Sayfa 176/303 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon
Arama sonucu : 2419 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: The last of the mohicans

Mohikan usta çok geçmiş olsun ,Rabbim çocuğunuza sağlık verir inşallah

2. Gecmis olsun Milletten yardimlarini esirgemeyen birisine Allah , rahmetini sifasini hic esirgemez.

3. bu mubarek ramazanın son cuması .sayın mohikan. allah c.c. çocuğuna şifa verir inşallah...
    kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4. yaw mohıgan usda bukadar derdin arasından bizlerden iki kelam esirgemedigin için yarabbim de inşallah cocuguna sihati esirgemez cocuklarıyın gününü göresin abim adamın dibisin çümleten arefemiz mubarek olsun hayırlı akşamlar

5. Mohikan hocam çok geçmiş olsun evladiniza rabbim şifa versin insallah iyi bayramlar...

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Sn Mohikan bol şifalar. En kısa sürede sağlığına kavuşması temennisiyle çok geçmiş olsun.İyi bayramlar.

7. Sayın Mohikan
    Kullandığınız kaynaklar sizi yanlış düşünmeye itiyor bunu net söylüyorum.kendi kaynağımı vermemekle birlikte buna yakın olan SIPRI istatisliklerini kullanmanızı öneririm.
    "Türkiye GSMH'sına oranla ordu ve silaha en fazla pay ayıran ülkelerin başında geliyor."
    2016 itibari ile bu konuda Türkiye 38. sıradadır.
    https://public.tableau.com/views/Hea...showVizHome=no
    Bu linkte ülkelerin sağlık ve askeri harcamalarının GDP(GSYH)'e oranlarının dünya ortalamasını gösteriyor.
    Bu tür araştırmaları en iyi yapan SIPRI sitesinde:
    https://www.sipri.org/databases/milex
    bu linkte altta Data for all countries 1949–2016 (excel spreadsheet) kısmını açıp inceleyin(share of GDP bölümü).Kıbrıs harekatında bile %5 olmuş.bugün ise %2 yani dünya ortalamalarında.ABD örneği verirsek %3
    https://public.tableau.com/shared/8Z...play_count=yes
    bu linkte bölgemiz coğrafyasındaki ülkelerin GDP ortalaması %6

"Silah sanayinde ve özellikle teknolojisinde diğer sanayi sektörlerinden daha fazla dışarıya bağımlıyız."
    bu savınız geçmişte tam doğruydu.
    http://www.trthaber.com/haber/gundem...di-108494.html
    bu linkteki fotoğraf 1974 kıbrıs çıkarması.bu resimde gördüğünüz gemiler tanklar kamyonlar askerin elindeki silah telsiz cephane miğfer bot vs (neredeyse %99) yurtdışı menşeili.
    Bugün ise son yapılan EFES 2017 tatbikatında kullanılan malzemelerin(gemisi silahı füzesi) %90 ı türk malı.size ASELSAN örneğini vereyim.bizati bulunduğum dönemde gördüğüm ve yaşadığım için belirtmek istiyorum(2000-2005):türk mühendislerinin zekasının ve becerebileceklerinin sınırı yok.evet iyi yönetilemiyor.mühendis oyun parkı gibi olmuş.icatlarını nerede nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar.talep ve arz iletişiminde sıkıntı var.ama inanın teknoloji konusunda eksiğimiz yok.ama haklısınızki bunlar sahaya yansımıyor DU.
    2017 itibari ile bu teknolojilerin nasıl birleştirilip kullanılabilir ürün haline geldiğini gördüğümde şaşırmamak elde değil.IDEF fuarlarında ASELSAN ın standında gördükleriniz buzdağının üstü diyebilirim.
    Ama en önemli konu sizinde belittiğiniz gibi bunların yurtdışı satımı :şeker ciklet parasından öteye gitmiyor.daha önceki yazımda da belirttiğim gibi bunun sebebi Türkiyenin teknoloji yada ürün olarak askeri malzemeleri milli seviyede tutmak.kendi ordusunu geliştirmek.ASELSAN da doğal olarak bir ABD firması RYTHEON gibi çalışmıyor.satayımda kim alırsa alsın ben kar edeyim mantığı kesinlikle yok.
    Yurtta barış dünyada barış'ı savunanların silah satması bana da pek mantıklı gelmiyor zaten.
    Beni Türk tabiplerine emanet ediniz demesinin bir sebebi vardıki umarım çocuğunuza şifa onlardan gelir.tekrar geçmiş olsun.
    saygılarımla ve kesinlikle YTD :dddd

8. Ramazan Bayramının; tüm islam alemine barış huzur ve mutluluk getirmesini diler. Hastalara şifa, dertlilere deva, küskünlere barış, borçlulara ifa,getirmesini yüce rabbimden niyaz ederim.
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

Sayfa 176/303 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •