Sayfa 19/55 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 145 - 152 arası.

Konu: Temettü ile ilgili herşey

1. yaptıgım yatırımları test etmek için sanal bir andorid uygulaması buldum orada alım yapıyor zamanı gelince satıyor bazılarını ise satmıyorum.

Daha oncede bu şekilde takip için forma yazar sonra o alıntımı yapıp bakardım. Artık bu program sayesınde verdiğim kararları analiz etmiş oluyorum.

Sizede tavsiye ederim eğer kendinizi test etme gibi bir niyetiniz varsa.

Elımde bulunan hisse ORGE alış fiyatım yazmakta henüz satmadım bilanco bozulmadıkçada satmam.

Takip ettiğim diğer hisse senetleri.

ORge çok istikrarlı oldugu için diğer hisselere sadece takip ediyorum hisse almadım bütün parayı orgeye gömdüm.

NOT:AKGUV bilancosunu beklıyorum kötü gelirse takip listesinden cıkartacagım.

Alattaki resimde ise bu programı kurdum kuralı yaptıgım alım ve satımları göstermekte. Bütün alım ve satımlarınızı gösteriyor.

Program yanlış hatırlamıyorsam 50,000 Tl ile mi ne başlatıyor sizi.

2. Bu hangi program

3.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    Bu hangi program
    sanal borsa diye aratınca cıkıyor.

sarı bır sımgesı var. güzel yapmıslar en azından takip için. sıralamaya fılanda girebilirsiniz ama ben ugrasmıom

4. Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

5. Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    sahi bu hisseler temettü ödemedi mi? ne diye prim yaparlar
    borsa yatırımcılar içindir.

7. Yeni forumda ilk mesajım, öncelikle herkese iyi kazançlar diliyorum.
    Temettü konularını okumayı çok severim. Benim gibi acemi yatırımcılar için bu başlıklar oldukça öğretici oluyor.
    Temettü tartışmalarında sürekli olarak temettü sonrası düşen F/K'dan bahsedilir. Geçen yılın karının tekrarı beklentisiyle, F/K'nın eski değerine yükselerek hisse fiyatındaki temettü düşüşünü telafi ettiği söylenir. Ancak PD/DD değerine bakıldığında, temettü öncesi ve sonrası durum tam tersine dönüyor.
    Örneğin, ABCD hissemizin;
    Piyasa Değeri (PD) = 20 TL,
    Defter değeri (DD) = 10 TL,
    Hisse başı kar (HBK) = 2 TL olsun.
    Hisse başına brüt 1 TL temettü açıklasın.

Temettü öncesi: F/K=(20/2)=10 ve PD/DD=(20/10)=2
    Temettü sonrası: F/K=(19/2)=9.5 ve PD/DD=(19/9)=2.11

Hesaplarda görüldüğü üzere temettü sonrası F/K değeri düşerken PD/DD değeri yükseliyor. Yalnız bu durum PD/DD değeri 1'den küçük hisseler için geçerli değildir.

Sayfa 19/55 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •