Originally Posted by
varolmayansehir
Ben kimsenin ülkesinin parasý deðer kaybediyor diye sevineceðini zannetmem. Sonuçta çoðunluðumuz TL kazanýyoruz. Burada sevindiðini düþündüðün insanlar 16 senedir ülkemiz elden gidiyor deyip karþýlýðýnda hadi oradan cevabýný almaktan býkýp, bak dediðimize geldiniz'den kaynaklý buruk bir tebessümdür ancak. Hata yaptýðýný kabul etmeyen insanlar da belli ve hatta göz göre göre daha neler yaptýklarýda belli... Ne ekonomik hayat ne sosyal hayat kaldý...
*** Bu sene 4 giden kýzýmýn sýnýfýna türkçe bilmeyen 6 Suriyeli çocuðu eklediler. Bu çocuklarada yazýk bizimkilerede, öðretmenede... 18 milyon nüfusu olan bir ülkenin 1/3 ni alýp ülkene katmak nasýl bir þeydir... Bu hangi akýldýr ben çözemedim... Bundan kimseye iyilik olmaz. Bu insanlarý kendi ülkenin kültüründe eritemezsin bu toplu þekilde sonra bu insanlarýn kültürü baþýna dert olur... Hiçbir ülke bunu böyle yapmaz... Biz yaptýk cezasýný çekiyoruz... Bir imam hatip sevdasýdýr gidiyor... Þu an Kaðýthane civarýnda gönderebilecek okul kalmadý... 3 sene önce hem öðretmen arkadaþlara hem komþularýma konuya anlatmaya çalýþtýðýmda dinsizlikle suçlandým. Þimdi hepsi mutsuz, umutsuz... Ama çözüm falanda düþündükleri yok...
*** Ekonomi konusuna girmek bile istemiyorum 12 senedir finans þirketleride çalýþýyorum... Þevket hoca diyor ya, pergellen cetvellen anlattýk, en yakýnlarýma çocuðunuz var kendinizi düþünmüyorsanýz onun geleceði için düþünün... Adamlar zerre geri adým atmadý ve þu an aldýðým cevap bu dünyanýn nimetleri beni ilgilendirmiyor... Bu adama ne anlatacaksýn... Adam þapkaya inanmýyorki.. Kaldý ki önüne alýp düþünsün...
*** Hatýrlarmýsýnýz KPSS diye bir þey çýkardý Rahmetli Ecevit, amaç adam kayýrmanýn önüne geçmekti... Ýnsanlar adamýn olmadan bir þey olmayacaðýndan þikayet ediyordu... Þu an sizce ne durumdayýz.... Þu anda adam bulmak için bile birinin adamý olman gerekiyor...
*** Bugün bloomberg'de 2001 krizinin getirdiði BDDK ve TMSF nin çok iyi bir þey olduðunu söylerken bu adýmlarý kimin attýðýný övmüyor ama ovp yi göklere sýðdýramýyor... Kimsenin kral çýplak diyememesi zaten ortada hiçbir þapka býrakmýyor...
*** Bizler acýmýzý 3-4 senedir çektik ve artýk bu acýya alýþtýk... diðer kesim ile daha tanýþmaya yeni baþladý... biz duyarsýzlaþtýk, sizler hissetmeye baþladýnýz... Bu bizleri sizleri de taraf olmayan bertaraf olur... sözleriyle birileri yarattý...
Tüm güzel insanlarýn mutlu olmasý dileðiyle sevgiler saygýlar...
Saygilar
CLT-L09 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
Yer Ýmleri