Originally Posted by
ALİBEYOĞLU
Bu yıl kı temmettu oranı gercekten ilgi cekici , bence sirket bile henuz karar vermemiştir...Yasal olarak mart sonuna kadar genel kurulu yapması lazım ama bu hukum tam olarak bağşayıcı değil bu nedenşe bir cok sirketin genl kurulu Mayıs sonuna kadar kaliyor...
Kr iyi ...Min %10 kar oranı dagıtım polititkasına gore cepte...ama her halukarda bunun uzerinde olacak.31 M TL nin en az 10 max 20 MTL sini dagıtır dıye dusunuyorum.Birdegecmiş yıllar karlarına vergi alınacak dedikodusu var.b durumda cakalısko cb daha fazla da taksitle kar payı dağıtabilir.yada sermaye artısı da yapabilir...
Özseryeye ekleyip defter degeri artırılması bence en uygun karar olurdu.ben olsam uyle yapardım...dielim ki 2.5 dd uzerinden sirketi sattın yada ortak aldın.Bu durumda sirket ederine katkısı 75 M TL oluyor.
Bu arada gecen bahsettiğim uzere Smyrna lı girişimci cant fabrikasını satmaya karar vermiş , 15 talipli varmıs.en ciddi 4 tanesi şirketleri bu haftadan itibaren gezmeye baslayacak.orsaya kote olmayan sirket...talip fazla.patron parayı üretimden cekip risksiz paradan para kazanacakmıs...bnmde cb ve ekibine tavsiyem aynını yapmasıdır.ky dudukleyerek ancak bir yere kadar.global pazarı yedirtmezler.bu nedenle global ortak sart....250 M Euroya satın , sirket ederini bulsun.yoksa elinizde heba olacak...
temettu oranı acıklasa da sonra yıne oranı artırıyor bu nedenle dusuk acıklarsa sasırmayın...bir cb produksiyonudur...
YTD...YTD ....
Yer İmleri