Sayfa 181/1001 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 1,441 - 1,448 arası.

Konu: Viop XXXIX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Bist100 1880-1920 aralığına kadar gevşeyecek gibi duruyor ancak stratejiye bağlı kalarak, her zaman topladığım kağıtlarda bugünde alıma devam ediyorum çok düştüğü için. Aşağı gelirse alıma devam. 1900 lere kadar inersek %200 lere kadar hisse pozisyonum çıkmış olur... 1750 lerde %300
    Bu üstteki yazıyı yazarken 1960-70 bandındaydı sanırım. Ordan da maliyetlendik ama tutmayacağını düşünüyodum endeksin genel haline bakarak. Nitekim tutmadıda. Bugün ise alttan aldıklarımızı biraz vererek %200 hisse pozisyonunu biraz azalttım. Ucuza veriyorum şu an fakat 1960 dan dönme ihtimaline karşı biraz daha defansif olmak adına yaptım. Yoksa 3.99 dan yapı vermek rahatsız etmiyor değil... Froto yerine ise toaso almam gerekirmiş, orda yazı tura attık ama tutmadı...

Gün içi tüp ün vadelisi spot altına geldi bir ara, ordan long yapıp tuttuk, güzel bıraktı. Bu tarz fırsatlar pzt kalmadan perş ve cuma daha fazla gelecektir diye düşünüyorum.

Foruma ise gün içi bakmayı azalttım. Çünkü sürekli negatif haberler ve negatif haberlere negatif yorumlar ile olumsuz hava yaratanlar var. Yok gaz kesilmiş, yok kar yağmış, yok çiçekler açmış. Ben kendi adıma şirketlerin karlılıklarına ve bilançolarına odaklıyım şu an. Yüksek kar ve verimlilik beklediğim firmalarda full+full gidiyorum. Bacalar tüttüğü sürece sorun yok, şirket karlılıklarını etkilemeyecek anlamsız konular içinde focus dan uzaklaşmak istemiyorum.

Düşüşler elbet olacak. Fakat geri gelmelerde doğru yerden doğru malları doğru oranda alarak, hedefe kadar tutmak adına negatiflikten mümkün olduğu kadar uzak kalmaya çalışacağım... bol kazançlar...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

2. ABD, Rusya'nın doğal gazı kesmesi ihtimaline karşı başka ülkelerle görüşüyor

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, Ukrayna işgali durumunda uygulanacak yaptırımlara
    karşılık Rusya'nın doğal gazı kesmesi halinde Avrupa'nın ihtiyacının karşılanması
    için Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki doğal gaz üreticileri ile görüştüklerini
    belirtti.
    ABD Ulusal Güvenlik Konseyinden ve Dışişleri Bakanlığından isminin açıklanmasını
    istemeyen üst düzey yetkililer, Ukrayna-Rusya krizine ilişkin gazetecileri telekonferans
    görüşmesiyle bilgilendirdi.
    Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını
    belirten yetkili, "Tekrar etmek gerekirse, 2014'te gündeme gelmeyen çapta
    büyük sonuçları olan yaptırımlar uygulamaya hazırız. Bu da duruma göre hareket
    etme döneminin sona geldiğini ve en üst perdeden yaptırım uygulayacağımız anlamına
    geliyor." ifadesini kullandı.
    - Rusya'ya ihracat kontrolü gelebilir
    Yetkili, işgal durumunda Rusya'ya uygulanacak yaptırımların sonuçlarının hemen hissedileceğinin
    altını çizerek, Rusya'ya ihracat kontrolleri getireceklerini bunun
    da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekonomiyi sanayileştirme hedeflerini
    etkileyeceğini aktardı.
    Rusya'nın söz konusu yaptırımlara karşılık verme senaryolarına da hazır olduklarını
    belirten başka bir yetkili ise, Rusya'nın karşılıklarının küresel enerji piyasası
    ve tedarik zincirini etkilememesi için çalıştıklarını kaydetti.
    Avrupalı müttefikleri ile Rusya'nın adımlarına karşılık verilmesi konusunda yakın
    temasta olduklarını belirten yetkili, "Son dönemde azalan Rus tedariği nedeniyle,
    Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya'dan doğal gaz üreticileri ile görüşüyorduk.
    Şu anda da küresel gaz üreticileri ile kapasiteleri ve kaynaklarının ne kadarını
    Avrupa'ya ayırabilecekleri konusunda istişare ediyoruz." bilgisini aktardı.

