Sayfa 181/777 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,441 - 1,448 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bu çiftlikbank olayı sanıldığı gibi hafif bir olay değil o tüysüz çocuğun sürekli medyada boy boy gösterilmesi perdenin arkasındaki büyük elleri perdelemekten başka bir işe yaramıyor. Çiftlikbank operasyonu çok büyüktü. Zaten para dönmeyen piyasada kalan son paranın ele geçirilmesi operasyonuydu. Elinde parası kalan son kesim çiftlikbanka fena halde para kaptırdı. Reel sektördeki kriz daha da derinleşecek gibi görünüyor
    yahu oğlanın vurduğu para 100 milyon $ bile değil. kerizleri yolma harici bir etkisi olmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yahu oğlanın vurduğu para 100 milyon $ bile değil. kerizleri yolma harici bir etkisi olmaz.
    Emin misin? Sisi milyarlarca dolarlık vurgun yapacaklar diye aylar öncesinden uyarmıştı. Ne kadar vurgun döndüğü aysbergin görünen yüzü bence daha derin vurgun dönmüş olabilir.

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Böyle diye diye, Doyçe'yi sonunda batıracaksınız! 2018 krizinin Lehman'ı yapacaksınız. Zaten Holger Usta'da hafiften "kıllanmaya" başladı. Nedir bu Almanya'nın başına gelenler. Yok arabalara egzos cezası, yok Rusya'ya yaptırım koyuyormuş gibi yapıp çaktırmadan Almanya'ya yaptırım uygulamak. Türkiye'deki medya bağlantılarını da kaybediyorlar. Yanki'ler resmen süngü hücumuna geçti! Bari, Haydar Paşa Garını da yıkalım, sonuçta Berlin-Bağdat demiryolunun izlerini taşıyor!

Siz Doyçe'ye böyle yüklendikçe aklıma çeşit çeşit komplo teorileri gelmeye başlıyor. Biz altın krizinin Comex'ten başlamasını beklerken, ister misiniz, Doyçe fiziki altın teslimatı yapamayıp, temerrüde düşüp, krizi başlatsın? Sonuçta, kağıt altın tezgahının tam ortasında. Bir taşla iki kuş vurmak böyle olur. Amerikalılar hem Almanya'ya bir kafa daha atarlar, hem de Comex'i aklarlar. Bizimkilerin ABD kağıtlarını altına çevirmeleri de böyle bir tiyoya dayanıyor olabilir mi? Yav! Ben roman yazmaya mı başlasam, acaba?
    Deutsche Bank bugün yine dipleri test ediyor..gerçi DAX'ta yamulmuş ama Deutsche'deki yamuluş daha fazla..

Bende çok detay bilmiyorum ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.. Mister Holger'in belirttiği gibi bu banka dolarda fonlama sıkıntısı çekiyor..doların pahalılaşması, bir nevi dolar kıtlığı..gözlerin çınlasın Gund..

Aynı şekilde Avrupa'da bankacılık endekside sürünmeye başladı ve Holger'in belirttiği gibi bir takım bankaların CDS'leride yükselmeye başladı..Libor /Ois spreadi arttıkça bankacılık risklerinin artacağı belli..bu risklerin fazla artmadan FED'in swap kanallarından dolar sağlayıp bankaları ve piyasaları rahatlatması lazım..izleyelim bakalım..

Bizim paçavracılar anlamazlar ama herkesin ümüğü FED'in, yani doların, kısaca rezerv paranın elinde..bu işler yan başlıkta olduğu gibi temennilerle yürümüyor..

Ha rezerv parada canı istediği zaman spor olsun diye ümük sıkamaz ayrı konu..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bugün eminönü ve sirkeci taraflarında idim uzun süredir gitmiyordum o taraflara..
    Yıllarıdır görmediğim kadar boş tu sokaklar..Bazı yerler kapanmış kepenkler kapanmış 1-2 banka şubesi kapanmış..
    İnsanlar dükkan önlerinde yüzleri düşük ve asık..

Yıllarıdır o taraflara gider gelirim son 1 senedir falan gittikçe düşen bir iş yoğunluğu görüyorum..
    En basit tabiriyle global resesyon..junk'lar önden buyuruyor sadece..

Mehmet Şimşek, "Çatıyı güneşli havada onarmak gerekir. Eninde sonunda küresel senkronize büyüme devam etmeyecek. Bugünden sağlamlaşmamız lazım" dedi. Şimşek, "Tedbir alıyoruz, maliye politikasında güçlü bir duruşumuz var. Reel sektör mutlu değil ama bazen tedbir almak zorundayız. Reel sektörün ciddi bir döviz borç açığı var. Dövizle borçlanmaya sınırlama getireceğiz" ifadelerini kullandı.
    Whapma ya..havalar çok uzun süredir hep güneşli ama faydalanmanız değişik şekillerde oldu sizin için..Bor'un pazarı ne zaman biter bilinmez ama 2009'da sıkışınca dövizle borçlanmaya serbestlik getirende yine sizlersiniz..

Denize düşen yılana sarılırmış..havalar kapandığında çatı yine su alacak ve siz yine el mecbur dövizle borçlanma sınırını kaldıracaksınız..naha, şuraya yazıyorum..

ABD'nin 23 Mart itibarıyla ithal çelik ve alüminyuma uygulamaya başlayacağı ek gümrük vergilerinden, Kanada ve Meksika'nın yanı sıra AB, Avustralya, Arjantin, Brezilya ve Güney Kore'nin de muaf tutulacağı bildirildi
    Muaf tutulanlara bakıldığında ÇİN'e karşı bir cephe açılmış gibi duruyor..ayrıca Rusya'da ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük tarifesi uygulaması nedeniyle ABD ürünlerine kısıtlamalar getirileceğini açıkladı.

İş sanki kutuplaşmaya doğru gidiyor..ÇİN domuzcuklar pahalıya beslenmesin diye soya fasulyesine şimdilik vergi getirmedi ama bu işin sonu en büyük silah ÇİN devaline kadar gidebilir diye düşünüyorum..bir olasılık..

Öyle büyük bir deval değil ha, uyarı atışı..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Muaf tutulanlara bakıldığında ÇİN'e karşı bir cephe açılmış gibi duruyor..ayrıca Rusya'da ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük tarifesi uygulaması nedeniyle ABD ürünlerine kısıtlamalar getirileceğini açıkladı.

İş sanki kutuplaşmaya doğru gidiyor..ÇİN domuzcuklar pahalıya beslenmesin diye soya fasulyesine şimdilik vergi getirmedi ama bu işin sonu en büyük silah ÇİN devaline kadar gidebilir diye düşünüyorum..bir olasılık..

Öyle büyük bir deval değil ha, uyarı atışı..
    Çoktan başladı..
    Trump bu işi sonladırmak amacı ile seçilmiş olma ihtimali yüksek..

3. dünya savaşına gidiyoruz adım adım..2019 olur 2021 diyen var..

Türkiye bir o yana bir bu yana savruluyor..

15 temmuz 2016 yı ileride çok başka okuyacaz gibime geliyor..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Çoktan başladı..
    Trump bu işi sonladırmak amacı ile seçilmiş olma ihtimali yüksek..

3. dünya savaşına gidiyoruz adım adım..2019 olur 2021 diyen var..

Türkiye bir o yana bir bu yana savruluyor..

15 temmuz 2016 yı ileride çok başka okuyacaz gibime geliyor..
    Savaş kısmını es geçerek..deli dolu adam ama aslında Trump akıllı adam..vergi indirimleri, alt yapı yatırımları vb..büyüme acısından az yada çok ABD'yi garanti altına aldı, şimdi gelsin ithal vergileri..Cohen'in istifasından belliydi daha fazlasının geleceği..ancak, 2015'ti sanırım, ÇİN deval adımını atarsa çok sarsılırız..

Bakalım Euro'yu daha ne kadar ayakta tutabilecekler..donlarıda bırakıp gitmesinler..

Sayfa 181/777 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •