Çok sallamışsınız madem öyle abd neden bastığı para kadar yerine altın koymaktan vazgeçti ve şimdi karşılıksız para basıyor. Abd nin güçlü olmasının en büyük nedeni bastığı paranın dünyada alıcısı çok olması yani doların rezerv para birimi olması. Bütün dünya petrol kaç dolar? Altın onsu kaç dolar diye soruyor ve takip ediyor değil mi. ABd bunu sağlamak için ince ince çalıştı özellikle araplar üzerinde çok çalıştı. Abd yi bu kadar güçlü yapan araplardır. Arapların petrol gelirini abd tahvillerine ve amerikan şirketlerine yatırmasıdır. bunların 1929 buhranından sonra olduğunu da bilmeniz lazım. Sonuç olarak abdnin gücünün altın ile ilgisi yok . Hazıra dağ dayanmaz
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kuzey Kore Devlet Haber Ajansı Yonhap, sağlık durumunun kötüleştiği hatta öldüğü konuşulan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 20 gün sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktığını açıkladı. Kuzey Kore lideri, Suncheon şehrinde fosfat gübre fabrikasının açılış törenine katıldı. Ancak ziyarete dair herhangi bir fotoğraf yayınlanmadı.
https://www.google.com/amp/s/www.bbc...erler-50392427
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ABD mevcur kapitalist sistemin butun kaymağını yiyor.
Bunun olması için ilk yaptıkları operasyon, en çok kullanılan rezerv para olan sterlinin yerini almakla başladı. Onu da benim dolarımın karşılığında altın var isteyen dolarını getirip altinini alabilir diyerek yaptı. Rezerv oara olunca da bubdan vazgeçti.
Ikinci dunya savaşında Almanyanin patent enstitusunun olduğu srhri isgal etti ve almanyanin butun bilimsel calismalarini caldi. Bilimsel gelismisliginde cok onemli paya sahip bir durum, yani hirsizlik ta yapti.
Ayrica bu kazanimlarini korumak için çok buyuk askeri guc kurarak mudahalede bulunanlari affetmedi, bu duzenin koruyucusu sonucta ABD dir.
Ikinci dunya savasi sonrasinda kazanan taraftaydi, Savas ganimeti olarak bu islemleri yaparak hem askeri, hem siyasi ve ekonomik.olarak liderlige geçti.
ABD diyince hep durmak lazim derdim, hala diyorum.
Cok uzun donemdir enerji kaynaklarina bagimlilik ta bu sisteme ayak uydurmayi zorunlu kiliyordu, petrol olayi bu nedenle onemliydi. Fakat petrolun donemi yakin zamanda bitiyor. Elektrikli ekipman ve araçlar petrolun olmazsa olmazini bitirdi, yakinda sadece bir hammadde olarak degerlenmeye baslayacak, petroldeki esas dusus te bundandir.
Çok uzun dönemdir çin ve rusya bu sistemi yikmaya calisiyor, fakat oyle kolay degil. Yakin gelecekte 20 yillik bir surede gerceklesecegini dusunuyorum.
Kapitalist sistemin mimari ve en buyuk savunucusu ABD olup, bu duzen yikilmadan ABD ye bisey olmaz, akil hastasini bile baskan yapip başa koyarlar golf sopasi gosterir durumlar. Diger ulkelere sadece izlemek kaliyor.
Onemli bir soz,
Umut fakirin ekmeğidir, insanlarin paralarini alabilirsiniz yonetmek için umut vermeniz yeyerlidir.
Guzel ulkem ne guzel ornek.
Türkiye Mayıs sonu 200 bin vaka 5 bin ölü ile biter böyle giderse
Dünyada Haziran ayından sonra normalleşmeye geçer
Ülkelerde Günde 3-5 ölüm ve onlarca vaka artık kabullenilir diye düşünüyorum
Yer İmleri