Sayfa 178/898 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Günaydın Wigamox ,

Ben , " heee heee heee " diyorum.
    Arkadaşın yazdığı kriterler maalesef Sasa Patronu Erdemoğlu'nun yapacağı işler değil diye düşünüyorum.
    5 senedir bu hissedeyim , bu şekilde davrandığını görmedim.
    Yabancıya , borcunu ödemek için hisse satışı yapmıyor maalesef.... Hisse veriyor.

Ayrıca , cebinde hise geri alımı için de kozu var ....

Yok patron satacakmış ta ; hisse 30 tl ye düşecekmişte , sonra 50 ye çıkınca satıp karı cebine koyar ise şöyle olurmuştaaa. Halamın bıyıkları olsa amca derdim misali.....

Allah aşkına bir gidin , bir bitin artık..... Yıllardır size benzerlerinden de çok ama çok gördük.

Sasa geçen senelerde ve pandemi döneminde de hızlı , büyük düşüşler yaşadı ( ..... Naptık..... satıp kaçmadık..... biraz daha biraz daha kademel olarak aldık ve bugünlere geldik.... )

Hatta 2021 bedelsiz sonrası 26 lara kadar düşmüştü ( sanırım 40 lardan ) .... 3 - 4 ay yatay gitti diye hatırlıyorum. Napılabilirdi bu arada "" tuzu kurutmak gerekirdi "" ben de öyle yaptım zaten.....

Ben , sen , o , biz , siz , onlar dedi diye HİSSE ALIP / SATMAYIN...... Araştırın , araştırın , araştırın......

Ew - araba - arsa - yazlık - kışlık - beyaz eşya - telefon alırken nasıl uzun uzun araştırıyorsanız , hisse(ler) alırken de mutlaka araştırınız.

Bana göre hisse almak yatırım işidir.
    Daldan dala , daldan dala aşıkım demek değil.
    Borsa oynanmaz , borsa da yatırım yapılır.
    Oynayacak isen KIBRIS'ta çok yer var ; akşam 20:00 - sabah 04:00 arası açık......

Rabb'im gönlü güzel olan insanlara , gönüllerince versin.

Herkese bol kazançlar
    Sewgiler
    Beetlejuice.

Neymiş ; Niyet + Zaman + Sabır önemliymiş.......
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

2. Twitter yayını izledim. Orada ana mesaj şu. Biz bu hisseyi bir gün bir yerden satmak istersek siz alın ve siz bu hisseden o gün dışarı çıkmayın. Bir hisse için bu şekilde ky yı etkileyen yayın yapılamaz. Ky bu hissede Şuan varsa aşırı derece dikkatli olmalı. Hisse çok güzel yükseldi. Kimsenin lafı yok. Her yatırımcı aynı şeyi ister. Ama bu her şirket için olacak diye bir şey değil. Kimsenin kimseye zararı ve faydası olmaz. Lütfen aşırı derece dikkatli olun.

3.  Alıntı Originally Posted by Bombalar Yazıyı Oku
    Sasa hakkında tek yorum yapacağım yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil kendi düşüncelerimdir . Hissede ki olay tamamen SHORT SQUEEZE olayı . Bu tür örnekler yurtdışında da mevcut . GameStop Hissesine bakarsanız aynısının yaşandığını göreceksiniz .Viop'ta Short da olanlardan her gün spotta alınarak para kazanılıyor , bu parayla da spotta pozisyon alınıp yeni kaldıraçlı viop pozisyon açılıyor yeni yatırımcıda olunca döngü böyle ilerliyor . Bu hissenin normal şartlarda 21 Milyar Dolara yakın bir değerinin olma ihtimali yok . 21 Milyar Dolar demek bindiğimiz Peugot + Renault + Citroen Grubu firmalarının değerinin ÜSTÜNDE bir rakam . Bilançoya bakıldığında bırakın 21 Milyar Doları , 100 Milyon Dolar bile nakti/cash diyebileceğimiz tutar yok neredeyse toplam varlıklar 2 Milyar Dolar bile yok borçlar hariç .
    Şimdi gelelim tahsisli olayına şirket nakti olarak aldığı borçları kapatmakta zorlanmış olabilir bu yüzden değişik bir yöntemle aldığı borcun yerine hisse senedi veriyor peki hangi fiyattan ?

En son hesaplamama göre son başvurusunda 5.613.562,37 / 7.802.851 Lot = 71 TL 'den yabancıya hisse verecek ve süpriz bildiğim kadarıyla yanıltmış olmayayım bu fiyatın altına düşerse borcu adam nakit olarakta isteyebilecek . Hissenin fiyatı ne kadar ? 169.70 TL , Yabancıya ne kadardan veriliyor 71 TL . Daha önce ne kadardan verilmişti ? 30 Küsür TL 'den . Kısacası olay şu satan olmadığı sürece short squeeze dediğimiz açıkçı sıkıştırma bir müddet daha devam edebilir ancak akım kesildiği an olacaklar gerçekten ibret niteliğinde olabilir . Değerli arkadaşlar bu fiyatları temelle açıklamak çok mümkün değil , öylesine yayılmış bir söylenti var ki yakın akrabalarıma kadar gelmiş söylenti 200-300-400-500 Lü fiyatlar teleffuz ediliyor. ÇOK ÇOK TEMKİNLİ olmakta fayda var çünkü bu fiyatlar bile bana göre aşırı pahalı . Eski yorumlarımı bilenler bilir forumda. Bu döngü bir yerde kırılacak, döngü kırıldığında hissede olmayın yeter .
    Saygılarımla ...
    Bombacı mülayim gardasim

En son tahsislide rakamlar öyle değil

13.9 milyon Euro tahvil 7 milyon 802 bin 852 hisse veriyor.

13.9 milyon Euro * 18.3 = 254 trilyon

254 trilyon / 7.8 milyon hisse = 36 tele

Evet

36 tele

Nere 170 nere

%500 Euro faiz

Dayı böyle birse cumhuriyet tarihinde oldu mu dayı %500 faiz kaznsci

4.  Alıntı Originally Posted by Tasa-Cycle Yazıyı Oku
    Enayileri VOB da soyma aracı. Arkadaşı tebrik ediyorum.

200 milyon Euro borç veren zengin oldu. Paya çevrildiği için 30 dan aldığı hisseler 170 gayme tahsisliden.

%500 Euro faizi kazandı.

Böyle talan dünya da yok.
    YEPYENİ ÜYELERİMİZ TÜREMEY BAŞLAMIŞ.
    HAYIRLI UĞURLU OLSUN HOŞ GELDİNİZ.
    YILLARDIR NERELERDEYDİNİZ.

200m Eur borç veren istere parasını geriye alabilir ; ister ise paya çevrilen hisseden verilir.
    Bu durum , borç verdiği tarihteki hisse fiyatından hesaplanır.
    Öyle , ödeme zamanı geldi ben sana 70 tl den hisse vereyim denmez.

Bu şekilde anlaşmalar tüm dünya da olabilir diye biliyorum. Çünkü Erdemoğlu bu modeli örnek olarak almıştır.

Zaten 30 TL den hisse alan yatırımcıda şu anda 169,70 fiyattan gayet güzel kazandı. İsteyen alır , isteyen satar.......

Bazılarımız ya TALAN görmemiş yada üstüne yatıyorlar........

3 sandalye / 1 masa olan şirketlerde yazın / çizin diyeceğim ama bazıları da ekmek parası diye neler yapıyorlar.
    Önce Allah tan korkun derlermiş eskiler.

KÜÇÜK YATIRIMCI / KEMİK YATIRIMCI ---- Hangi hisse olursa olsun , hang yatırım aracı olursa olsun ; ARAŞTIRIN - ARAŞTIRIN - ARAŞTIRIN......

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Bizim köyde bi oğlan vardı 23-25 yaşlarında, çok aç gözlüydü, bigün saman satmaya gitti, bi römork saman, yakın köyde 3 kuruş verdiler, o 3 kuruşa he demedi, şimdi ben gider öteki köyde bu samanı 3.5 kuruşa satarım dedi, giderken traktör devrildi oğlan öldü. saman devrildi.
    Hikaye değil gerçekten oldu. Saman fiyatları farazi.
    Konunun sasa ile ilgisi yok, aklıma geldi birden.

6. Bence , riskli / tehlikeli olduğunu düşünen satıp kurtulsun.

7. Gardasim Mehmet Akdere en azından defter değeri 1 1.30 civarına kadar bankaları aldı yükseltti. Adama yapılmayan kalmadı. 1 defter değeri olduğu için.

