Anlatmak istediğim şey şu: Neye, niçin, hangi sistemle yatırım yaptığını net ortaya koyabilmek. "Ben TLMAN'ı niçin aldım?" sorusunun cevabını veremiyorsam eğer, onu almamalıyım. Hani Peter Lynch diyor ya, "bir şirketi niçin aldığınızı 5 dakikada 10 yaşındaki bir çocuğa izah edemiyorsanız, onu almayın." diye, bence bu soruya net cevabımız olmalı.
Geçen portföyde 14 şirketin yanına bir de KUTPO almıştım mesela, walla ne yalan söyleyeyim, alırken niçin aldığımı unuttum galiba, bir kaç hafta sonra performansı da sönük kalınca, kendi kendime sordum, hatta buraya da yazdım, ben bunu niçin tutuyorum diye. Mantıklı pek bir yanını bulamadım, teknik olarak bir kaç yıl önce gördüğü zirveden hala uzak olması ve oraya tekrar erişmesinin iyi bir potansiyel taşıdığı gerekçesi dışında. Sonuçta anlamlı cevaplar veremediğim için bilançosunu bile görmeden sattım. Bu sebeple bir % 15 civarı potansiyel gelirden de oldum KUTPO bazında, ama olsun, mantıksızlık olmamalı seçimlerimde, mantıksız gelecek para, hoş gelsin de, bir daha gelmez, ya da sürekli gelmez o para.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri