Originally Posted by
speksavar06
Ãlk baþladýðýmda thy varantarý almýþtým. 15 bin param kalmýþtý. Satým varantý aldýðým gün hisse % 5 artmýþ para yarýya inmiþti. Sonrasýnda hangi varantý aldiysam hisse ters tarafa hareket etti. Hatta 2-3 bin lira ile bile bunu yasayinca koskoca thy da hisseyeh ben yön veriyorum demeye baþladým. Aðzým açýk kaldý. Sonra borç para ile devam ettim. Diðer hisselerde de hangi varantarý alsam hisseler ters tarafa hareket etti. Yeter artýk deyip dolar varantarý aldým. Ne hikmetse ordada ayný þeyler baþýma geldi. Ya ben çok talihsizdi ya da kesin bir dümen vardý. Sonrasýnda hissenet arþiv varant formunu okuyunca herkesin ayný þeyleri yaþadýðýný gördüm. Hatta biri koskoca bisti biz yönlendiriyoruz yazmýþ. Adamlar bist varantlarýnda da bunu yaþamýþ. Ãnsanýn inanasý gelmiyor ama durum böyle. Yoksa o kadar insanýn baþýna ayný þeyler gelir miydido? Bir kiþi bile yazmýþ mý çok iyi kazandým köþeyi döndüm diye. Nasýl oluyor da hiç tutturamýyoruz. Aslýnda bazen tutuyor onda ne oluyor anlatayým. En son dolar satým varantý almýþtým. Ãki varant arasýnda seçim yaptým. Ãkiside temmuz dayanak fiyatlarý 4, 40 yani özellikleri ayný olan doçe ve iþ varantarý. Ben doçenin varantýný aldým. Sonra dolar 4, 66 dan 4, 55 e düþtüðünde benim varant 0, 23 ten 0, 28 olurken iþ varantýn ki 0, 21 den 0, 38 oldu. Bu olayýn hissenet arþivde yine birçok kiþinin baþýna geldiðini okudum. Yani doðru varantta olsak bile adamlar o varantý gerektiði gibi artýrmayarak yine kazandýrmýyorlar. Siz hep saniyorsunuz ki þu varantý alsam köþeyi dönmüþtüm. Öyle bir þey yok. Mesala en son 15 bin borç aldýðýmda dolar alým varantý alacaktým. Dolar 4, 05 idi. Bu varan 0, 14 kurustu. Ben tam parayý aldýðýmda dolar fýrladý bu varant 0, 23 oldu. Ben de düþsün biraz alayým derken 0, 30-40 oldu ve cesaret edip almadým. Bu varan tam 3 haftada 0, 14 ten 3, 40 larý gördü. Ãimdi en baþta ben bu para ile 100 bin lot alsaydým 300 binden fazla para kazanacak mýydým? Kesinlikle hayýr. Evt abartmýyorum dolar da olsa bu böyle. Bu meret madem bu kadar artacaktý. Geçen ay sonu 4, 15 iken aldýðým da artsaydý. Tam tersi aldýðým günden sonra 4, 03 e kadar düþüp ay sonu 4, 10 dayanak fiyatý olan elimdeki varant sýfýrlandý. Yani adamlar sizi þutlamadan dolarý bile götürmüyor. Ben hep iddia ettim bu varantlar ile dolarý istesen düþünebilirsin diye. 1 milyonluk alým varantý alsan artacak mý bu þimdi. Nah artar. Býrak 1 milyonu eðer aranýzda 10 bini gözden çýkarýrým diyen varsa hodri meydan alsýn bakalým dolar ne oluyor.
Yer İmleri