Tutuklandi maniplator diye TV de manşet çektiler tarihi borsa vurgunu.

La dayı 30 kat pddd de nasıl bir düzen dayı canlı yayınlar açılıyor önüne yatiliyor.. 21 milyar dolar azmis koç holding Sabancı Ereğli vs patronu ucuz muş sorun ondaymis

Slogana bak dayı

İnanılmaz abi böyle bir düzeni gördükçe dayı insan tereddüt ediyor.kimler kimlerle iş tutuyor dayi

8.  Alıntı Originally Posted by Bombalar Yazıyı Oku
    Sasa hakkında tek yorum yapacağım yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil kendi düşüncelerimdir . Hissede ki olay tamamen SHORT SQUEEZE olayı . Bu tür örnekler yurtdışında da mevcut . GameStop Hissesine bakarsanız aynısının yaşandığını göreceksiniz .Viop'ta Short da olanlardan her gün spotta alınarak para kazanılıyor , bu parayla da spotta pozisyon alınıp yeni kaldıraçlı viop pozisyon açılıyor yeni yatırımcıda olunca döngü böyle ilerliyor . Bu hissenin normal şartlarda 21 Milyar Dolara yakın bir değerinin olma ihtimali yok . 21 Milyar Dolar demek bindiğimiz Peugot + Renault + Citroen Grubu firmalarının değerinin ÜSTÜNDE bir rakam . Bilançoya bakıldığında bırakın 21 Milyar Doları , 100 Milyon Dolar bile nakti/cash diyebileceğimiz tutar yok neredeyse toplam varlıklar 2 Milyar Dolar bile yok borçlar hariç .
    Şimdi gelelim tahsisli olayına şirket nakti olarak aldığı borçları kapatmakta zorlanmış olabilir bu yüzden değişik bir yöntemle aldığı borcun yerine hisse senedi veriyor peki hangi fiyattan ?

En son hesaplamama göre son başvurusunda 5.613.562,37 / 7.802.851 Lot = 71 TL 'den yabancıya hisse verecek ve süpriz bildiğim kadarıyla yanıltmış olmayayım bu fiyatın altına düşerse borcu adam nakit olarakta isteyebilecek . Hissenin fiyatı ne kadar ? 169.70 TL , Yabancıya ne kadardan veriliyor 71 TL . Daha önce ne kadardan verilmişti ? 30 Küsür TL 'den . Kısacası olay şu satan olmadığı sürece short squeeze dediğimiz açıkçı sıkıştırma bir müddet daha devam edebilir ancak akım kesildiği an olacaklar gerçekten ibret niteliğinde olabilir . Değerli arkadaşlar bu fiyatları temelle açıklamak çok mümkün değil , öylesine yayılmış bir söylenti var ki yakın akrabalarıma kadar gelmiş söylenti 200-300-400-500 Lü fiyatlar teleffuz ediliyor. ÇOK ÇOK TEMKİNLİ olmakta fayda var çünkü bu fiyatlar bile bana göre aşırı pahalı . Eski yorumlarımı bilenler bilir forumda. Bu döngü bir yerde kırılacak, döngü kırıldığında hissede olmayın yeter .
    Saygılarımla ...
    Ben kendi yorumumu yazayım, Ülkemizde son 2 yılda enflasyon %150 veya üzerinde artmadı mı? enflasyonun arttığı bir ortamda bir çok şirket enflasyon güncellemesi yaptı mı? teneke dediğimiz 90 model külüstür arabalar bile astronomik fiyatlara gitmedi mi? (arabanız varsa ve bedel biçiyorsanız aracınız gerçekten istediğiniz parayı hakediyor mu?) BİST te açıklanamaz bir yükseliş olduğu kesin ve bu iştahı kim nasıl kabartıyor bilmiyorum ama sorduğum soruları cevaplayabilirseniz sorunun kaynağını da buluruz gibime geliyor! kısaca herkes malını satarken değerli ve pahalı olarak satmak isterken, bir malı alırken ucuza almak istediği psikolojisi her zaman ortadadır. Yumurtanın tanesinin 2,5 Tl olduğu bir ortamda, üreten ve katma değer sağlayan hisselerin bedava olmasını beklemek ise bana saflıktır. YAZDIKLARIM KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. her önemli yatırım insanın kendi tecrübesi ve bilgisi ile alınır.

Sayfa 178/898 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •