Originally Posted by
hakkýcan
Kocaerâ€âââââââââ‚ ¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢de ki enkazdan kurtulup Orge alarak çifte kâra geçtiniz üstad, böylece TLMAN ve Oylumâ€ââââââ↚¬Å¡¬Å¡¬ž¢ u nötralize etmiþ oldunuz bence

Tebrik ederim.
Ben Kocaerâ€âââââââââ‚ ¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢de uzun vadeye kaldým sanýrým, 25,2 maliyetle. Gözümüz emtialarýn yükseliþinde olacak..
Evet iþin o yönüyle bakarsak þükredecek çok þey var.. Ama dövündüklerimiz de oluyor. Aldýðýmýz her karar fiyatta isabet saðlamýyor maalesef.
KCAER'i býrakýp ORGE'ye geçmiþ olmam bir iki gündür anlatmaya çalýþtýðým çarpanlarýn sermaye getirilerine indirgenmiþ bir þekilde tekrar deðerlendirilmesi ile ilgili idi. Bir yýðýn filtrelemelerle 25'e indirdiðim potansiyel portföy havuzumda tüm puanlamalarýmda dibe yapýþýyordu, dün de devre kesince, devre kestiði anda çabuk karar verip eþleþmede sattým ve hemen akabinde bu deðerleme listesinde üst sýralarda yer alan ORGE alýmý yaptým. Aldýðýmda da ORGE % 6 civarý eksi idi, biraz da onun rahatlýðý ile devre kesmiþ KCAER'i satýp hemen ORGE ile deðiþtirme cesareti gösterebildim. GWIND, FONET ve TLMAN alýmlarý da ayný metotla yeniden deðerleme sonucu oldu. FONET konusunda, ARDYZ puanlamada daha üstte çýkmasýna raðmen, FONET'in büyüme performansýný ARDYZ'ye tercih ettim. Bu son tercih belki hatalý olabilir, zaman gösterecek.
Tabi bu kararlarý verirken mevsimsellik etkilerine de baktým her birinin, olumsuz etkilenme durumu olabilir mi diye. ORGE'de þansýmýz gelen iyi bir KAP oldu ayný akþam ve bugün arada geriye sarmalar olsa da tavan bitirmeyi baþarabildi. Yoksa ilk gün sonucu bu kadar parlak olmayabilirdi bu endekste. GWIND de yeþil kapatabildi en azýndan. Ama TLMAN için ne söylesek boþ.
Hayýrlýsý. Ýlk defa baþýmýza gelen þeyler deðil artýsý da, eksisi de. 'Demirden korkan trene binmez' derler. Biz full borsadayýz, yarýsý fonda görünse de, fondaki de full hisse senedi fonu, yani tamamen borsa içimiz dýþýmýz. Don Kiþot'luktan korkmuyoruz. 
Bu arada KCAER'i beðenerek aldým ve beðenerek tuttum. Satarken de istemeye istemeye sattým, sýrf listeye uyalým diye.
Mesela bir önceki portföyümde olan OZRDN listemde yine yer alýyordu, ve üst üste 3 gün sert düzeltme yaþayýnca "makul seviyelere düþtü, acaba alsam mý?" diye tekrar bir göz attým. Geçmiþ yýllarýn 3. Çeyrek performanslarýnýn 2. Çeyrek performanslarýndan daha zayýf olduðunu görünce vaz geçtim. Zaten FAVÖK bir önceki çeyrekten düþüktü, Net Kâr kur farký etkisiyle iyi çýkmýþtý. Almaktan vazgeçtim. TCMB faiz kararý sonrasý da taban oldu. Þimdi onu da almaktan son anda vazgeçtiðim için görece bir sevinç yaþýyorum, portföyde onca düþen hisseye raðmen. Ama ne TCMB faiz kararýnýn bu kadar yüksek olabileceðini, ne de bugün borsada banka harici hisselerin bu kadar sert fiyatlanabileceðini hesap edemedik elbette.
Kristal küre tamirde, yedek parçasýný henüz bulamadýk
Son düzenleme : deva-i dert; 24-08-2023 saat: 19:42.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Yer Ýmleri