-AA-
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

3.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    yakında hepsi Rusya olur...
    Kitabına uydurmuşlar ayrı cumhuriyet olmuş, bence de ileride yeni bir oylama ile Rusya Federasyonuna katılabilir ya da Ukrayna ile ayrı bir konfederasyon şekli de olabilir.

Biden az bir şey işgal ederler diyerek onay verdi zaten.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    VOB ŞUANDA 2181

Eğer 17 bar kapanışı 2185-86 üzeri olursa LONGLAR ÇOŞAR...(52 dak. var)

kamu hizmetidir.

formasyonlar var ama genel 3 kuralla pek uyumlu olmadığından dikkate almadım.

17 bar dediğiniz saat mi , yazdığınızdan sonraki 17 bar mı? 17 bar ise kaç dk. göre dersiniz? bence
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

5. Johnson, Ukrayna'ya yakın vadede güç gönderilmesinin olası olmadığını söyledi

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi
    durumunda Avrupa'daki NATO müttefiklerini korumak için asker göndermeye hazır
    olduklarını ancak Ukrayna'ya bir güç gönderilmesini yakın vadede olası görmediğini
    söyledi.
    Johnson, Avam Kamarası'nda Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğe ilişkin konuştu.
    Başbakan, Rus askerlerinin Ukrayna sınırında toplanmasını "kıtadan silindiğini düşündükleri
    görüntüler" olarak nitelendirdi.
    "Büyük ve güçlü bir ülkenin açık bir işgal tehdidiyle bir komşusunun sınırına asker
    ve tank yığdığını" kaydeden Johnson, "en kötüsünün yaşanması" durumunda Ukrayna'nın
    direnişinin sert olacağını ve savaşın Çeçenistan veya Bosna'daki savaşlara
    benzeyebileceğini belirtti.
    - "Rusya böyle devam ederse birçok Rus annenin oğlu eve gelmeyecek"
    Johnson, "Rusya bu yolda gitmeye devam ederse birçok Rus annenin oğlu eve gelmeyecek."
    ifadesini kullandı.
    Böyle bir çatışmadan kimsenin kazanç sağlayamayacağını vurgulayan Johnson, "İngiltere,
    aylarca böyle bir felaketten kaçınmak için ABD ve Avrupa'daki müttefiklerimizle
    birlikte hareket etti. Biz diyalogu caydırıcı unsurlarla birleştirmeye
    çalıştık. Aynı zamanda Rusya'nın her türlü meşru endişesini dürüst diplomasi yoluyla
    ele almaya hazırız." dedi.
    İngiliz Başbakan, bir işgal durumunda Rusya'nın çok sert bir yaptırımla karşı karşıya
    kalacağını söyleyerek, "Batı'nın şimdi birlik içinde olması kesinlikle hayati
    önem taşıyor, çünkü Rus saldırganlığını caydırmak için çok daha etkili olacak
    şey birlikte durmamızdır." değerlendirmesinde bulundu.
    Johnson, Muhafazakar Parti'den milletvekili Tobias Ellwood'un, "Ukrayna'ya büyük
    bir NATO gücü gönderilmesi için halen geç olmadığını" söylemesi üzerine ise "Elbette,
    doğal olarak birçok insan Ukrayna'ya aktif fiziksel destek göndermeye can
    atıyor. Bunun yakın vadede olası olduğunu sanmıyorum." diye konuştu.
    İngiliz ordusunun Estonya'daki NATO gücüne liderlik ettiğini belirten Johnson, "Rusya
    Ukrayna'yı işgal ederse Avrupa'daki müttefiklerimizi korumak için yeni NATO
    konuşlandırmalarına katkıda bulunmaya çalışırız." dedi.

6. Rezil pala. Makası 23 puana indirdi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    17 bar dediğiniz saat mi , yazdığınızdan sonraki 17 bar mı? 17 bar ise kaç dk. göre dersiniz? bence
    saat 17 barı , saat 17: 59 da dolar...hatta karışmaması için kaç dakika var yazdım.zaten olmadı.epey üzerine çıkıp altında kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,218
    Blog Entries
    1
    Ukrayna rusların kırmızı çizgisidir. Ya demokrasi ile işlerini yürütürler yada bizim yaptığımız gibi bir kurtuluş savaşı yapıp hak ediyorlar ise ayakta dururlar. Öyle batıya güvendim bir .ok yedim durumlarını dünyada çok gördük.

Ukrayna yerinde olsam uzatılan havuclara kanmaz rusya ile oturur ne diyor bu andavallar biz yüzyıllardır kardeşiz derim.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Sayfa 181/1001 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •