Sayfa 189/999 ÝlkÝlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 1,505 - 1,512 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz III

1.  Alýntý Originally Posted by MAHARAJ Yazýyý Oku
    Sevgili rxpu dostum latife yapýyorum. Analizlerini çok deðerli buluyorum.
    Eyvallah ben zaten genel anlamda bir daha altýný çizmek istedim. Dolarizasyon öyle DTH'larý bozdurmak ile aþýlabilecek bir sorun deðil. Zira sistemi her zaman kapalý bir havuz gibi düþünmek gerekli. Kur artýþý (dövizi civa gibi düþünün) o havuzun içindeki civa seviyesini bir üst sevyeye çýkartýr. Ama TL'yi su olarak düþünürsek iþte o suyun miktarý deðiþmez. (tcmb bir de ayný anda su seviyesini arttýrýrsa hiperenflasyona kapý açar.)

Zira aslýnda her DTH bozumu bir takastýr. Karþý taraf civayý taþýmaya baþlar DTH'ýný satan ise suyu.

Unutmayalým ki kur arttýðýnda civa ciddi anlamda þiþer. Bu þiþtiðinde havuza ek su eklersek hiperenflasyonun kallavisini yaratmýþ oluruz. Dolarizasyonu yine de düþüremediðimiz gibi bir de içerisi eskisinden çok daha fazla civa ile dolar.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Bazen fikirlerini deðiþtirmelisin,çünkü sen fikirlerinin kölesi deðil sahibisin

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alýntý Originally Posted by metin68 Yazýyý Oku
    Bazen fikirlerini deðiþtirmelisin,çünkü sen fikirlerinin kölesi deðil sahibisin
    Mesele þu: Ne zaman? Ve neden?

Bir bedel karþýlýðýnda fikir deðiþtirenler de bu anlamlý sözün arkasýna sýðýnabilirler...

4.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Eyvallah ben zaten genel anlamda bir daha altýný çizmek istedim. Dolarizasyon öyle DTH'larý bozdurmak ile aþýlabilecek bir sorun deðil. Zira sistemi her zaman kapalý bir havuz gibi düþünmek gerekli. Kur artýþý (dövizi civa gibi düþünün) o havuzun içindeki civa seviyesini bir üst sevyeye çýkartýr. Ama TL'yi su olarak düþünürsek iþte o suyun miktarý deðiþmez. (tcmb bir de ayný anda su seviyesini arttýrýrsa hiperenflasyona kapý açar.)

Zira aslýnda her DTH bozumu bir takastýr. Karþý taraf civayý taþýmaya baþlar DTH'ýný satan ise suyu.

Unutmayalým ki kur arttýðýnda civa ciddi anlamda þiþer. Bu þiþtiðinde havuza ek su eklersek hiperenflasyonun kallavisini yaratmýþ oluruz. Dolarizasyonu yine de düþüremediðimiz gibi bir de içerisi eskisinden çok daha fazla civa ile dolar.
    Þant Manukyan’da dolar tl buralar dip, iyi günlerin sonu olabilir diyor. Riskler çok diyor ve yukarý hareket bekliyor.

https://youtu.be/EtGRWP-XdV4

5.  Alýntý Originally Posted by MAHARAJ Yazýyý Oku
    Aç tavuk kendini buðday ambarýnda sanar misali.
    Yavv býrakýn 10 lirayý 6 bile hayal gibi artýk.
    Selçuk geçere baðladýnýz haa.
    onu býrak kýdemliye bak.

6.  Alýntý Originally Posted by MAHARAJ Yazýyý Oku
    Þant Manukyan’da dolar tl buralar dip, iyi günlerin sonu olabilir diyor. Riskler çok diyor ve yukarý hareket bekliyor.

https://youtu.be/EtGRWP-XdV4
    Merkez bankasý kendi gücüyle deðil FED ve ECB'nin gücüyle hamleler yapýyor. Halk arasýnda gerdeðe girmek ile ilgili bir söz vardýr aynen o durum.

Önümüzdeki süreçte reel faiz ile ilgili bir hata yapmayacaðýný umalým. Özellikle 375 civarýnda dolaþan CDS deðerinden ufak ta olsa yiksek bir reel faiz dengesinde kalmalý. Þu anda zaten o konumda reel faiz 400 baz puan CDS 375.

CDS anlanmlý bir þekilde düþmeden enflasyondaki geçici baz etkisini sabunlayýp yeni ve iddialý bir faiz indirimine giderse bir deðil bir kaç çuval incir berbat olmuþ olacak.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Bizim halimiz 2020 yýlýnýn baþlarýnda belli olur bence (kýþ þartlarý ve enflasyonu/iþsizliði ile)...O zamana kadar dayanabilirler...

Þimdi yaz aylarý etkisi (sebze-meyve ve döviz bolluðu (turist ve Alamancýlardan dolayý), iþsizliðin mevsimsel azalmasý (turizm ve tarým sektörü) ve yurtdýþý parasal gevþemelerle herþey bol...

Dýþ piyasalar desteklerse daha da fazla da dayanabilirler...

8. edilmiþ zararýn davasý olmaz çýrpýnmayý býraktým zevk almaya çalýþýyorum

Sayfa 189/999 ÝlkÝlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •