Olayýn büyüklüðünü anlamamýþ olanlar olabilir.
Bu 2 haber sanýrým bugünkü KAP haberinin þirkete ne kadar büyük deðer katacaðýnýn bir göstergesidir.
Benzer iþi yapan easycep 100 milyon USD üzerinden deðerlendirildi daha 2 ay önce. Tek yaptýðý iþ yenilenmiþ cep telefonu ticareti. Ýçinde bir sürü iþ ile beraber bu iþi de yapmaya baþlayan arenanýn toplam deðeri ise þu an 100 milyon USD deðil.
https://webrazzi.com/2022/03/28/easy...-yatirim-aldi/
Bir de pazar hakkýnda bilgimiz olsun.
2. elde alýnýp satýlan cep telefonu miktarý sýfýrdan daha fazla. Ýþlem hacmi ise 6 milyar USD. Buradan ne kadar pay alýrýz bunu yakýnda bilançolarda görürüz ama %5 pay alsak , ciroya etkisi 300 milyon USD'lar olur. Sýfýr telefon satýþýna katkýsýný ise hiç saymýyorum.
Geçenlerde bir arkadaþ Paynet satýlýrsa hangi büyüme hikayemiz kalacak demiþti. Ben de Paynet satýlsýn oradan 1 milyar lira nakit giriþi olsun elbet yeni büyüme hikayeleri olur. Yada bir þirket satýn alýrlar demiþtim. Buyrun size yeni büyüme hikayesi. 2021 cirosu 600 milyon USD civarý , 2022 cirosu 1 milyar USD'ýn üstü , 2023 cirosu 1,5 milyar USD civarý. USD bazýnda bu kadar büyümek çoðu þirketin uzun vadede yapamayacaðý bir iþ.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/si...mercek-altinda
Bakalým bayram sonrasý ne tepki verecek hisse. Tavanda 250 bin lot alýcý ile kapattýk.
Dün Ýþ yatýrým 200 bin lot aldý bugün de nette 500 bin lot aldý ama bence alan adam 600 bin lot net aldý. Satanlar KY oldu.
Eðer dün alan Ýþ yatýrým ile bugün alan ayný adam ise , bu haberi bir þekilde önden haber almýþ olabilir. Bayram sonrasý takaslardan anlarýz kimin aldýðýný. Dün alan fon da olabilir. Ama bugün alan kiþi kimseye alýþ fýrsatý bile vermedi sildi süpürdü ortalýðý.
Bayram sonrasý devam ederse perþembe ve cuma alýþlarý ile 16 liralar görülebilir tekrar.
Hadi hayýrlýsý diyelim , güzel bir yola girdi þirket. Üstelik daha bilanço ve Paynet beklentimiz gerçekleþmedi bile. Onlarla beraber yakýn zamanda 20 liralarýn üstüne çýkmasý kuvvetle muhtemel.
Yer Ýmleri