dolarcıların sağlam sinir sistemine sahip olması ve panik yapmaması gerekiyor,yıllardır bu piyasadayım. asla yanılmadım yeterki sabırla bekleyin.SATIŞ YOKKK. ilk alışım 2,98 hala vadede duruyor. 6TL üstünde asla almadım,ana alımım 3,5 civarıdır.4,0x lerden ve 4,7x lerden sağlam toplamıştım. en son 5,37 den yüklü alıp bu seneki alımlarımı kapatttım. tabi bu dolarların hepsi eurusd 1,03x te EUR olacak.
Aslinda su an zengin ortadogu turisti olmasa likitte donen para ya cok az ya baska bisey
Bu arap farsi kuzey afrikalilar hem ev yazlik ust bas ote beri iyi alip bogazlida biraksan avm yi yeyceklerde yoksa zate yerli de hayat yok dedigin gibi sogan pattez alisverisi deterjan vs gundelik...
Ziraat Katılım Finansman Oranlarını İndirdi- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Ziraat Katılım, finansman oranlarını 05.08.2019 tarihinden geçerli olmak üzere indirmiş olup, yeni oranlar aşağıda sunulmuştur.
Konut Finasman Oranları:
Finansman Tutarı Azami Vade Finansman Oranı
250.000'e kadar 180 ay Aylık 0,99
250.001 - 500.000 180 ay Aylık 1,19
500.001 - 1.000.000 180 ay Aylık 1,29
1 milyon üzeri 180 ay Aylık 1,39
*Kredili çalışan konut sektörü firmaları, bu konuda Bankamız ile anlaşmaları halinde katkı payı ödeyerek daha uygun finansman oranları ile müşterilerine kredi kullanma imkanı sağlayabilecektir.
Bireysel Finansman Oranları:
Azami Vade Finansman Oranı
Tüm Müşterilerimiz için 60 ay 1,59%
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
dth lerin çözülmesi isteniyorsa yapılan yanlış, dolar yukari sürülecek, 6, 6.5, 7 diye gidecek bak o zaman en az on on beş milyar dolar çözülür. tarih böyle söylüyor grafikler açık.
Sorun şu döviz kurunu yukarı sürdüğü zaman da 10-15milyar dolar DTH çözülse dahi M3 para arzı içindeki dolarizasyon oranı değişmiyor.
Örneğin şu anda 1 trilyon TL mevduat, 1.2 trilyon döviz var ise
Kur 6.25 olduğunda DTH döviz bazında 10milyar dolar azalmış olsa dahi TL oran olarak yine 1.2 Trilyon TL'de kalıyor.
Bu olurken eğer tcmb piyasaya aynı anda 100-200 milyar TL sürerse o zaman para arzındaki döviz oranını düşürmeyi deneyebilir.
Ama bu çok çok riskli bir adım zira bu miktarda ani bir TL genişlemesi tekrar hiper enflasyon yaratabilir ve başladığımız yere dönebiliriz.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri