Sayfa 188/803 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 6417 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1.  Alıntı Originally Posted by balikci2 Yazıyı Oku
    Maxi ortağa katılıyorum

Bu kağıdın ne dolar bazlı fiyatı ne de alternatif kağıt getirilerine göre kendini affettirmesi için çok ekmek yemesi gerek.

Ben dünyanın büyük gübrecileri olan Nutrien ve mosaic ‘ i de takip ediyorum. Şu anda dolar bazında tarihsel rekor seviyelerde fiyatları. Mosaic dün % 4.5 artmış.

Bence son 2-3 günlük artış tamamıyla Toros beklentilerinden kaynaklanıyor. Toros, benzer gübre şirketlerindeki artışa göre çok geride kaldı.

Yeni proje alınmadıkça bu kağıdı Toros domine edecektir, bizim de kendi hesaplarımızı buna göre yapmamızda fayda var.

Öte yandan Toros ‘ un başarısı ya da başarısızlığı Holding yönetiminin :

- en kanlı günlerde geri alım yapmadıkları
    - SOCAR polymer de hesap tutmayan alış veriş
    - toren işindeki kara kuyu
    - Zarar eden işlere ve başarısız yöneticilere göz yummaları

Gibi konulardaki ayıplarını örtmez …

Kaç küçük yatırımcı bu ibişlerin kağıtlarına sahip çıkmamaları nedeniyle mecburiyetten zarar ederek çıkmak zorunda kaldı.

Getirdikleri yönetici bu yeniden yapılandırmayı yapmak için hem yaşlı hem de bütün diğer YK üyeleri gibi kendi işleri var. Hala daha sesi çıkmadı, bu nasıl ciddiyetsizlik ve cibilliyetsizlik.
    O zaman Tekfen Gübre yapsınlar ismini

İnşaat şirketi yeni iş alamadığı bunca yıl ne kadar küçüldü hesap versin.

Koskoca Tekfen Tower da beyaz yakalı sayısı ne kadar azaldi ? Mavi yakalı sayısı ne kadar azaldi ? maliyeti düşürücü ne önlemler aldılar ?

Yeni CEO bir yılda kaç tane şantiye gezdi?
    İnşaatın başındaki muhterem zamanının ne kadarını ofiste ne kadarını şantiyelerde geçiriyor ??

Biraz ciddiyet, halka açılmak sorumluluk gerektirir…

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Böyle giderse orada-burada.
    Gönderi
    28,622
    Tekfencilerde GIKK çıkmıyor, yakında I LOVE YOU PANDIR denirse şaşırmamak lazım. Maxi bilem tövbekar olmuş, heç sövmüyor....

3. Nasil sovmuyorum ortak , 600 Milyon Dolar hala sirket . Hala yonetim CEO yatirimcisina iyi niyetli oldugunu gormeden is yapmadan proje uretmeden devam ederse sovmeye devam ederim . Sirketi hakettigi degere kavustursunlar once haysiyetsizler. 2 gun yukseldi diye susacak degiliz , bizim kavgamiz bize ortaklara olan sorumsuzluklari yaptiklari katakullelerle. Kagit yukseldi de 250 Milyon Dolar alacagimizi mi aldik , milyar dolarlik isler mi ekledik , ya da yeni bir yatirim karari mi aldik . Bak yine haber ucmus ihale haberi oncesi ileri surdurup birilerini ihya ettiler . Sirketin seffaflik problemi var niyet kotu niyet

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Böyle giderse orada-burada.
    Gönderi
    28,622
     Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Nasil sovmuyorum ortak , 600 Milyon Dolar hala sirket . Hala yonetim CEO yatirimcisina iyi niyetli oldugunu gormeden is yapmadan proje uretmeden devam ederse sovmeye devam ederim . Sirketi hakettigi degere kavustursunlar once haysiyetsizler. 2 gun yukseldi diye susacak degiliz , bizim kavgamiz bize ortaklara olan sorumsuzluklari yaptiklari katakullelerle. Kagit yukseldi de 250 Milyon Dolar alacagimizi mi aldik , milyar dolarlik isler mi ekledik , ya da yeni bir yatirim karari mi aldik . Bak yine haber ucmus ihale haberi oncesi ileri surdurup birilerini ihya ettiler . Sirketin seffaflik problemi var niyet kotu niyet
    Yahu 6-8 ay önce bu yıl rekor kar dedik, bak dün AKBANK bile imana gelip 1.5 milyar üstü kar demiş, 1.48 milyar 4 lira HBK ediyor, arkana yaslan kayfeni iç diyecemde kayfeye %300 zamcık geçirdiler. Seve seve gi-de-cekkk, sen rahat ol ortak. Lakin endeks 2000 i geçti, psikolojik sınır olur mu düzeltme gelirmi o risk kısa vadede var bence....

5. Cemal Aga , 1.5 milyarin cok ustunde olmasi lazim karin stoklarla falan . Katar stadi acildi etti , son gunlerde hakedis basilmistir baya is yapilmistir insaat da artiya doner . Tarim da bu ceyrek essek degilse zarar yazmaz patates fiyatlari falan uctu gitti . Pandora el attiysa bazi seylere en azindan zarar gelmez bu ceyrek . 1.80 milyar kar gelmeli son ceyrek su kurlarla

6. Yanlış hatırlamıyorsam telekonferansların birinde Rusya'daki işle ilgili ek ödeme talebinin son çeyrekte kararlaştırılacağı söylenmişti.

7. şuraya bir mesaj bırakalım da sonra attan düştü demesinler.
    artık bu saatten sonra tl bazlı zirve gelmezse de yazıklar olsun zaten

8.  Alıntı Originally Posted by cemal31 Yazıyı Oku
    Yahu 6-8 ay önce bu yıl rekor kar dedik, bak dün AKBANK bile imana gelip 1.5 milyar üstü kar demiş, 1.48 milyar 4 lira HBK ediyor, arkana yaslan kayfeni iç diyecemde kayfeye %300 zamcık geçirdiler. Seve seve gi-de-cekkk, sen rahat ol ortak. Lakin endeks 2000 i geçti, psikolojik sınır olur mu düzeltme gelirmi o risk kısa vadede var bence....
    4 HBK' ya kaç F/K' yi layık görürler acaba?

Sayfa 188/803 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •