Artan

81,95 10 13:55
12,10 10 14:32
15,42 9.99 14:33
89,30 9.98 14:33
325,00 9.98 14:33
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 14:33
35,60 -9.96 14:33
257,75 -9.96 14:33
14,49 -9.94 14:32
14,83 -8.57 14:33
Azalan Hisseler

Ýþlem

4.576.831.934,22 14:33
4.400.067.628,80 14:33
3.997.508.128,00 14:33
3.647.388.326,90 14:33
3.349.505.604,04 14:33
Tüm Hisseler
Sayfa 175/686 ÝlkÝlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 5534 madde; 1,393 - 1,400 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Tavan olunca çekindim bu sefer seans içi yazý yazmaya.
    Her haberden sonra nasýl olsa salýyorlar tekrar aþaðý, þeklinde düþünenler muhtemelen ters köþe oldular.
    Gerçi bellide olmuyor.En son gene böyle düþündüðümde Ukrayna -Rusya savaþý çýkmýþtý.
    Satanlar haftaya geri alma kararý verirlerse yükseliþe katkýlarý olur.
    Yeterince trade etmiþlerdir diye düþünüyorum.
    Bu seferde azýcýk yüksekten alsýnlar.
    Herkesin stratejisine saygým var.Hayýrlýsý olsun.
    Trade kazandýrýr,uzun vade beklemek zengin eder.
    Herkesin bayramý þimdiden mübarek olsun.
    Saðlýklý günler dilerim.

2. Olayýn büyüklüðünü anlamamýþ olanlar olabilir.

Bu 2 haber sanýrým bugünkü KAP haberinin þirkete ne kadar büyük deðer katacaðýnýn bir göstergesidir.

Benzer iþi yapan easycep 100 milyon USD üzerinden deðerlendirildi daha 2 ay önce. Tek yaptýðý iþ yenilenmiþ cep telefonu ticareti. Ýçinde bir sürü iþ ile beraber bu iþi de yapmaya baþlayan arenanýn toplam deðeri ise þu an 100 milyon USD deðil.

https://webrazzi.com/2022/03/28/easy...-yatirim-aldi/

Bir de pazar hakkýnda bilgimiz olsun.

2. elde alýnýp satýlan cep telefonu miktarý sýfýrdan daha fazla. Ýþlem hacmi ise 6 milyar USD. Buradan ne kadar pay alýrýz bunu yakýnda bilançolarda görürüz ama %5 pay alsak , ciroya etkisi 300 milyon USD'lar olur. Sýfýr telefon satýþýna katkýsýný ise hiç saymýyorum.

Geçenlerde bir arkadaþ Paynet satýlýrsa hangi büyüme hikayemiz kalacak demiþti. Ben de Paynet satýlsýn oradan 1 milyar lira nakit giriþi olsun elbet yeni büyüme hikayeleri olur. Yada bir þirket satýn alýrlar demiþtim. Buyrun size yeni büyüme hikayesi. 2021 cirosu 600 milyon USD civarý , 2022 cirosu 1 milyar USD'ýn üstü , 2023 cirosu 1,5 milyar USD civarý. USD bazýnda bu kadar büyümek çoðu þirketin uzun vadede yapamayacaðý bir iþ.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/si...mercek-altinda

Bakalým bayram sonrasý ne tepki verecek hisse. Tavanda 250 bin lot alýcý ile kapattýk.

Dün Ýþ yatýrým 200 bin lot aldý bugün de nette 500 bin lot aldý ama bence alan adam 600 bin lot net aldý. Satanlar KY oldu.

Eðer dün alan Ýþ yatýrým ile bugün alan ayný adam ise , bu haberi bir þekilde önden haber almýþ olabilir. Bayram sonrasý takaslardan anlarýz kimin aldýðýný. Dün alan fon da olabilir. Ama bugün alan kiþi kimseye alýþ fýrsatý bile vermedi sildi süpürdü ortalýðý.

Bayram sonrasý devam ederse perþembe ve cuma alýþlarý ile 16 liralar görülebilir tekrar.

Hadi hayýrlýsý diyelim , güzel bir yola girdi þirket. Üstelik daha bilanço ve Paynet beklentimiz gerçekleþmedi bile. Onlarla beraber yakýn zamanda 20 liralarýn üstüne çýkmasý kuvvetle muhtemel.

3.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Olayýn büyüklüðünü anlamamýþ olanlar olabilir.

Bu 2 haber sanýrým bugünkü KAP haberinin þirkete ne kadar büyük deðer katacaðýnýn bir göstergesidir.

Benzer iþi yapan easycep 100 milyon USD üzerinden deðerlendirildi daha 2 ay önce. Tek yaptýðý iþ yenilenmiþ cep telefonu ticareti. Ýçinde bir sürü iþ ile beraber bu iþi de yapmaya baþlayan arenanýn toplam deðeri ise þu an 100 milyon USD deðil.

https://webrazzi.com/2022/03/28/easy...-yatirim-aldi/

Bir de pazar hakkýnda bilgimiz olsun.

2. elde alýnýp satýlan cep telefonu miktarý sýfýrdan daha fazla. Ýþlem hacmi ise 6 milyar USD. Buradan ne kadar pay alýrýz bunu yakýnda bilançolarda görürüz ama %5 pay alsak , ciroya etkisi 300 milyon USD'lar olur. Sýfýr telefon satýþýna katkýsýný ise hiç saymýyorum.

Geçenlerde bir arkadaþ Paynet satýlýrsa hangi büyüme hikayemiz kalacak demiþti. Ben de Paynet satýlsýn oradan 1 milyar lira nakit giriþi olsun elbet yeni büyüme hikayeleri olur. Yada bir þirket satýn alýrlar demiþtim. Buyrun size yeni büyüme hikayesi. 2021 cirosu 600 milyon USD civarý , 2022 cirosu 1 milyar USD'ýn üstü , 2023 cirosu 1,5 milyar USD civarý. USD bazýnda bu kadar büyümek çoðu þirketin uzun vadede yapamayacaðý bir iþ.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/si...mercek-altinda

Bakalým bayram sonrasý ne tepki verecek hisse. Tavanda 250 bin lot alýcý ile kapattýk.

Dün Ýþ yatýrým 200 bin lot aldý bugün de nette 500 bin lot aldý ama bence alan adam 600 bin lot net aldý. Satanlar KY oldu.

Eðer dün alan Ýþ yatýrým ile bugün alan ayný adam ise , bu haberi bir þekilde önden haber almýþ olabilir. Bayram sonrasý takaslardan anlarýz kimin aldýðýný. Dün alan fon da olabilir. Ama bugün alan kiþi kimseye alýþ fýrsatý bile vermedi sildi süpürdü ortalýðý.

Bayram sonrasý devam ederse perþembe ve cuma alýþlarý ile 16 liralar görülebilir tekrar.

Hadi hayýrlýsý diyelim , güzel bir yola girdi þirket. Üstelik daha bilanço ve Paynet beklentimiz gerçekleþmedi bile. Onlarla beraber yakýn zamanda 20 liralarýn üstüne çýkmasý kuvvetle muhtemel.
    çok teþekkürler Emirhan Bey, sizin bu yazýnýzý okuyana kadar ben haberi çok sýradan bulmuþtum..

4.  Alýntý Originally Posted by ADORABLE Yazýyý Oku
    çok teþekkürler Emirhan Bey, sizin bu yazýnýzý okuyana kadar ben haberi çok sýradan bulmuþtum..

Yok hocam sýradan bir haber deðil. Sýradan bir haber olmadýðý hem bir önceki paylaþýmýmdaki haberlerden belli , hem de dün yüksek iþlem hacmi ile tavan olmasýndan belli.

Sýradan bir haber olmadýðýný þuradan da anlayabilirsiniz. Brightstar haberinin geldiði 2 Aralýk günü bile bu hisse %3-4 yükselmedi. Hatta Paynet haberinin geldiði 8 þubat günü bile tavan olamadý. Ama dün bu haberin gelmesi ile tavan oldu.

Tabi Brightstar ve Paynet haberlerinin önden yükselmesi oldu ve beklenti gerçekleþince satýþ da gelmiþ olabilir ama mesela Paynet haberi herkese sürpriz olmuþtu ve sýrf o haberle 2-3 tavan olmasý gerekirken olmamýþtý. Hatta sonrasýnda hissenin %20 düþtüðünü gördük.

Ama bu yenileme merkezi haberi tavan yapmaya yetti. Tabi burada dün 600 bin lot alýþ yapan ve tek elden olduðu anlaþýlan Ýþ yatýrým alýþlarýnýn önemi çok. O kiþi bu haberin çok önemli olduðunu anladý ve piyasayý ayaða kaldýrdý. Perþembe de 200 bin lot aldý Ýþ yatýrým. Ayný kiþi mi bayram sonrasý perþembe Cuma takaslardan anlarýz. Fon da olabilir Perþembe alan ama bence ayný kiþi.

Arenanýn elinde 8-10 bin bayi ve satýþ noktasý var. Brightstarýn elinde de 1000'in üzerinde Vodafone shop var. Tüm bunlar bu yenileme merkezinin ofisi gibi çalýþacak.

Buralardan hem 2. el telefon alým satýmý yapýlacak hem de takasa gelen telefonlara sýfýr telefon satýþý da yapýlacak. Hep telefon diyorum ama iþin içinde tablet , laptop ve masa üstü bilgisayarlar da olacak. Ama aðýrlýk telefon olur.

Yani bu operasyonla , normalde yeni ve 2. el telefonunu arena veya brightstar satýþ noktalarýndan almayý düþünmeyen birçok insan bu opearsyon sayesinde buralara yönelecek ve satýþlarý arttýracak. Bu tür olaylarda , pazarlama , pazara yakýn olma , müþteriye yakýn olma , ulaþýlabilir olma çok önemlidir . Arena da bunu 10-11 bin bayi ve satýþ noktasý ile yapacak. Hatta daha da artma durumu olur bu satýþ noktalarýnýn.

Paynet satýþýnýn da bu iþ ile ilgili olabileceðini düþünüyorum. Sonuçta bu iþ için sermaye lazým olacak. Bir sürü kiþi iþe almanýz lazým , onarým merkezleri kurmanýz lazým vesaire. Bunlar için de para lazým. Paynetten gelecek olan paranýn bir bölümü bu iþ için kullanýlacak olabilir.

Bir önceki paylaþýmda belirttim , sadece bu iþi yapan easycep 100 milyon USD , koskoca arena , paynet ile , solar enerji ile , türkiyenin en büyük toptancýlarýndan biri olmasý ile , brighstar ile toplam 100 milyon USD deðil. Sizce de burada bir tuhaflýk yok mu ?

Çok büyük tuhaflýk var ve birileri bu tuhaflýðý görüp almaya baþlayacak. Ýþ yatýrýmdaki adam baþladý zaten. Bayram sonrasý çok ters bir durum olmazsa devamý gelir.

Zaten bilanço da 15-20 gün içinde açýklanacak. Ama bu kadar beklenti ile bilanço bile arka planlara düþtü artýk. Çünkü bilanço tek defalýk bir beklenti deðildir. Her 3 ayda bir yenisi geldiðinde devamlý canlý tutulan ve rutin bir beklentidir. Her bilanço da bir öncekinden iyi geleceði için yeni br beklentidir.

Þu anda asýl beklenti , bu yenileme iþinin arkasýnýn nasýl geleceði ve Paynet satýþýdýr. Bu yenileme iþi ile ilgili olarak yeni geliþmeler de olacaktýr. Belki ayrý bir þirket kurarlar bunun için. Veya o iþ için ortak bile alabilirler. Easycepe kimlerin ortak olduðu haberde vardý. Sonuçta fon lazýmsa yenileme iþi için ayrý bir þirket kurulup oraya yatýrýmcý alýnabilir.

Þimdi artýk yere daha saðlam basýyoruz. Ýþler çeþitleniyor ve artýyor. Bu kadar farklý alanlarda iþ yapan baþka bir teknoloji þirketi yok. Bunun da artýk þirket deðerine yansýmasý lazým. O da bence artýk baþlayacak 1-2 ay içinde.

Benim 300 milyon USD þirket deðeri hedefim var 18 ay içinde. Bu ne kadar gerçekleþecek hep beraber göreceðiz.

5.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    .
    Mutlaka onden alinmis bir haber cunku yetkilendirme bilgisi 21 Nisan tarihinde verilmis, ve Ticaret Bakanliginin sitesinde yayinlanmis (sitenin kendi uzerinde de 25 Nisan diye tarih atmislar).

Isin garip yani kamuya acik bu bilginin KAP'a gonderilmesi icin sirket 1 haftaya yakin zaman harcamis.

Enteresan bir sekilde de bu sure zarfinda endeks %3.5 duserken ARENA hissesi haberin aciklanmasindan bir gun oncesine kadar (yani Is yatirim'in elini acmasina kadar) %9.5 dusmus.

6. Bugün aç gözlülüðüm yüzünden ilave alamadým. Petun'un vereceði temettü kadar arena hissesi almaya niyetlendim 12.90 tl.den talimat verdim. Baktým düþüyor talimatý 12.85 tl.ye çektim, 12.89'a kadar düþtü ben kuruþ hesabý yaparken tavaný kaçýrdým :) Mevcut hissem tavan oldu ancak kuruþ hesabý yüzünden ilave alamadýðým için sevincim yarým kaldý:)

7. Bu yetki belgesi sadece bir þirkete mi veriliyor? Talep eden her teknoloji þirketine veriliyor mu? Yani isteyen herkes bu yetki belgesini alabiliyirsa ve bu iþe girebiliyorsa bir noktadan sonra bu alanda da rekabet çok olur.

8.  Alýntý Originally Posted by kenn Yazýyý Oku
    Bu yetki belgesi sadece bir þirkete mi veriliyor? Talep eden her teknoloji þirketine veriliyor mu? Yani isteyen herkes bu yetki belgesini alabiliyirsa ve bu iþe girebiliyorsa bir noktadan sonra bu alanda da rekabet çok olur.

Talep eden herkese verilse , bu iþ için yetki belgesi vermezdi koskoca bakanlýk. Ýþ basit bir iþ yeri açma prosedürü ile belediyeden alýnan ruhsatla yapýlýrdý.

Bununla ilgili kriterler Ticaret bakanlýðýnýn sayfasýndaki yönetmelikte yazýyor. Çok aðýr þartlarý yok . Þu ana kadar 18 firma almýþ. Ama alanlar içinde en tanýnanlarý Vestel , Easycep ve Arena. Diðerlerinin çok yaygýn aðý yok.

Bu iþte zor olan yetki belgesi almak deðil zaten , yenilenecek telefonu piyasadan direk þekilde alýp , direk þekilde satabilecek organizasyonunuzun olmasý. Yani bir önceki paylaþýmýmda dediðim gibi , pazara yakýnlýk , müþteriye yakýnlýk , ulaþýlabilir olma , toplama ve daðýtým merkezlerinizin çok olmasý vesaire.. Bunu da yapabilen çok firma yok. Bu iþ için her il ve ilçede bayiniz olmasý lazým. Vestel gibi , arena gibi. Easycep bile þu an bu kriterden uzak olmasýna raðmen 100 milyon usd deðere ulaþmýþ.

Ýlgili yönetmelik ekte.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20200822-6.htm

Bu aþaðýdaki haber bu iþin ne kadar karlý olduðunu gösteriyor. Ýlla ki bu kadar karlý iþe giren baþkalarý da olacaktýr ama bu kadar geniþ bir aða sahip olmalarý için yüksek sermaye lazým. Bence Arena bu iþi finanse etmek için de Paynetten gelecek olan parayý kullanacak olabilir.

https://www.esgazete.com/taksit-duze...masini-istiyor

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bdd...k%20belirlendi.

Yenilenmiþ telefon iþine BDDK'da destek ve teþvik veriyor. Hem taksit sayýsý sýfýra göre daha yüksek hem de vergisel teþvikler var. Sonuçta devlet bu iþe ithalatý önleyici bir iþ olarak bakýyor. Bu iþ üretim iþi olmasa bile , bu iþin yaygýnlaþmasý ithalatý azaltacaðý için devletin teþvik kapsamýnda. Yarýn öbür gün daha farklý teþviklerde olabilir.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bdd...k%20belirlendi.

Dediðim gibi bu iþ organizasyon iþi. Easycep firmasýnýn bile toplam maðaza sayýsý 10-15 civarý. Yai bu tür iþlerde geniþ bir daðýtým ve satýþ aðýnýzýn olmasý lazým. Bu da Arena'da var.

Haberlerin birinde bu iþin çok da karlý olduðu yazýyordu. Zaten bu kadar karlý olmasa 10-15 maðazalýk easycep 100 milyon USD üzerinden deðerlenmezdi.

Firma sayýsý artýnca rekabet de artabilir ama bu rekabette arena ön plana çýkar binlerce satýþ noktasý ile. Bence sýrf bu ürünlerin satýldýðý yeni maðazalar bile açabilir arena paynetten gelecek olan paranýn da desteði ile. Bu iþi ayrý bir þirket açarak da yapabilir. Türkiyenin her yanýna yenileme merkezleri de kurabilir. Sonuçta hem toplarken , hem yenilerken hem de tekrar satarken pazara ne kadar yakýn olursanýz o kadar rekabette öne çýkarsýnýz.

Arena da bu iþte bir adým önde olur her zaman.

Bu iþ daha çok pahalý telefonlarda daha fazla raðbet görür. Brightstarýn da çok fazla Samsung ve Iphone sattýðýný biliyoruz. Bu durumda bu iþ ile ilgili yapýlan takaslarda Brightstarýn da daha fazla telefon satma olanaðýna sahip olacaðý kesin.

Yani organizasyon iyi kurulursa tam bir entegre iþ Arena için. Hem yeni telefon satýþlarýný arttýrýr , hem daha fazla 2. el telefonu alýp yenileme olanaðý sunar , hem de bu yenileme sýrasýnda daha fazla yedek parça satýþýna sahip olur.

Mesela easycepin sýfýr telefon distribütörlüðü veya toptan parça ithalatý olduðunu sanmýyorum. Vestel de her marka cep telefonunu satmaz. Halbuki arena bu iþ konusunda uçtan uca her iþte var . Hem parça ithalatçýsý toptancýsý , hem tablet , bilgisayar ve telefon iþinde en az 10-15 markanýn direk ithalatçýsý yada distribütörü , hem bu iþ için perakende satýþ aðýna sahip , hem de zaten geçmiþten gelen bir teknik servis organizasyonu olan bir þirket.

Yani easycep firmasýna göre çok daha fazla avantajý var.

Bakalým ben bu konuda CEO yada baþka bir yetkilinin yakýnda basýna bilgi vermesini bekliyorum. O bizden daha iyi anlatýr bu iþe neden girdiklerini , ne umduklarýný , satýþlarýný nasýl etkileyeceðini vesaire. Yada bu iþi daha efektif yapmak için ne tür adýmlar atacaklarýný yatýrýmlar yapacaklarýný anlatýr.

Bayram sonrasý böyle bir basýn açýklamasý yapsalar iyi olur.

Sayfa 175/686 ÝlkÝlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •