Originally Posted by
varolmayansehir
Ben kimsenin ülkesinin parası değer kaybediyor diye sevineceğini zannetmem. Sonuçta çoğunluğumuz TL kazanıyoruz. Burada sevindiğini düşündüğün insanlar 16 senedir ülkemiz elden gidiyor deyip karşılığında hadi oradan cevabını almaktan bıkıp, bak dediğimize geldiniz'den kaynaklı buruk bir tebessümdür ancak. Hata yaptığını kabul etmeyen insanlar da belli ve hatta göz göre göre daha neler yaptıklarıda belli... Ne ekonomik hayat ne sosyal hayat kaldı...
*** Bu sene 4 giden kızımın sınıfına türkçe bilmeyen 6 Suriyeli çocuğu eklediler. Bu çocuklarada yazık bizimkilerede, öğretmenede... 18 milyon nüfusu olan bir ülkenin 1/3 ni alıp ülkene katmak nasıl bir şeydir... Bu hangi akıldır ben çözemedim... Bundan kimseye iyilik olmaz. Bu insanları kendi ülkenin kültüründe eritemezsin bu toplu şekilde sonra bu insanların kültürü başına dert olur... Hiçbir ülke bunu böyle yapmaz... Biz yaptık cezasını çekiyoruz... Bir imam hatip sevdasıdır gidiyor... Şu an Kağıthane civarında gönderebilecek okul kalmadı... 3 sene önce hem öğretmen arkadaşlara hem komşularıma konuya anlatmaya çalıştığımda dinsizlikle suçlandım. Şimdi hepsi mutsuz, umutsuz... Ama çözüm falanda düşündükleri yok...
*** Ekonomi konusuna girmek bile istemiyorum 12 senedir finans şirketleride çalışıyorum... Şevket hoca diyor ya, pergellen cetvellen anlattık, en yakınlarıma çocuğunuz var kendinizi düşünmüyorsanız onun geleceği için düşünün... Adamlar zerre geri adım atmadı ve şu an aldığım cevap bu dünyanın nimetleri beni ilgilendirmiyor... Bu adama ne anlatacaksın... Adam şapkaya inanmıyorki.. Kaldı ki önüne alıp düşünsün...
*** Hatırlarmısınız KPSS diye bir şey çıkardı Rahmetli Ecevit, amaç adam kayırmanın önüne geçmekti... İnsanlar adamın olmadan bir şey olmayacağından şikayet ediyordu... Şu an sizce ne durumdayız.... Şu anda adam bulmak için bile birinin adamı olman gerekiyor...
*** Bugün bloomberg'de 2001 krizinin getirdiği BDDK ve TMSF nin çok iyi bir şey olduğunu söylerken bu adımları kimin attığını övmüyor ama ovp yi göklere sığdıramıyor... Kimsenin kral çıplak diyememesi zaten ortada hiçbir şapka bırakmıyor...
*** Bizler acımızı 3-4 senedir çektik ve artık bu acıya alıştık... diğer kesim ile daha tanışmaya yeni başladı... biz duyarsızlaştık, sizler hissetmeye başladınız... Bu bizleri sizleri de taraf olmayan bertaraf olur... sözleriyle birileri yarattı...
Tüm güzel insanların mutlu olması dileğiyle sevgiler saygılar...
Saygilar
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
Yer İmleri