirlenmedi. Saat 15,00'te belli olur. Dediler. Saat 15.00 oldu. Kur aşırı haraketli yarın bakalım dediler. Demiri iki gün sonra alabildim.''

Tershaneden fiyat alan başka birisi anlatıyor… ''Montaj için fiyat istedim. Euro olarak verdiler. Oysaki montaj maliyeti içinde ithal girdi yüzde 10 dolayındadır. Yüzde 90 işçiliktir.'' Yani işçilikte Euro'ya bağlandı.

Önceleri Türkiye'de çift para sistemi vardı. Şimdi fiilen TL kalktı. Piyasa TL kabul etmiyor. Artık tek para olarak dolar veya Euro kabul ediyor.

Milli Parası olmayan bir ekonominin iktisat politikası olmaz ve bu durum sürdürülemez.
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 173/1004 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •