Sayfa 187/500 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon
Arama sonucu : 3997 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: USAK - Uşak Seramik

1. Tam tersine bu dönemdeki sıkıntı esas faaliyet karı da dusmus.biri diyor artida açar sonra düşer diye keşke artida acsada satsam

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by FERİKÖY Yazıyı Oku
    2017/6 aylık bilanço 9 Agustos ta yayınlanmış. 10 agustos ta 3,40 ı görüp düşüş trendine girmiş. ancak 6 aylık bilanço açıklanana kadar 10 mayıs tan (3 aylık bilançonun açıklandığı tarih) 9 Agustos arasında 2,40 tan 3,40 kadar yükselmiş. 9 aylık iyi gelecek diye bekleniyor ama şu ana kadar herhangi bir hamle gelmedi. bu bana çok garip geldi. değişik hesaplar dönüyor.
    hareket etmemesi hatta düşmesi bilançonun vasat geleceğinin habercisi idi. duygusal davrandım. yükselen borsada bana para kaybettirdi. ALKİM KİMYA yı24,40tan verdim Uşak ı aldım. bence OYAK biraz tutabilirse tahtayı çıkmak lazım diye düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by talebe37 Yazıyı Oku
    2016 9 aylık kari 1.6 milyon tl
    2017 9 aylık karı 5.4 milyon tl

Böyle bakınca da çok olumlu görünür.

Bir şirketin bilançosunu incelerken sadece dönem karına bakmanız doğru değil.

Eğer bu mantıkta iseniz gyo lara bakın her sene yeniden değerleme yapıp büyük karlar getirirler ama pek uçan kaçan da olmaz o büyük karlara rağmen[emoji6]

Üstte de detaylı yazdım evet çeyrek karı düşük gelmiş ama bu tamamen finansal giderlerden kaynaklanıyor.

Geçen yıl aynı çeyrekte 7 milyon tl olan finansal gider bu sene 9.3 milyon tl. Yani aynı finansal giderler bu sene de olsaydı şuanda 800 bin değil 3.1 milyon tl dönem karı konuşacaktık.

9 aylık toplam bakıldığında giden kar daha fazla.
    Geçen sene 9 aylık toplam finansal gider 20 milyon tl iken bu sene 26 milyon tl.
    Yani yine aynı finansal gider olsa 5.4 milyon tl 9 aylık kar 11.4 milyon tl olacaktı.

Bu şirketin ciro ve faliyet karı sorunu yok sadece finansal gider sorunu var. Sadece bunu hallederse geleceği iyi olur.
    Halledemezse yerinde saymaya devam eder.
    Bunlar da benim şahsi görüşlerimdir.
    Ytd

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ozaman birde 2016 9. Aydaki hisse fiyatına bak . hisse fiyatı 1.20 den 2.80 e hangi senaryo ile geldi ne umuldu çantadan ne çıktı. Hani oyak atip tutuyordu ya . Yıl sonu 16 milyon kar hedefi vardiya rapor üstüne rapor yapıyordu ya .
    yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Lazoglu73 Yazıyı Oku
    Ozaman birde 2016 9. Aydaki hisse fiyatına bak . hisse fiyatı 1.20 den 2.80 e hangi senaryo ile geldi ne umuldu çantadan ne çıktı. Hani oyak atip tutuyordu ya . Yıl sonu 16 milyon kar hedefi vardiya rapor üstüne rapor yapıyordu ya .
    yatırım tavsiyesi değildir.
    2016 9.ay da endeks 75 bindi şuan da 112 bin bunu da hesaba katmak lazım.

bu 1 yıl içinde yerinde sayan hisse var mı acaba? Ne bidon hisseler 2 3 kat arttı. Hiç olmazsa bunda ciro ve karda net artış olmuş.

Ben şahsen hiçbir aracı kurumun raporuna bakmam kendim incelerim.

Nedense hep denetimli 6 ve 12 aylık karlar iyi gelirken denetimsiz 3 ve 9 aylık karlar düşük geliyor. Bu da patronun bilanço da oynama yaptığını gösteriyor.

Bu arada ben hissenin avukatlığını da yapmıyorum yarın ve hatta sonrasındaki 1 ay da düşebilir bilemem ama sadece dönem karına bakılıp kötü demek doğru değil.
    Şirkette iyi yapılan işler de var.
    Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by talebe37 Yazıyı Oku
    2016 9.ay da endeks 75 bindi şuan da 112 bin bunu da hesaba katmak lazım.

bu 1 yıl içinde yerinde sayan hisse var mı acaba? Ne bidon hisseler 2 3 kat arttı. Hiç olmazsa bunda ciro ve karda net artış olmuş.

Ben şahsen hiçbir aracı kurumun raporuna bakmam kendim incelerim.

Nedense hep denetimli 6 ve 12 aylık karlar iyi gelirken denetimsiz 3 ve 9 aylık karlar düşük geliyor. Bu da patronun bilanço da oynama yaptığını gösteriyor.

Bu arada ben hissenin avukatlığını da yapmıyorum yarın ve hatta sonrasındaki 1 ay da düşebilir bilemem ama sadece dönem karına bakılıp kötü demek doğru değil.
    Şirkette iyi yapılan işler de var.
    Ytd

O kadar cahilsin ki neden 31 ekimde rapor gelmedi de bugün geldi çünkü bu gelen rapor denetimli rapor olduğu için ilave 1 hafta süresi var yani senin denetimsiz dediğin 30.09.lar denetimden gecmis mali tablolar dır. Mali tablolar in açılış sayfasını oku anlarsın.

6. Oayakyatırım elindeki hisseleri çıkmak için sanırım yine iyi yemlemiş milleti.Tüm cilalı raporlarına rağmen ellerindeki kağıtları da satamadılar. Millet tahtaya uzak durdu. Böyle hacimsiz bir tahta için hedef fiyatını 4'ün üzerinde vermek art niyetten başka bir şey değildi. Kağıt yükselmeyebili, ama beklentisi olan bir şirketin tahtası bu kadar düşük bir hacime sahip olamaz. Takaslara baktığımda zaten şüphelenmiştim. 3 aydır patinaj yapmış. Alan da, satan da aynı kişiler.

7. Ağalar şimdi diyorsunuz ki yarın bu hisse eksidemi açılacak yahu...
    O kadarmi kötü durum...

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Lazoglu73 Yazıyı Oku
    O kadar cahilsin ki neden 31 ekimde rapor gelmedi de bugün geldi çünkü bu gelen rapor denetimli rapor olduğu için ilave 1 hafta süresi var yani senin denetimsiz dediğin 30.09.lar denetimden gecmis mali tablolar dır. Mali tablolar in açılış sayfasını oku anlarsın.
    Sen çok bilgisin maşaallah.

Birincisi kendi fikrini yazan birine hemen hakaret senin çok alim olduğunu gösterdi.

Ikincisi 30 ekimde bilanço göndermemesi konsolide bilançoya geçmesinden denetim ile hiç alakası yok. Konsolide bilançonun son tarihi de 9 kasım.

Üçüncüsü hem 6 aylık hem 9 aylık finansal tablolara bir daha bak bakalım hangisinde denetim yazıyor.

Hem bilgin az hemde hemen seviyeni bozuyorsun bir daha yazmam ben sana

Sayfa 187/500 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •