Sayfa 18/582 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 4649 madde; 137 - 144 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Avrupa fiyat artışları devam ediyor. Bu ileri 6 ay için etkili olacak. Stoklar var ve önem sırası var. Mesela almanya türkiyeden ciddi miktar yakıt için pelet alıyormuş. sıkıştırılmış yonga. onlar gördüğü ağacı kesip yakmaz. bu şekilde sorunların üstesinden gelecek. elektirkli ark ocaklarının uzun bir süre çalışması tehlike altında. mecburen civar ülkelerden tedarik edecekler. şimdilik ülkemizde ve avrupada stoklar hazırlıklı, zamanla bunlar azalacak ve yeni fiyatlar çalışacak.
    Sayın Kızıldağ, peki enerji maliyetlerinin yüksekliği, sanayinin durma noktasına gelmesine dolayısıyla resesyona yol açmazmı? İhracatını Euro, ihraç maliyetini ise dolar olarak yapan ülkemiz için bu sorun teşkil etmezmi? Naçizane kişisel görüşüm Avrupanın itmesiyle kışa girmeden el mecbur Ukraynayı antlaşma masasına oturmuş göreceğiz , o zaman da ayrı bir hikaye yazılır

2.  Alıntı Originally Posted by NETWORKCAN Yazıyı Oku
    Sayın Kızıldağ, peki enerji maliyetlerinin yüksekliği, sanayinin durma noktasına gelmesine dolayısıyla resesyona yol açmazmı? İhracatını Euro, ihraç maliyetini ise dolar olarak yapan ülkemiz için bu sorun teşkil etmezmi? Naçizane kişisel görüşüm Avrupanın itmesiyle kışa girmeden el mecbur Ukraynayı antlaşma masasına oturmuş göreceğiz , o zaman da ayrı bir hikaye yazılır
    Kıtayı hepten kapatamazsın, hane halkı yada soğuk üretim tesisleri devam edecektir. Buradaki enerji tüketim olarak sıcak tesislerde çok yüksek miktar. Yani metal eritmek sıcak üretim, metal işlemek soğuk üretim. Katma değer içeren işler bırakılamaz. Ama sıcak üretim terk edilebilir. Savaş çözülür mü, avrupa rusya yaptırımlarını geri çeker mi, bunları bilmek zor çünkü savaşın başlayacağına da dünya ihtimal vermedi.

3. İsdemir dün 29 rakamına yaklaştı, ağustos içinde sanırım 22 gibi bir yerleri gördü, 28 üstü her rakam huzur verir. Derdiniz temettü olduğunda, görülen 22 liranın size rahatsız edici bir yanı kalmıyor. Gecen hafta fiyat artışları başladı, muhtemelen devam edecek. Ve yine güzel temettü üretimi ile karşılaşacağız.

4. Esen enerji rüzgarı sınırlı miktarda türkiye de çalışan işletmeleri etkileyecek, bundan kaçış yok. dökta, cemaş, dmsaş, cemtaş borusan, erbos, yükselen, bmsch, kocaer, izmirdc, bunların hepsi etkilenecek. avruapaya hizmet edecek. ereğli isdemir kardemir gibi.

5. Sadece yassı metal değil, tüm dökümler de hurda kullanımı mevcut, avrupa üretmeyerek kapatırsa ithal hurda fiyatları düşer ve firmaların karlılığı artar. Hurda fiyatının gerilemesi yassı metal için bu sıralarda izlenecek bir kriter değil.

6. Bugün erdemir 700 baz üstü fiyat veriyor, 10 gün önce 640 civarıydı. yavaş yavaş gelecek. fakat malum firma 700 dolara boru profil satıyor. yatacak yerleri yok. dev gibi ereğlinin mal sattığı binlerce firma bu malum firmanın verdiği fiyatlar yüzünden güvensiz duyarsız umutsuz kalıyor. belki de son 3 yıldır 2023 secilerini bu yüzünden bekliyoruz. ticari adalet ticari demokrasi o tarih de hayat bulacak. sistemden bir anda 4-5 milyon ton kapasite çekilecek, artık bu kapasite toprağa mı gömülür, yoksa başkası mı alır onu bilemeyiz.

7. Bu arada garanti bankasına ikili tepe yapmışlar, çizgi grafiklerde hem de çok nizami. bu kadar kusursuz çiziyorlarsa insanlar görsün istiyorlarsa yukarı sürmeye devam edecekler.

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Bu arada garanti bankasına ikili tepe yapmışlar, çizgi grafiklerde hem de çok nizami. bu kadar kusursuz çiziyorlarsa insanlar görsün istiyorlarsa yukarı sürmeye devam edecekler.
    Yaşayıp göreceğiz. Allah sonumuzu hayr eylesin.
    Ytd

Sayfa 18/582 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •