Sayfa 190/1000 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Goldman Sachs, Türk tahvillerinde alıma geçti

Goldman Sachs, karlılığa dönüş beklentisi ile bu yıl gelişen piyasalar (EM) içinde en kötü performansı gösteren Türkiye ve Arjantin’in dolar cinsi devlet tahvillerinde alıma geçti.

Kurumun Asya Pasifik Sabit Getirili İşlemler Direktörü Philip Moffitt, Bloomberg’e verdiği röportajda, Türkiye ve Arjantin’de siyasi gelişmelerin elinde gelşien piyasa riski bulunduranları satışa yönlendirdiğini ifade ederken "Türkiye gibi ülkelerde yerli finansman koşulları ve bütçe dengesi oldukça sağlam. Kendi kendilerini finanse edebilecek ve faiz ödeyebilecek durumdalar" dedi.

Moffitt, gelişen piyasaların sabit getirili menkul kıymetler tarafında ucuz görünen ve yüksek getiri sunabilecek neredeyse tek varlık sınıfı olduğunu ifade etti. Fon yöneticisi euro ve doların da önümüzdeki dönemde değer kazanmaya devam edeceğini öngördü.

https://t24.com.tr/haber/goldman-sac...a-gecti,703644

2.  Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    Dolara yatirim yapilmaz, tasarruf korunur, siz burda kazandiginizi sonucra urunleri pahali alarak heba edeceksiniz, mutlu rahat olmanizi anliorum da dolar surekli artsin diyenin sorunlari vardir. Cocuklarini ve memleketi dusunmuyordur. Siyasilere kizginliktan oluyor bunlar belli ama sevmediginiz insanlar yuzunden memlketi terk edemezsiniz, insanlar gelip gecici bizim cocuklarimiz yasicak bu memlkette. Son 15 sene, herkesin sapkasini onune koyup ben ne hata yaptim, insan ayirt ettim, hakkini hice saydim, da memlket bu hale geldi diye dusunup hatalari tekrar etmeme zamani olarak degerlendirilmeli, yoksa daha kotu gunler bekler bizi.

CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben kimsenin ülkesinin parası değer kaybediyor diye sevineceğini zannetmem. Sonuçta çoğunluğumuz TL kazanıyoruz. Burada sevindiğini düşündüğün insanlar 16 senedir ülkemiz elden gidiyor deyip karşılığında hadi oradan cevabını almaktan bıkıp, bak dediğimize geldiniz'den kaynaklı buruk bir tebessümdür ancak. Hata yaptığını kabul etmeyen insanlar da belli ve hatta göz göre göre daha neler yaptıklarıda belli... Ne ekonomik hayat ne sosyal hayat kaldı...

*** Bu sene 4 giden kızımın sınıfına türkçe bilmeyen 6 Suriyeli çocuğu eklediler. Bu çocuklarada yazık bizimkilerede, öğretmenede... 18 milyon nüfusu olan bir ülkenin 1/3 ni alıp ülkene katmak nasıl bir şeydir... Bu hangi akıldır ben çözemedim... Bundan kimseye iyilik olmaz. Bu insanları kendi ülkenin kültüründe eritemezsin bu toplu şekilde sonra bu insanların kültürü başına dert olur... Hiçbir ülke bunu böyle yapmaz... Biz yaptık cezasını çekiyoruz... Bir imam hatip sevdasıdır gidiyor... Şu an Kağıthane civarında gönderebilecek okul kalmadı... 3 sene önce hem öğretmen arkadaşlara hem komşularıma konuya anlatmaya çalıştığımda dinsizlikle suçlandım. Şimdi hepsi mutsuz, umutsuz... Ama çözüm falanda düşündükleri yok...

*** Ekonomi konusuna girmek bile istemiyorum 12 senedir finans şirketleride çalışıyorum... Şevket hoca diyor ya, pergellen cetvellen anlattık, en yakınlarıma çocuğunuz var kendinizi düşünmüyorsanız onun geleceği için düşünün... Adamlar zerre geri adım atmadı ve şu an aldığım cevap bu dünyanın nimetleri beni ilgilendirmiyor... Bu adama ne anlatacaksın... Adam şapkaya inanmıyorki.. Kaldı ki önüne alıp düşünsün...

*** Hatırlarmısınız KPSS diye bir şey çıkardı Rahmetli Ecevit, amaç adam kayırmanın önüne geçmekti... İnsanlar adamın olmadan bir şey olmayacağından şikayet ediyordu... Şu an sizce ne durumdayız.... Şu anda adam bulmak için bile birinin adamı olman gerekiyor...

*** Bugün bloomberg'de 2001 krizinin getirdiği BDDK ve TMSF nin çok iyi bir şey olduğunu söylerken bu adımları kimin attığını övmüyor ama ovp yi göklere sığdıramıyor... Kimsenin kral çıplak diyememesi zaten ortada hiçbir şapka bırakmıyor...

*** Bizler acımızı 3-4 senedir çektik ve artık bu acıya alıştık... diğer kesim ile daha tanışmaya yeni başladı... biz duyarsızlaştık, sizler hissetmeye başladınız... Bu bizleri sizleri de taraf olmayan bertaraf olur... sözleriyle birileri yarattı...

Tüm güzel insanların mutlu olması dileğiyle sevgiler saygılar...

Bana göre MB, BDDK,TMSF gibi para piyasalarına tek elden yön vermek için bir KK ile başkana-saraya bağlansın böylece para piyasalarında ki çok başlılık ortadan kalkar

4.  Alıntı Originally Posted by varolmayansehir Yazıyı Oku
    Ben kimsenin ülkesinin parası değer kaybediyor diye sevineceğini zannetmem. Sonuçta çoğunluğumuz TL kazanıyoruz. Burada sevindiğini düşündüğün insanlar 16 senedir ülkemiz elden gidiyor deyip karşılığında hadi oradan cevabını almaktan bıkıp, bak dediğimize geldiniz'den kaynaklı buruk bir tebessümdür ancak. Hata yaptığını kabul etmeyen insanlar da belli ve hatta göz göre göre daha neler yaptıklarıda belli... Ne ekonomik hayat ne sosyal hayat kaldı...

*** Bu sene 4 giden kızımın sınıfına türkçe bilmeyen 6 Suriyeli çocuğu eklediler. Bu çocuklarada yazık bizimkilerede, öğretmenede... 18 milyon nüfusu olan bir ülkenin 1/3 ni alıp ülkene katmak nasıl bir şeydir... Bu hangi akıldır ben çözemedim... Bundan kimseye iyilik olmaz. Bu insanları kendi ülkenin kültüründe eritemezsin bu toplu şekilde sonra bu insanların kültürü başına dert olur... Hiçbir ülke bunu böyle yapmaz... Biz yaptık cezasını çekiyoruz... Bir imam hatip sevdasıdır gidiyor... Şu an Kağıthane civarında gönderebilecek okul kalmadı... 3 sene önce hem öğretmen arkadaşlara hem komşularıma konuya anlatmaya çalıştığımda dinsizlikle suçlandım. Şimdi hepsi mutsuz, umutsuz... Ama çözüm falanda düşündükleri yok...

*** Ekonomi konusuna girmek bile istemiyorum 12 senedir finans şirketleride çalışıyorum... Şevket hoca diyor ya, pergellen cetvellen anlattık, en yakınlarıma çocuğunuz var kendinizi düşünmüyorsanız onun geleceği için düşünün... Adamlar zerre geri adım atmadı ve şu an aldığım cevap bu dünyanın nimetleri beni ilgilendirmiyor... Bu adama ne anlatacaksın... Adam şapkaya inanmıyorki.. Kaldı ki önüne alıp düşünsün...

*** Hatırlarmısınız KPSS diye bir şey çıkardı Rahmetli Ecevit, amaç adam kayırmanın önüne geçmekti... İnsanlar adamın olmadan bir şey olmayacağından şikayet ediyordu... Şu an sizce ne durumdayız.... Şu anda adam bulmak için bile birinin adamı olman gerekiyor...

*** Bugün bloomberg'de 2001 krizinin getirdiği BDDK ve TMSF nin çok iyi bir şey olduğunu söylerken bu adımları kimin attığını övmüyor ama ovp yi göklere sığdıramıyor... Kimsenin kral çıplak diyememesi zaten ortada hiçbir şapka bırakmıyor...

*** Bizler acımızı 3-4 senedir çektik ve artık bu acıya alıştık... diğer kesim ile daha tanışmaya yeni başladı... biz duyarsızlaştık, sizler hissetmeye başladınız... Bu bizleri sizleri de taraf olmayan bertaraf olur... sözleriyle birileri yarattı...

Tüm güzel insanların mutlu olması dileğiyle sevgiler saygılar...
    Saygilar

Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

ABD işsizlik oranları ve FED politikalarına bakmak için yukarıdaki grafiği ekledim..
    Fed 2002 de para basmaya başlamış morkıç krizine kadar işsizlik rakamları düşüşe geçmiş ...Morkıç krizinde Fed para basma işini abartıp trilyonlar seviyesinde varlık alımı yapıp ekonomisini rayına oturtmaya çalışmış ve aniden yükselen işsizlik tekrar düşüşe geçmiş hatta öyle bir noktaya gelmiş ki oran 2006 verisinin altına inip 1999 seviyelerine gerilemiş...

FED QT ve Faiz cephesinde baktığı en önemli kriterlerden biri olan bu işsizlik verisi ile yola devam edecek mi , hızı ne olacak onuda yakında göreceğiz....Bu tablo bana göre oldukça iyi ve FED yoluna devam edecek.....

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    https://twitter.com/aliaktas7/status...-nefret-yazisi

Sosyal medyada öfke patlamasına neden olan nefret yazısı
    Yazıları ile kendi camiasında da zaman zaman eleştiri konusu olan Yeni Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz, çalışma şartlarındaki kötü koşullar ve ödemelerdeki aksaklıklar nedeniyle greve başlayan 3. Havalimanı işçilerine nefret söylemi de içeren ağır ifadelerin yer aldığı bir yazı kaleme aldı.

Yılmaz, sosyal medyada öfke patlamasına neden olan yazısında, eylemleri nedeniyle gözaltına da alınan işçiler için “İt” nitelemesi yapıyor.

Bu it ile mi aynı gemideyiz ? O zaman o gemi batmazsa amk ... Dolarda yükseliş kaçınılmaz hemde inadına burgulu burgulu darbeli darbeli...
    Yazar resmen yazısında devletin bu kişilerin başını ezmeli demiş... Vay be... nefret ve kine halkı teşvik etmiş resmen...

Alıntı Originally Posted by CPA Yazıyı Oku
    Dolara yatirim yapilmaz, tasarruf korunur, siz burda kazandiginizi sonucra urunleri pahali alarak heba edeceksiniz, mutlu rahat olmanizi anliorum da dolar surekli artsin diyenin sorunlari vardir. Cocuklarini ve memleketi dusunmuyordur. Siyasilere kizginliktan oluyor bunlar belli ama sevmediginiz insanlar yuzunden memlketi terk edemezsiniz, insanlar gelip gecici bizim cocuklarimiz yasicak bu memlkette. Son 15 sene, herkesin sapkasini onune koyup ben ne hata yaptim, insan ayirt ettim, hakkini hice saydim, da memlket bu hale geldi diye dusunup hatalari tekrar etmeme zamani olarak degerlendirilmeli, yoksa daha kotu gunler bekler bizi.

Para kazandıran herşey yatırımdır.Serbest kambiyo rejımınde dolar alıp satmak kesinlikle başka türlü anlamlar yüklenebilecek bir şey değildir.Bu forumun seviyesi çok yüksek herkes herşeyin farkında.Bu ekonomik duruma bizi bu iktidar getirdi,bu halk da bu iktidarın yanlışlarını onayladı.Demek ki halkın yüzde 52 si dolaylı olarak iktidarın icraatlarından sorumlu.Şapka öne konmalı elbet de herhalde bu cümlenin söylenip yazılacağı ve bu tavsiyenin yapılacağı en son yer bu forum.Daha kötü günlere gelince aha yazıyorum daha işin başındayız.Ya ayıptır iktidar ben kesinlikle kanal istanbuldan vazgeçtim yanlıştır bu ortamda yapılamaz demeden yandaşlar ve akp li arkadaşlar terste kalmamak için açık açık kanal istanbula bile karşı çıkamıyor.Bu zihniyetlere karşıyız biz.O yüzden dolar altın falan yatırımdır hem de bu ara en akıllıca yatırımdır,siz onu bırakın da dolar artar mı ne diyorsunuz onu yazın.Ha bir de kanal istanbul işine ne diyorsunuz,katar uçağı hediye etmese biz uçak almayı düşünüyormuşuz bu zamanlarda 500 milyon dolarlık uçak alacakmışız reise, ne diyorsunuz bu konulara.

Sayfa 190/1000 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •